Gudskjelovdagboka mandag 11. november 2013

Grei skuring mot Ulf, tøffest i mot var dommeren som prøvde å leke gud, her skulle både kamp og nedrykksstrid avgjøres av pipeblåseren. Både Rekdals kløkt og guttas innsats ville det annerledes. Med denne sesongen lagt bak oss er det greit at det er lenge til neste store jubileum, vi ender bak en lang rekke … Fortsett å lese «Gudskjelovdagboka mandag 11. november 2013»

Grei skuring mot Ulf, tøffest i mot var dommeren som prøvde å leke gud, her skulle både kamp og nedrykksstrid avgjøres av pipeblåseren. Både Rekdals kløkt og guttas innsats ville det annerledes. Med denne sesongen lagt bak oss er det greit at det er lenge til neste store jubileum, vi ender bak en lang rekke smålag og det er uakseptabelt.

Godt for miljøet

Tippeligaen 2014 blir den mest miljøvennlige på lenge. Når Tromsø er byttet ut med BodøGlimt og Hønefoss er erstattet av Stabæk så flyttes det geografiske sentrum av norsk fotball seg noen mil nærmere Vålerenga og det er som det bør være. Om Sarpsborg nå klarer å slå rekruttlaget til RBK, Ranheim, så hjelper det enda mer.

Salg i Tromsø og Hønefoss

Halve Hønefoss er på utgående kontrakt, men det er litt som når du får rabatt på Nille. Bortsett fra kjappe Rikku Riski, med et navn som hentet fra radioteateret, er det lite i Hønefoss som frister. Tromsø har et par spillere som kan tilføre oss noe, men de er fortstatt rasende over at de mista OL til Oslo, så det er vel lite velvilje å hente fra nord. Det vi henter der må vi regne med blir dyrt. Dyrt, spesielt for en klubb som per nå ikke har noe penger å snakke om.

Tid for evaluering

Vi går inn i spennende dager, det er bare å stålsette seg for de endelige regnskapstalla de kan bli stygge. Nå handler det om å bli kvitt en del av de dyreste kontraktene våre og skaffe midler for å løfte oss tilbake i toppen av Tippeligaen. Den stallen vi har i år er ikke veldig mye bedre enn tabellsituasjonen tilsier. Trolig må vi tåle å vinke farvel til en profil eller to og forhåpentligvis får vi se et par unge spennende spillere på Valle i løpet av de neste ukene og månedene. Rekdal varsler også at denne prosessen begynner nå og lover at vi vil komme til 2014 bedre rustet enn vi var ved inngangen til denne sesongen.

Morten Berre på landsen

Det ble tosifret på målkontoen på Vålerengas evigunge målmaskin Morten Berre. Det er en svært god prestasjon, samtidig som det sier litt om hvor utfordringene i 2013 har ligget. Vi bør ha en spiss som skårer mer enn innbytteren og indreløperen Morten Berre. Børven er nok den spissen og heldigvis er han ung, når det først løsner for typer som Børven kan det bli virkelig bra, men hittil går vi rundt og venter på det siste lille steget.

Kampen inneholdt mye

Vålerengas første mål er et nydelig angrep der Solli får ballen ute på høyerekanten, i stedet for å drible og vende slår Solli inn på førsteberøringen slik at Ulf ikke har fått organisert seg og alle bevegelsene fortsatt er innover mot Ulfs mål. Det gjør at Morten Berre er relativt aleine foran mål og da blir det enkelt for ringreven som lefser til og vi leder 1-0. Det andre målet kommer på et frispark av Grindheim tatt fra uttafor bomringen. Ballen blir slått inn i feltet og spretter en gang på ca 10 meter, keeperen til Ulf kløner det til for seg og mister den enkle ballen. Gonzàlez som for anledningen trur på julenissen, forfølger den i utgangspunktet håpløse ballen, hopper opp, flyr i lufta og bredsier ballen i mål. Vi leder 2-0 og plassen er berget uten kvalifisering.

Kampens dommer

Ken Henry Johnsen dømte Vålerenga for 14 gang i går, på de kampene har Vålerenga fått 3 røde kort, mens våre motstandere ikke har fått noen. Om det er en tilfeldighet kan man saktens spørre om etter gårsdagens pinlige dommergjerning fra Ken Henry. Høeghs utvisning var et resultat av uanstendig svak vurdering av Ken Henry og linjemannen og gjennom konsekvent inkonsekvent dømming og flere avgjørelser som er så feil at det blir tøvete klarer Ken Henry og gjengen hans å miste kontrollen og det blir ampert både på og utenfor banen. Selv om det bare er idioter som pælmer ting på banen, må Ken Henry og de andre tåpene han hadde med seg ta ansvaret for at det kokte over på banen.

Nå kan tjukka bare synge

Det er over og vi berga plassen, det er sjukt at det er den gleden vi sitter igjen med etter jubileumssesongen. Nå er det bare å begynne å tru på seriegull 2014, en tru vi deler med 15 andre lag. Det eneste dagboka veit er at det også i 2014 vil være 15 lag som ikke innfrir de forventningen.

Dagboka driter egentlig i at det var folk fra biltjuvenes Mekka som stakk av med gullet i går, men å fryde seg over at det usympatiske rasket fra området der hjemmebrentapparat er mer vanlig en fullført grunnskole,ikke tok gull, det er er både lett og lekkert!

Heftig hockeyuke
Fotballsesongen er over, og ishockeyforbundet jubler. Denne uka skal VIF spille tre kamper på fem dager. Lite betyr det i helheten at A-laget, med nesten bare juniorer, tapte 2-0 mot Manglerud i går. Mer betyr det i morgen tirsdag, når Sparta kommer, og torsdag når Frisk kommer. Lørdag er det Stavanger.

En kommentar til «Gudskjelovdagboka mandag 11. november 2013»

Legg igjen en kommentar