Dagboka torsdag 12. september 2013

Endelig store, gode nyheter om vår fremtidige stadion. Åge Petter Christiansen forteller mer i Dagboka. Som også nevner en døll fyr, informerer særdeles kort, og minner deg om å ha drømmer. Stadion på skinner igjen Vålerenga var i går ettermiddag i møte med Bård Folke Fredriksen, Høyre-politiker og Oslos byråd for byutvikling. Der fikk klubben … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 12. september 2013»

Endelig store, gode nyheter om vår fremtidige stadion. Åge Petter Christiansen forteller mer i Dagboka. Som også nevner en døll fyr, informerer særdeles kort, og minner deg om å ha drømmer.

Stadion på skinner igjen
Vålerenga var i går ettermiddag i møte med Bård Folke Fredriksen, Høyre-politiker og Oslos byråd for byutvikling. Der fikk klubben fikk beskjed om at modellen for overdragelse av tomtene på Valle som Vålerenga har lagt fram akseptable. Planene skal opp for Byutviklingskomiteen før jul, deretter innstilles de forhåpentlig til Bystyret i første kvartal av 2014.

– Vi har fått alle signaler er at dette skal gå bra, forteller en lettet Vålerengas styreformann Åge Petter Christiansen til VPN.no. – Vi ba om dette møtet før sommeren og Fredriksen var godt pålest og oppdatert i møtet. Og positiv. Jeg er kjempeglad nå, sier styrelederen. – Vi var litt bekymret for at ikke vårt forslag til reguleringsplan skulle aksepteres. Nå virker dette veldig trygt, og vi er på skinner igjen, sier han videre.

En av utfordringene har også vært økonomi. Med overdragelse av tomta til Vålerenga ville verdiøkningen resulterer i en større beskatning enn klubben kunne tåle.

– Løsningen blir selskapet Vålerenga Kultur og Idrettspark som ble oppretta i 2009. Tomtene overdras til dette selskapet i stedet som igjen fisjonerer i to selskaper. Et som eier stadion og skolen og et som er næringseiendom og boligeiendom. Da blir skattebelastningen mer håndterbar, forklarer Åge.

Vålerenga har også fått en forespørsel som henger sammen med OL og bygging av skøytehall.

– Dette er Vålerenga positiv til så lenge det passer med progresjonen i stadionbyggingen og om det skulle gi Vålerenga noen besparinger for byggekostnadene vi skal ha. Stadion skal stå uansett stå ferdig lenge før OL i 2022, konstaterer Vålerengas styreleder.

For Dagbokas del ble dette godt nytt. Det har virket som om stadionplanene har stagnert i tautrekking om antall boliger, kvadratmetere med næringseiendom og rundkjøringer. Men dersom Bård Folke gir et slikt grønt lys høres det ut som ting kan skje. Vi tar en ekstra knert for dette, selv om det er tidlig.

Valerenga-Stabak_0-0_Toppserien_2013-017Målløst mot topplaget
Tabelltopp Stabæk var i Vallhall for å tukte våre egne damer. Første omgang er rett og slett håpløst kjedelig. Stabæk har ballen absolutt hele tiden uten å gjøre noe fornuftig med den på noe vis.

Andre omgang byr derimot på mer liv. Vålerenga har det meste av spillet og når laget står høyer får de og flere kvalifiserte målsjanser.

Det får naturligvis Stabæk også som får noe kontringer man lett mister pusten av. Allikevel viste ikke Stabæk seg som et topplag på de 2-3 sjansene de får og kampen ender 0-0.

Vålerengas damer er nå på 6. plass, kun fire poeng opp til fjerde.

For en døll fyr
Kanskje hadde Morten Stokstad noen poeng da han intervjua Drillo etter fadesen mot Sveits. Men det ble lett overskygget av Stokstads verdensbilde, der han er i midten. Måten han pusha spørsmålene mot Drillo var bare døll, og drepte det saklige han eventuelt hadde.

Vi snakker jo om samme fyr som sto på scenen i barings og flexa da bøfla vant cupen og som har tvitra ting om hvor tilfreds han er med at han leverer på «høyt internasjonalt nivå, hver gang.» Narsissister er kjipe folk. (vi måtte slå opp det ordet, vi som er litt lenger ned på samfunnstigen).

Rettssaken som forandret verden
Dommen faller i dag. Dagboka spår frifinnelse for alle unntatt Inge Andre Olsen som får noen dager betinget. Så håper vi at rettsaken gir grunn til oppvask mange andre steder i fotball-Norge.

Vålerenga i dag
Se for deg en stadion, flomlyst på kvelden. Vålerengas stadion. Din stadion. Ahhhhhh….

En kommentar til «Dagboka torsdag 12. september 2013»

Legg igjen en kommentar