Dagboka 29. august 2013

Stengelgate har blitt svært interessant. Rekdal slår litt tilbake. Lasse gir seg. Det er heftig å forholde seg til alt dette, men Dagboka prøver. Rettsaken som ble interessant Forrige uke lurte denne Dagbokskribenten om rettsaken var interessant for oss i Vålerenga. Nå er det hevet over all tvil. Etter at Martin Andresen, Håvard Lunde, Jim … Fortsett å lese «Dagboka 29. august 2013»

Stengelgate har blitt svært interessant. Rekdal slår litt tilbake. Lasse gir seg. Det er heftig å forholde seg til alt dette, men Dagboka prøver.

Rettsaken som ble interessant

Forrige uke lurte denne Dagbokskribenten om rettsaken var interessant for oss i Vålerenga. Nå er det hevet over all tvil. Etter at Martin Andresen, Håvard Lunde, Jim Solbakken, Veigar og hans islandske agent har vitna har dette tatt greit av. Vi prøver å oppsummere:

– Aftenpostens kommentator mener RBKs rykte står på spill da Hoftun forhandlet med Veigars islandske agent i strid med idrettens regelverk. Hoftun og Skutle vitner fredag.

– Den islandske agenten Gudjohnsen (sikkert ikke i slekt) sier Solbakken (Stengels agent) frarådet salg til RBK siden trønderne skulle ha dårlig økonomi, referer NTB

– Martin fortalte at han ønsket at Stengel-opsjonen skulle innfris, men Håvard Lunde i det sportslige utvalget og styreleder Åge Petter Christiansen sa nei av politiske grunner, fordi saken var under etterforskning, forteller Dagsavisen.

– Mens Lunde på sin side mente det var i «beste tilfelle illojalt» om man snakket med Stabæk om overgang selv om sportslig utvalg sa nei, sier Budstikka.

– Solbakken mente Veigar var «null verdt», ifølge Dagsavisen

– Mens Veigar selv syns det var veldig lite om han skulle være verdt en mill, forteller NRK.

Du kan jo selv lese deg opp på saken hos nesten alle medier, de følger den tungt, gitt.

Det er i alle fall tydelig at det er ikke spesielt ryddige former i fotballen hverken i vår klubb eller mellom klubbene. Denne rettssaken drar stadig nye ting frem, og stadig flere ned i søla. Og det er bra. (Vi kan jo håpe RBK blir med og).

Mest trist er det å se at igjen funket ikke ting skikkelig i Vålerenga i denne perioden, uansett hvilken vei man ser det. Verdi eller ikke, så er vel det avgjørende punktet tiltalen hvorvidt Stengel og Veigarovergangen var kobla eller ikke. Svaret på det er ikke gitt ennå.

Men en ting er i alle fall jeg sikker på, i etterpåklokskapens lys: Veigar var faen ikke verdt en mill. Hallo!

Stengels kontrakt går forøvrig ut etter sesongen og Drammens Tidende melder at Godset vil ha han. Så da føler vi oss enda mer snurt.

Rekdal krever unnskyldning

I sin pressemelding (sendt ut i går) referert i VG sier Kjetil:

– – Fra april 2004 til mai 2007 leverte jeg ingen tips til dem, og jeg samarbeidet heller ikke med andre spillselskaper. Med andre ord er det ikke riktig, som Unibet hevdet på fredag, at jeg leverte tips i 2005 og 2006. Jeg synes det er merkelig at de velger å gå ut med påstander som viser seg å være feil. Jeg ble heller ikke kontaktet i forkant slik at jeg kunne korrigere dette. Jeg forventer at Unibet nå går ut og beklager denne feilen.

– Fra april 2004 til mai 2007 har vi ikke funnet dokumentasjon på at Rekdal leverte oddstips eller på annen måte samarbeidet med Unibet. Vi beklager og korrigerer derfor faktaopplysningen om at oddstips også ble levert i 2005 og 2006.

Om de andre forholdene som har stormet rundt Rekdal sies det ikke mer. Er saken da død? Sikkert ikke.

Takk, Lasse

Vålerengas mediesjef Lasse Vangstein takker for seg og skal begynne i jobb på Oslo Lufthavn som medierådgiver.

Lasse kommer sist i rekken av kapable folk som har hatt medieansvaret i Vålerenga. Kjetil Siem, Jan Erik Aalbu og Svein Graff. Om enn Lasse har vært mindre medieprofilert enn de tre første har han fulgt opp mediene og jobba utrettelig. For VPNs vedkommende har han også vært forbilledlig i oppfølgingen. Ikke minst er Lasse ekte Vålerenga, hvilket hans eksklusive kommentar til VPN viser:

– Jeg er på Valle til 15. september og pressekontakt på Ullevaal ut sesongen. Jeg gleder meg til å stå på Vestbredden fra neste sesong sammen med andre gretne gubber for jeg er fremdeles veldig glad i Vålerenga

Takk, Lasse. Lykke til i ny jobb, og velkommen til Vestbredden der du kan sleppe deg løs nå.

Vålerenga i dag

Stålsett deg for rettsak. Eller er det fotball som skal spilles til helgen?

En kommentar til «Dagboka 29. august 2013»

Legg igjen en kommentar