Dagboka tirsdag 1. oktober 2013

Det er fem kamper igjen, vi har 30 poeng og er likevel ikke sikre på å unngå nedrykk. Dette var jubileumssesongen 2013 for Vålerenga hvor det meste gikk i dass. Dagboka har ingen svar og vet ikke hva som gikk galt, men mye gikk alvorlig galt i 2013. Vålerengas damelag kan redde noen stumper ved … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 1. oktober 2013»

Det er fem kamper igjen, vi har 30 poeng og er likevel ikke sikre på å unngå nedrykk. Dette var jubileumssesongen 2013 for Vålerenga hvor det meste gikk i dass.

Dagboka har ingen svar og vet ikke hva som gikk galt, men mye gikk alvorlig galt i 2013. Vålerengas damelag kan redde noen stumper ved å ta seg til cupfinalen og rekruttlaget cruiset inn til ny kontrakt i 2. divisjon, men ærlig talt: Dette holder ikke.

Vålerenga er i bunn og grunn A-laget. Resultatene i cupen og Tippeligaen er helt avgjørende for denne klubben. Nå som sesongen nærmer seg slutten med fem kamper igjen, er det kun snakk om å hanke inn de poengene som er nødvendig for å unngå kvalik. Vi klarer ikke å se for oss at både Sarpsborg og Hønefoss passerer oss – selv om heller ikke det er umulig, men kvalik kan det bli.

Evaluering av 2013

Når kontrakten er fornyet – skrekk og gru at det skulle ende med sånn prat i 2013 – må det evalueres kraftig. Og da nytter det ikke å oppsummere med at det var noe tafatt, tamt og blodfattig over laget, at laget var i ubalanse og opptrådte ustrukturert i slutten av kampene til tross for at Reka mange ganger skal ha tegnet og forklart hvordan det skal være. Se hele intervjuet med Rekdal her:

http://www.vif-fotball.no/team1news/article/13us82r85f7gi1r8yqix1mpdfy/title/–det-var-noe-tamt-over-oss

Nei, årets evaluering må også se på hva Kjetil Rekdal har gjort bra og hva han har gjort dårlig. Strategien var tidlig å skylde på forgjengeren og at han overtok en dårlig trent tropp. Mulig det. Men det er så mye mer enn dårlig trente spillere som har feilet.

Hvis det er slik at spillerne gang på gang ikke opptrer slik de har fått beskjed om på slutten av kampene – i følge Reka har vi mistet over ti poeng i sluttminuttene av kampene – så er det jo ikke bare spillerne det er noe i veien med.

Misforstå ikke. VPN er ikke ute etter Vålerenga-hoder, og vi har alltid likt Rekdal, men når hans kyniske evne til å plukke poeng er mangelvare i avgjørende punkter av kampen (22 av våre 44 baklengs har kommet i de første 15 av første omgang (11 mål) og siste 15 av andre omgang (11 mål), er det bare sånn at vi ikke liker det.

Vålerenga i dag

Ikke all verden. Vente på svar fra TV2, som ikke vil svare på kritiske spørsmål?

Legg igjen en kommentar