Misforstått snillisme mot slåssfolka ?

– Hvorfor får slåsskjempene større rom og respekt enn vanlige supportere?, spør Bjarne i dagens aktuelle leserbrev Hei! Jeg leser VPN hver dag. En sak jeg ikke forstår, er hvorfor aggressive pøbler med skremmende adferd og utseende ofte blir tatt lettere enn oss andre. Det er akkurat som at politiet og Enga/Klanen synes de er … Fortsett å lese «Misforstått snillisme mot slåssfolka ?»

– Hvorfor får slåsskjempene større rom og respekt enn vanlige supportere?, spør Bjarne i dagens aktuelle leserbrev

Hei!
Jeg leser VPN hver dag. En sak jeg ikke forstår, er hvorfor aggressive pøbler med skremmende adferd og utseende ofte blir tatt lettere enn oss andre. Det er akkurat som at politiet og Enga/Klanen synes de er litt tøffe, eller fortjener spesialbehandling. Jeg synes de er dumme og bør bort.

For noen hjemmekamper siden skulle en kamerat og jeg ta en øl på Dimpels før kampen. Det ble hindret av 4-5 stykker i kongeblått som gikk berserk et kvarters tid i inngangspartiet. De slo både politiet, forbipasserende og skapte kvalm. Ikke veldig alvorlig, men det var ingen tvil om hvem som dominerte området. Det hverken min kamerat eller jeg forstod var hvorfor de ikke ble lagt i jern og ført bort når det uansett var en haug med politifolk der, og vi andre fikk forstyrret vår aksjonsradius. Det må dessuten være likhet for loven. Uansett om man har liten hjerne, er fulle av droger eller er generelt sint. Om jeg går bort og helt uprovosert slår til en politimann på gata, ville jeg fått en kraftig reaksjon lenge før de folka her.

Kan det være noe misforstått snillisme/respekt for de som vil slåss? Jeg har diskutert dette med flere i Klanen under bortekamper, fordi aggressive elementer får mye større plass enn oss andre. Jeg må med mine 65 kg og litt svake fysikk passe veldig godt på hvor jeg står på en del bortearenaer, for å ikke bli rent over eller utsatt for agressive greier fra de som holder med samme lag som meg. Det er i seg selv flaut for Enga. Jeg har vært ute en vinternatt før, men under bortekamper er jeg faktisk redd. Og ansvaret legger jeg altså på politiet, Klanen og Vålerenga. Det er få andre områder i samfunnet hvor man beskytter de som ødelegger. Jeg synes denne strategi er helt misforstått. Lykkeligvis har Andresen-perioden ført til at jeg uansett ofte har skygget banen de par siste år, men med I er jeg på vei tilbake som tilskuer. Nå har vi i hvert fall en trener som bryr seg. Kanskje kjøper jeg igjen sesongkort neste år. Om Enga synes jeg er en like viktig supporter som de som slåss. Med mine to gutter er vi faktisk tre som vil på kamp om det er passelig hyggelig og trygt.

Bjarne Zachariassen

Foto: NTB Scanpix (ABC-nyheter 5.7.2012)

En kommentar til «Misforstått snillisme mot slåssfolka ?»

  1. Det er ikke like mye tak i politifolkene nå til dags som i gamle dager. Møtte man politiet på den måten i gamledager, vanket det juling utført av ordensmakten. Politiet i dag er sosionomer og må ha masse utstyr og forsterkninger før de gjør noe.

Legg igjen en kommentar