Dagboka fredag 25. oktober 2013

Fredagsbok med ishockey, fotball, Akershus Ishockeykrets og NFF. Første gang: LIK VIF- LIK var i går, den gangen som Lillehammer. Den første perioden var klassisk av Vålerenga. Brede Csiszar og de andre tok ikke seriøst på oppgaven og spilte bedriten. Så skrudde de på. I de to siste periodene var Dagboka usikker på om LIK-laget … Fortsett å lese «Dagboka fredag 25. oktober 2013»

Fredagsbok med ishockey, fotball, Akershus Ishockeykrets og NFF. Første gang: LIK
VIF- LIK var i går, den gangen som Lillehammer. Den første perioden var klassisk av Vålerenga. Brede Csiszar og de andre tok ikke seriøst på oppgaven og spilte bedriten. Så skrudde de på. I de to siste periodene var Dagboka usikker på om LIK-laget var der som publikum eller spillere, og det endte til slutt 6-3. Sondre Olden var dagens mann med tre mål, men VIF består ikke av superstars. Elleve spillere har mer enn ti målpoeng etter de første 12 kampene.

Andre gang: LIK
Er i morgen. Da skal Vålerenga til Pingponghallen i Lørenskog og spille mot Metrosenteret All-Stars. Og appropos akkurat dem. For en jævla drittklubb! Det kunne nesten ikke bli værre, så ansatte det Svein-Erik Edvartsen, tredobbel Norgesmester i arroganse. Ekstra gøy er det at dem tapte i Sarpsborg i går. Men alt kommer i skyggen av klubbens gudegave, il primera og sjefen over alle sjefer:

Svein-Erik Edvartsen slaktes av Akershus Ishockeykrets
Lørenskog er i vinden om dagen, men ikke på en positiv måte. Lisens-saken som endte med 20 minuspoeng, har sluknet noe. Samtidig har «Eddy» funnet andre ting å lage dårlige presseoppslag på. I en disputt med Akershus Ishockeykrets angående aktivitets-avgift, har kretsen virkelig sagt ifra hva de mener. Dette etter ganske drøye påstander fra Edvartsen igjennom Lørenskogs nettsider, og egen blogg der.

VPN siterer:
… Det er derfor på sin plass å minne Edvartsen om at hans arbeidsgiver, LIK Elite, aldri har deltatt på Kretsting, Forbundsting og andre ledermøter der rammevilkårene for norsk breddehockey har vært drøftet. Dette viser vel mer hvilken fokus denne eliteklubben har hatt etter den ble etablert.
Styret i AIHK finner det forstemmende at en stor og seriøs ishockeyklubb som Lørenskog Ishockeyklubb Elite kommer med et så ufint forsøk på å sverte Kretsstyret. Klubbens administrerende direktør har tydeligvis behov for å fremstå som norsk hockeys store gudssendte redningsmann og ryddegutt. Med de angrep og karakteristikker han fremsetter i all offentlig mot NIHFs styre, generalsekretær og landets største ishockeykrets fremstår han nå som noe helt annet…
For ikke så alt for lenge siden var samme Svein-Erik tema i dagboka. Det har ikke endra seg noe spesielt siden da. Bortsett fra at han antagelig har seilt opp som kandidat for en jobb i Norges Fotballforbund. For fy faen for en premieidiot den mannen er.

Fotballkamp, nesten helt uten betydning
Vaalerengens sikra plassen borte mot Sogndal på søndag. Dermed er sesongen så godt som over, rent sportslig. Vi rykker ikke ned, og vi tar ihvertfall ikke medalje. Plass i E-cup er det også ganske dårlige utsikter for. Det burde være overkommelig mot Haugesund på hjemmebane. Vi tipper hjemmeseier.

Det som er mest gledelig med denne kampen er at de administrative på Valle har innsett alvoret av situasjonen Vålerenga befinner seg i. Til VPN fortalte arrangementsansvarlig Anita Alexandersen: «Ingen undersøkelser viser at folk syntes det er for dyrt å gå på våre kamper.» Ikke så alt for lenge etterpå fikk vi innsyn i en rapport fra Sponsor Insight, som er undersøkelsene hun viste til. Her kom det ganske klart frem at undersøkelsene viste at Vålerenga lå godt over de prisene undersøkelsene oppfattet som ønskelige, og «fair». Derfor er det ekstra gledelig at man nå har bestemt seg for å sette ned prisene. 100 spenn er kampanjebillig, på grensa til gratis. Men – en betydningsløs match på Ullevaal er ikke verdt mer.

Samtidig kan dette være med på å bygge oppunder en minimal positiv tendens som startet på søndag. Supporterne dro på tur, og hadde det jævla gøy. De fikk virkelig sagt ifra i media hva de mener om Hallén, og atpåtil sikra VIF plassen. Dette legger grunnlag for en liten optimisme. Det er jo rett å slett helt vesentlig for Vålerenga at det er optimisme i supporterne, spesielt Klanen, dersom man skal komme seg noe som helst sted.

Så har man en helt betydningsløs kamp mot Haugesund. En kamp der spillerne kommer utpå vel vitende om at det betyr ikke en dritt om de taper. Det er jo det de har gått rundt å nesten dødd av redsel for i hele år, å tape altså. Nå er ikke det farlig. Hva er det som skjer med fotballag som ikke er redde for å tape? Jo, de pleier å vinne. Dessuten pleier de å spille morsom fotball.

Supporterkoordinator uten bakkekontakt(?), og helt uten hår, men med hårete mål!
Vikarierende supporterkoordinator i Vaalerengens, Espen Knutsen (han uten hår, som ikke heter «Shampo») har muligens fått litt for mye møllers tran. Et eller annet opplegg har han i alle fall kokt sammen, og skal selge Klanssafari for til Ålesund. Prosjektet gir deg firmaprofilering og på samme tid får du som bedrift med deg fem mann på busstur. Han lover også redaksjonell omtale både på Klanen.no og VPN, uten å ha ryggdekning for dette.

Vålerenga på Nett er helt uavhengige av dette prosjektet, og vi tar sterk avstand fra alt som har med safari å gjøre. Ihvertfall hvis det inkluderer oss. Men, dersom koordineringsprosjektet vinkles om til at man får være med KLanen på safari for å se på alle de stygge husa herifra til Ålesund støtter vi fullt opp. Men da kun under forutsetning at Knutsen bærer parykk hele veien frem og tilbake, samt spanderer svælg på alle over 18.

På den annen side, så mistenker vi at dette er et ærlig forsøk på å skaffe Klanen gratis busstur til Ålesund. Å aktivt jobbe for å få publikum er noe VPN har savna i Vålerenga, så det heier vi på. Men igjen, under forutsetning av at Knutsen bærer parykk.

Norges Fotballforbund
Også denne uka har det stormet rundt Norges fotballforbund. Ihvertfall her på VPN. Men også i NRK, og hederlig omtale har de fått få steder. Bortsett fra i Aftenposten da, hvor Kjetil Siem fikk lov å uttale seg til sin egen fordel. I et ganske kjapt intervju klarte han å være fornærma fordi han blir kalt uærlig (noe han er), fortelle at han omtaler Avgangshallén som president hele tiden (sjukt tegn på intern maktarroganse) og ikke minst fortelle litt om hvor jævla flink han var til å svare kundene.

En gang var du en helt, Kjetil Siem. Nå har du omtrent samme kurs i Vålerenga som Steffen Iversen og Anders Myrvold.
Vålerengasupporterne hadde med seg et banner til Sogndal, og fikk det akkurat som de ville. Masse medieoppmerksomhet. Lassevis faktisk. Et flott gjennomført PR-stunt der man laget tifo på baksiden av en butikk underveis, endte med arrestasjon. Men, så fikk man forklart hva det dreide seg om – og arrestanten fikk privatsjåfør til Sogndal i stedet.

Så var det kamp i Sogndal, og her ble det overaskende nok en markering. Det ble vist en rekke forskjellige bannere fra tribunen, med krasse spark til Saftkokerbygdas store sønn, despot og fotballtyrann. Det lokale NRK-kontoret fikk mer enn nok og skrive om. Det starta ganske mildt, men så hadde despoten funnet frem trådene sine, og da var tonen ganske annerledes.

NRK.no, Søndag 21.18: Sogndal måtte tole kjeft frå fotballforbundet etter Klanen-kritikk frå tribuneplass
Eit banner med fotballpresident Yngve Hallén som mafiaboss, fekk fotballforbundet sin delegat på kampen mellom Sogndal og Vålerenga til å sjå raudt.
– Neida, det einaste er at det blir rapportert inn frå NFF sin delegat om at det har vore oppe eit banner som ikkje har vore avtala. Det er berre slik det er, men dette er noko vi ikkje får problem med seinare, sa Geir Inge Heggestad i Sogndal til NRK.no.

Denne artikkelen ble publisert hos NRK straks etter kampslutt, og ble lest høyt over mikrofon for de tilreisende VIF-supporerterne med Bohembussen. Dagen etter hadde derimot pipa fått en annen tone. I kjent NFF-stil er det fram med bøteboka.

NRK.no, Mandag, 14.16: Kan få bot etter Klanen-banneret
Sogndal risikerer å bli bøtelagd etter at Vålerenga-supporterar hengde opp eit banner som synte fotballpresident Yngve Hallén som mafiaboss.
– På tryggleiksmøtet før kampen fekk vi innspel om at supporterane hadde med seg banner, og desse vart vurderte i høve ytringsfridom. Så vart det hengt opp banner av utanforståande, altså utanfor VIF-klanen, som ikkje var i høve retningslinjene for ein tippeligakamp, sa Geir Inge Heggestad i Sogndal til NRK.no.

Det er ikke uvanlig å undertrykke opposisjonen i diktatoriske regimer, og Halléns lederstil er det ihvertfall sterke indikasjoner på at er tyrannisk. Likevel finner dagboka det oppsiktsvekkende at det er en ad-bust av Gudfaren-filmene som NFF skal reagere på her. I bildet som er brukt hos NRK (og andre steder) opptil flere ganger (ja, det under), kan man se et blått banner ved siden av. Dette er da et banner som forherliger heroinmisbruk, og motivet er kjent som «heroinskjea».

Dop er med andre ord helt greit. Men, å være kritisk til tyrannen Yngve Hallén – da får du bøter. Det er akkurat denne type logikk som gjør at Det Norske Folk har fullstendig har mistet trua på folka i NFF. Det slutter liksom ikke med dritt!

VPN melder hash-tag: #godbedring

VPN-sakene om NFF denne uka:

Dagboka tror forøvrig du kan forvente deg et par nye i løpet av uka som kommer.

Fredagslåta

Dette skulle egentlig komme for flere uker siden, men det blir ihvertfall i dag. Fredagens låt er dedikert til, you know who…

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=xnKhsTXoKCI]

Durabelig VIF-hælj!

Fredagsquiz som vanlig på Bohemen. Alt for god drikke blandet med alt for enkle spørsmål er fortsatt en schläger. Men, skal du ikke dit? Da er du pingle.

VIF-Fotball spiller hjemmekamp mot Haugesund på Ullevaal, lørdag 15.30.

VIF-Hockey spiller bortekamp mot Metrosenteret All-Stars, i Pingpong-hallen, lørdag 16.00.

Det også tonnevis av juniorer, rekrutter og unge lovende i aksjon igjennom hele helga. For å ikke glemme noen, nevner vi ingen.

Legg igjen en kommentar