Dagboka onsdag 9. oktober 2013

Mange punkter og få poenger i dagboka i dag, bortsett fra at Dag-Eilev Fagermo sutrer, men det har han jo alltid gjort Rekdals forsøk med ultradefensiv raua-fotball mot serielederne er én ting, finlandshetter og trommer to andre. Til sammen tre sære grunner til å gå på kamp eller å la det være. Strømsgodset spiller sånn … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 9. oktober 2013»

Mange punkter og få poenger i dagboka i dag, bortsett fra at Dag-Eilev Fagermo sutrer, men det har han jo alltid gjort

  • Rekdals forsøk med ultradefensiv raua-fotball mot serielederne er én ting, finlandshetter og trommer to andre. Til sammen tre sære grunner til å gå på kamp eller å la det være.
  • Strømsgodset spiller sånn fotball som Vålerenga ønsker å spille. Nå har turen kommet til landslaget. De fire Godset-spillerne i troppen gleder seg til å spille som Strømsgodset. Høgmo derimot sier at spillestilen hans er så innovativ at den foreløpig ikke finnes på et kart. (vg-nett i går)
  • – Hva i all verden er det de holder på med?, sier en lite imponert Daniel Braaten til VG-TV om Høgmo-balletten. Men Moa har troa: På spørsmål om ballettrening framfor balltrening kommer svaret kjapt:  – Ballettrening, uten tvil!
  • Høgmos innovasjon er gammelt nytt. Selv vi med hukommelse som gullfisk husker at gutta på Abildsø dreiv med dette for flere måneder sia. Sørafrikanske ballettdanserinne Clair Constant ved Den Norske Opera & Ballett ledet oppvarmingen før kampen mellom Abildsø og Kwa-Zulu Natal (dittOslo 29. juli) Hun tror at fotballspillere kan lære av balletten, selv om det er to forskjellige idretter: – Jeg tror det vil hjelpe på mulighetene. Jeg mener ikke at jeg ser dem gjøre splitthopp på banen, men det vil hjelpe på ankelstyrke og fotarbeidet, sier hun
  • Vålerenga rykker ned i følge Dagbladet. Klokka 9 i dag hadde 2438 personer avgitt sin stemme. 54% tror Vålerenga ryker. Vi tipper at det er alle-hater-oss effekten som slår til med full kraft og at nedrykk er like fjernt som opprykk for Lyn. Men klubben tar ingen sjanser:
  • Tribunen skal fylles de to siste hjemmekampene. Derfor halveres prisene og vel så det. Om ikke fotball til en hundrings mot Haugesund og nedrykks-rival Ulf fører til litt mer publikum, er det noe alvorlig gæernt med Vålerenga.
  • Klanen lukter også fare og tar grep. En hundrings for busstur t/r Sogndal søndag den 20.
  • I en eventuell kvalik kan drømmen om Tippeliga-spill bli knust for Hødd-spiller Sivert Heltne Nilsen som har treårskontrakt med Vålerenga fra nyttår. En annen Bosman-spiller, Niklas Gunnarsson fra Odd, har ikke tatt Adecco-trusselen alvorlig og har signert for tre tippeliga-år med «nedrykks-kandidaten»
  • Ingen blir baff om Baffo ikke får forlenget kontrakt, men har vi plass til Simon Larsen når lånetida i Hønefoss er ute?
  • Dag-Eilev Fagermo er skuffa og vonbroten:  –Vi driver selvfølgelig ikke spillerutvikling for Vålerenga, og Niklas vil bare få spille hvis jeg absolutt må bruke ham.

Ærlig talt

Jeg er skuffet over at han sier han skal prate med Odd igjen i oktober, for så å signere for Vålerenga. Vi visste ingen ting før vi fikk en telefon fra Vålerenga et kvarter før det ble offentliggjort. At han ikke kan være ærlig mot meg og Odd synes jeg både er rart, skuffende og dårlig. Han må lære seg å spille med åpne kort og være ærlig overfor en klubb som har gjort så mye for ham.

Fagermo til Telemarksavisa om Niklas Gunnarsson

 

Jeg mener jeg har vært ærlig hele veien. Flere klubber har også vært interessert, og Vålerenga henvendte seg til Odd. Odd betyr – og har betydd – utrolig mye for meg. Derfor blir jeg også utrolig skuffet og trist når jeg leser på Facebook og Twitter. Der blir jeg blant annet kalt Judas, og jeg er da ingen Judas. Jeg har stilt opp på alt av dugnader for klubben, trent lag, vært på kjøpesenter og skolebesøk for Odd. Nå vil jeg prøve noe nytt. Det er sunt for meg. Jeg har bodd i Porsgrunn i så å si hele mitt liv og trenger å komme litt ut av komfortsonen. Jeg har lært mye i Odd, men nå trenger jeg nye impulser, et nytt miljø og nye folk. Alt jeg har hørt fra Kjetil Rekdal høres også veldig positivt ut. I tillegg har jeg familie i Oslo.

Niklas Gunnarsson til TA

Velkommen til Vålerenga, Niklas ! 🙂

Vålerenga i dag
Nei, DU trenger ikke ballettimer, kjære leser, men fullfør gjerne et operakurs før neste kamp. Gi hals!

Legg igjen en kommentar