Dagboka tirsdag 8. oktober 2013

Dagboka i dag har fått med seg at rekruttene tapte og at Kamer Qaka er i ferd med å få seg riktige holdninger. Men først og fremst er vi opptatt av: Er det egentlig bedre å rykke ned enn å spille som vi gjorde mot Godset? Vålerenga 2 tapte 1-4 mot Asker i går, et … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 8. oktober 2013»

Dagboka i dag har fått med seg at rekruttene tapte og at Kamer Qaka er i ferd med å få seg riktige holdninger. Men først og fremst er vi opptatt av: Er det egentlig bedre å rykke ned enn å spille som vi gjorde mot Godset?

Vålerenga 2 tapte 1-4 mot Asker i går, et Asker-lag som jager opprykk til 1. divisjon. Rekrutt-trener Aleksander Olsen forklarer til vif-fotball.no:

– Hvis vi skal se kampen under ett er det nok ikke helt ufortjent at Asker tar seieren. Det er to lag som har en ganske forskjellig inngang til kampen som møtes i dag. Asker kjemper om opprykk og spiller kun for å få med seg et resultat. Etter at vi kom oss på trygg grunn på tabellen har vi hatt et økt fokus på å utvikle spillet og spillerne våre. Vi har nok økt risikoen i spillet vårt en del den siste tiden. Det gjør at vi styrer kampen i lange perioder i dag, men også at vi gjør noen feil som straffer seg mot et veldig godt lag.

– Tross tapet synes jeg det er mange som gjør en veldig god kamp i dag, og det ligger veldig mye god trening i å tørre å spille vårt eget spill mot gode motstandere også, avslutter Aleksander Olsen. Kampreferat kan leses her:

http://www.vif-fotball.no/news/article/aau2q7vzhjatz3ga25t4mj1b/title/asker-for-sterke-pa-bortebane

Rævpult

Aleksander Olsen er ved kjernen ved vårt poeng: Skal Vålerenga spille antifotball med 5 mann bak og 5 på midten og håpe på å få et heldig poeng, eller skal vi tørre å spille vårt eget spill også mot gode motstandere?

Dagboka er fristet til å minnes en klassisk strofe fra Tungtvann i 2001, hvor de ble kåret til «årets låt» på den første Alarmprisen for «Ubudne Gjæsta»:

Æ sir det rætt ut, e du lættlurt, bi du rævpult.

Vålerenga ble så til de grader rævpult på lørdag. Tallenes tale for første omgang mellom Strømsgodset – Vålerenga, i følge VG:

Ballbesittelse: 75-25 (i prosent)

Avslutninger: 12-0

Pasningsforsøk: 327-97

Vellykkede pasninger: 297-57

Vinne for enhver pris?

Det er selvsagt ikke mulig å være uenig i at å unngå nedrykk er utrolig viktig, men er det viktigere enn alt? Finnes det ingen grense for hvor patetisk det er mulig å fremstå på en fotballbane, kan det være at vi noen ganger heller bør dø med æren i behold?

Vålerenga trenger ikke gjennomføre seppuku (rituelt selvmord utført av japanske samuraier, samuraien tok deretter enten sin Tanto eller Wakizashi og stakk den inn i magen på venstre side og skar over mot høyre, deretter ville en oppasser normalt avslutte smertene dette førte med seg, ved å halshugge samuraien, de som var ekstra modige kunne imidlertid gjennomføre et tilleggskutt, ved å vri kniven rundt i såret, og føre den tilbake og opp gjennom mellomgulvet, dette ble ansett som ekstra ærerikt), men litt stolthet har vi vel?

Denne dagboka gir blanke faan i hva folk synes om Vålerenga. Vi kommer aldri til å bli likt uansett, så om de mener vi spiller antifotball, så er det helt greit. Men for vår egen del er det ikke greit å legge seg som ei billig hore og la den som ville feie over oss. Det er snakk om selvrespekt, og denne dagboka kan ikke skjønne at spillerne får særlig selvtillit av å bli så kraftig rundspilt og utspilt.

VPN er uenige

Men VPN er som alltid ikke enige med seg selv. Det ble tatt en liten epost-runde på admins, og her er debatten:

Fotball handler om resultater, du får ikke stilpoeng, og et klapp på skuldra for at du «tørr å spille fotball» hindrer ikke nedrykk. Pdd. Er Godset så mye bedre enn oss at dette var eneste sjansen vi realistisk hadde til poeng. Taktisk, kjedelig, kynisk og riktig av Rekdal, mener ungdommen.

Enig i at du ikke får stilpoeng i fotball, men er største sjansen til å få poeng å legge seg? Jeg betviler at Godset er så mye bedre enn oss og at dette var eneste sjanse til å få poeng, ref Hønefoss på Lerkendal. Hønefoss hadde ballen betydelig mer og skapte flere sjanser enn oss og fremsto ikke like taperaktig – og fikk med seg ett poeng

Dette var ikke Vålerenga verdig. Vi gnåler og kritiserer alle som gjør sånt på Ullevål (Odd, Bodø, Sogndal, tildels Tromsø).

Det hadde ikke gått verre om vi hadde stått litt høyere. Vi ble fullstendig rundspilt mann for mann som ikke klarte å demme opp selv om det var 10 i forsvar. Kun svake sistetøtsj/avslutninger fra Godset hindret dem i å ta en fortjent 5-0-ledelse ved pause. Litt bedring i andre, det var vel beviset på at det hadde lønt seg å spelle slik hele kampen, mente gamlingene, og det fortsetter:

Rekdal sa vel at planen var å ligge med 9 bak ball til en hver tid. Men ikke at man skulle miste den ved første anledning. Jeg er dog helt uenig at det ikke hadde gått verre om vi hadde stått høyere, da hadde det stått 5-0 til pause fordi de hadde hatt x antall flere sjanser.

Og angående Hønefoss, de har sluppet inn færre mål enn oss i år, Vålerenga har et forferdelig forsvar som ikke evner å bli satt under press, det er sammenfattende med at forsvarsleddet vårt og midtbanen som regel står 1 kilometer unna hverandre til tider og mellomrommet er helt åpent, denne kampen var planen å stenge det rommet også å prøve å få noe ut av det. Om vi ble rundspilt eller ikke betyr egentlig ikke en dritt, siden vi var veldig nære å få det resultatet vi kom dit for, nemlig 1 poeng.

Heller kjedelig fotball i Tippeligaen enn tur til Trysil for å møte Nybergsund. Ingen som klaget over gullsesongen vår, da spilte vi kanskje tidenes kjedeligste fotball, men fordi vi fikk resultatene var det helt greit.

Heller forsøk på å spelle torpedo- eller bohemfotball selv om det kan føre til kvalik. Kvalik er ikke verdens undergang. Savner dramaet i Vallhall (2003). Bånnstrid er bedre enn kampen om de gjeve åttende- og tiendeplassene.

Dagboka tror innstilling har noe for seg, og det du tror på, får du til, og viser igjen til Tungtvanns dype tekstlinjer:

Ho Kari Bremnes e gammel, men slættes ikke fæl/Gi mæ ei hælg, og æ skal få ho tel å slutt å sjæl/

Kamer Qaka

Oppland Arbeiderblad hadde nylig en artikkel om Kamer Qaka og at han har fått en ny vår osv. Vi siterer både Kamer og ikke minst treneren Espen Haug:

– Nå er fotball gøy igjen. På Raufoss får jeg være meg selv, og jeg visste at Espen Haug var den beste treneren for meg da jeg kom til Raufoss. Det er riktig å si at overgangen til Raufoss er en «restart» på karrieren min, sa Kamer Qaka etter 3-0-seieren mot Frigg.

Hadelendingen innrømmer at fotballivet som supertalentet mange forventet mye av ikke alltid har vært like lett. Selv om alt så rosenrødt ut da han gikk til Vålerengafor tre år siden.

– I Vålerenga var alt så veldig seriøst. Jeg savnet familien min og det var ikke lenger så gøy å bo i byen. Så ble jeg skadet og Vålerenga skulle kvitte seg med spillere for å kunne hente nye. Rekdal har også spesielle meninger, sa Qaka.

Qaka innser at han har vært nødt til å ta noen grep selv også.

– Jeg har blitt flinkere til å spise riktig, trene litt på egen hånd og jeg har derfor kommet i bedre form, sa han etter en fin kamp mot Frigg.

Trener Espen Haug gleder seg over den fine utviklingen.

– Kamer var god i dag og han var god i andre omgang mot Fram. Når Kamer får seg riktige holdninger og vaner er han en fantastisk spiller. Det har gått noen kuler varmt både i garderobe og på treningsfeltet, men vi har vært ærlige mot hverandre og jobbet hardt. Det er også mange som glemmer at gutten bare er 18 år og juniorspiller. Fordi folk har hørt navnet hans i mange år allerede. Da jeg var 18 år så hadde jeg også på meg «danseskoene» titt og ofte. Da måtte noen forklare meg hva jeg skulle gjøre. Nå håper jeg at jeg kan lære Kamer de riktige tingene, sa Espen Haug, som sammenlikner Qaka med Johan Arneng. Før han la til: – I Raufoss har vi har tradisjon for å skape nytt liv i store talenter. Slik vi gjorde med Arneng. Jeg tror Kamer er en slik spiller, og jeg tror han vil bli en kanonspiller. Han er godt på vei allerede, sa Haug.

Vålerenga i dag

Vi heng me berta som e råere en din klikk/
og de jentan du kobla me e langt oppå min pikk/
Fuck skikk og bruk: e det slik at de vil ha kuk/
må du vit at de blir både rundjult og sundpult/
Æ tar søstera di, hvis du si at æ tøva/
en rohypnol i drinken hennes å ho bi bedøva/

Legg igjen en kommentar