Dagboka onsdag 2. oktober 2013

Vårt bidrag til FN-dagen for Ikke-vold er å ikke gå i strupen på noen selv om det kan virke sånn Tre dager etter siste tap og tre dager før neste, prøver vi å holde liv i nedrykks-spøkelset, men får det ikke helt til. Ti år etter dramaet i Vallhall og kvalik-kampene mot Sandefjord, ligger Vålerenga … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 2. oktober 2013»

Vårt bidrag til FN-dagen for Ikke-vold er å ikke gå i strupen på noen selv om det kan virke sånn

Tre dager etter siste tap og tre dager før neste, prøver vi å holde liv i nedrykks-spøkelset, men får det ikke helt til. Ti år etter dramaet i Vallhall og kvalik-kampene mot Sandefjord, ligger Vålerenga vesentlig bedre an enn den gangen.

I begynnelsen av halloween-måneden 2003 hadde vi usle 22 poeng og bare fire kamper igjen å spille. Det ble tap mot Brann og Lyn, men seirene over Tromsø og Bryne førte oss opp i 28 poeng. Nå har vi 30 poeng og fem kamper igjen å spille. Vel er fotballen jævla rund, likevel sier vi faren over. Men siden vi har så lite å skrive om i dag dveler vi litt ved fortiden:

Dagboka 2. oktober 2013:
…I nødens stund skal intet middel være uprøvd. Kjetil Rekdal har sagt seg villig til å overlate trenerjobben til Egil Olsen ut året i håp om å kunne redde Vålerengas plass i tippeligaen.

…Det er tydelig at lagets problemer for tiden stort sett er mentale: spillerne får ikke spilt ut sitt potensiale, det gjør heller ikke laget som helhet. På den typen problemer tror vi Egil Olsen er uovertruffen – han har vist før at han på svært kort tid kan gjøre en gjeng med tapere (ja, jeg tenker på Vålerenga høsten 98) til et av de beste lagene i eliteserien…

I tillegg kunne dagboka melde at Freddy fylte 27 år. Ja, tidene forandrer seg, i dag fyller han 37. Gratulerer!

Landsen
Egil Olsen blei sparka på dør og erstattet av en uvant offensiv Per Mathias Høgmo. Her skal ingen ting forbli uprøvd, nå blir det en annen dans, for ikke å si ballett. Tankene går til den kroatiske gymnastikklæreren Hrvoje Braović som revolusjonerte Lyn for elleve år siden med bøy og tøy og staka ut kursen mot elendigheten. Per Mathias feier inn som en frisk vind og feier det meste ut, både hjelpetrenere og spillere. Inn med Skullerud. Bra. Ikke plass til Rosenborg-spellere. Enda bedre!

Vålerenga er ikke akkurat overrepresentert de heller, men å sutre i media for det?

Høgmo har plukka ut sin første landslagstropp og den inneholder kun et fjernt minne om Vålerenga, nemlig Moa. En gang så hete navn som Mohammed Fellah og Håvard Nielsen er så langt unna som det går an å komme. I sine respektive europeiske bakgårdsklubber nyter de av og til et liv på benken og enda sjeldnere et lite innhopp mot slutten. Blir ikke landslagsspiller av sånt. Skulle holdt dere hjemme.

Tåkeprat om billettpriser
Klubbens arrangementsansvarlige, Anita Alexandersen, sier til VPN at ingen undersøkelser viser at folk syntes det er for dyrt å gå på våre kamper. Vi gikk henne nærmere på klingen og spurte om hvilke undersøkelser. Her er svaret:

– Sponsor Insight gjennomfører dette for tippeligaen hver måned så spør gjerne dem.

Som sagt så gjort, men Sponsor Insight har ikke svart ennå. Dessuten har vi følelsen at bestillingsundersøkelsene fra den kanten er som lunka vann. Det var jo derfra Norsk Toppfotball fikk vite at interessen for norsk fotball er på vei oppover. Det er stas med dyre undersøkelser, særlig når de gir helt andre svar enn hva et blikk ut av kontorvinduene på Ullevaal kunne gitt fotballpampene. Best ikke å se. Best å la være å stikke fingra i jorda. Best å oppgi dobbelt så store tilskuertall så vi kan lokke og lure sponsorene en stund til. Snaut fire tusen tilskuere på Odd-kampen blir oppgitt til å være nesten åtte. Jadda, ting er tydeligvis på vei opp.

Tilbake til prisene:

Hvordan får Sponsor Insight tak i de som bare er generelt interessert i fotball? Noen som vet?

Vi kan ikke begripe at ingen synes det er dyrt å ta med seg familien på kamp. Spesielt med tanke på antall kamper som spilles.

Vålerenga i dag
Ønsker du å spille for Vålerenga – klikk her
Ønsker du heller å trene Vålerenga – klikk her

2 kommentarer til «Dagboka onsdag 2. oktober 2013»

Legg igjen en kommentar