Dagboka tirsdag 15. oktober 2013

Snart er det Sogndal mot Vålerenga, men Dagboka vil i dag være mest opptatt av uredeligheten som finnes i fotballforbundets lokaler. Det er noe tvers gjennom uredelig ved måten som forbundet oppfører seg på. Hvor ble det av ryggrad og integritet? Mannfolk oppfører seg rett og slett ikke sånn. Hvorfor ikke bare kalle en spade … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 15. oktober 2013»

Snart er det Sogndal mot Vålerenga, men Dagboka vil i dag være mest opptatt av uredeligheten som finnes i fotballforbundets lokaler.

Det er noe tvers gjennom uredelig ved måten som forbundet oppfører seg på. Hvor ble det av ryggrad og integritet? Mannfolk oppfører seg rett og slett ikke sånn. Hvorfor ikke bare kalle en spade for en spade i stedet for dette snikksnakket for liksom å la Drillo trekke seg?

Drillo på banen

Nå er det ikke bare kona til Drillo som har tatt til motmæle, i går kom også Drillo på banen med full kraft. Tidligere har Yngve Hallen erkjent overfor TV 2 «at når jeg kommer som fotballpresident sammen med generalsekretæren – direkte fra et forbundsstyremøte – og lanserer en slik løsning, så er det indirekte et lite press». Nå får Drillo fortelle sin versjon i et intervju på TV 2 – uten kritiske spørsmål til Drillo:

Per-Mathias Høgmo har tidligere sagt at Drillo selv ønsket å fratre som landslagssjef. Det avviser Drillo som løgn.

– Jeg hadde ikke noe valg. I teorien hadde vi en vanntett kontrakt, men jeg kan jo se for meg hva som ville skjedd hvis jeg hadde sagt nei, sier han.

– Har du respekt for fotballpresidenten og generalsekretæren?

– Ut ifra det som har skjedd så er jeg skuffet over dem begge. Jeg synes hele saken og prosessen har vært dårlig behandlet. Jeg har lyst å bruke et uttrykk som Kjetil Siem lærte meg. Han snakket om ledelse på neandertalernivå. Jeg synes det er trist at jeg så vidt jeg vet er den eneste landslagssjefen i Norge som har fått sparken, sier Drillo til Davy Wathne.

Dersom man ser utelukkende sportslig på Drillo anno 2013, finnes det åpenbart grunner til å avskilte treneren. Det gjøres hele tiden i fotball – lik det eller ikke. Det denne saken handler om er imidlertid ikke at Drillo fikk sparken og om det var riktig eller ikke, men at Yngve Hallen og Kjetil Siem prøver å fremstille det som at Drillo gikk selv og at han ikke fikk sparken.

Dersom Norge hadde vunnet i Slovenia, ville dagens Island-kamp vært ren finale om å bli gruppetoer. I så fall kunne man sagt at det var genialt å hyre inn Høgmo, men samtidig ville fokuset utelukkende vært på måten Drillo ble sparket. Dette vitner om fingerspitzgefühl på linje med John Arne Riise på Twitter – kvelden før landskampen mot Island i 2012.

Ola By Rise har også noen gode poenger i et NRK-intervju:

– Et støyende stunt med en masse røff personalbehandling, også av en trenerlegende som i praksis ble truet til å gå. Han fikk beskjed om at et samlet styre ønsket at han skulle tre til side for en ny landslagssjef straks. Hvilket valg har han da? Det er å få sparken, sier By Rise til NRK.

Enda sterkere reagerer han på behandlingen fysioterapeut Roar Robinson fikk.

– Det aller verste var å si opp en lojal fysioterapeut som Roar Robinson over telefonen, etter 309 landskamper og 26 års tjenestetid.

– Her gikk det farlig fort i enkelte svinger. Og det rimer dårlig med NFFs omdømmebygging og vekt på fair play, «Handshake for Peace» og verdidokumentet «Jeg spiller for Norge». Denne prosessen sender dårlige signaler både utad til folk i Norge og innad i NFF-organisasjonen, sier Ola By Rise.

Fotballforbundets ledelse har mye å svare for, og det ser ikke lekkert ut når Kjetil Siem dytter Yngve Hallen foran seg.

TV 2 vil ikke svare

Er det ikke rart? TV 2 som lenge kjørte en ren vendetta mot Stabæk og Vålerenga med Yngve Hallen som støttespiller, nå får fotballpresidenten smake sin egen medisin. Dette er journalistikkens vesen. Men TV 2 vil fortsatt ikke svare VPN på kritiske spørsmål rundt deres egen dekning av den såkalte overgangssaken.

VPN prøvde derfor å få generalsekretær Kjersti Løken Stavrum i Norsk Presseforbund til å svare, og hun skriver på epost:

«Denne saken har på flere områder vært interessant og bør være en lærepenge for mange. Jeg synes Staavi formulerer seg godt i sin kommentar (Noe av det jeg tror de tiltalte i denne saken har lidd mest under, er den kompakte enigheten det synes å ha vært i deler av pressen, ) – og det er dessverre verken  første, og sikkert ikke siste, gang mediemangfoldet ikke har sikret et mangfold av vinklinger.

Men, det faller utenfor min myndighet å instruere noen i å delta i en debatt. Det er opp til hver enkelt å ville bidra med kommentarer og synspunkter, selv om noen i samfunnet er mer forpliktet enn andre til å stille opp for pressen».

Vålerenga i dag

Ikke så mye, tenk heller på hvorfor Yngve Hallen mener at prinsippet om fair play skal vises gjennom positive og konkrete handlinger.

Legg igjen en kommentar