Dagboka torsdag 22. august 2013

Det gikk i dass. Kampen, sesongen, 4 millioner kroner og Vålerengas rykte. Vel, kanskje ikke alt det, men det er faen ikke langt unna. Det kan ennå bli verre. Føkkboka er klar, men det er ikke sikkert at du blir noe blidere av å lese den. Men vil du deppe sammen med oss er vi … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 22. august 2013»

Det gikk i dass. Kampen, sesongen, 4 millioner kroner og Vålerengas rykte. Vel, kanskje ikke alt det, men det er faen ikke langt unna. Det kan ennå bli verre. Føkkboka er klar, men det er ikke sikkert at du blir noe blidere av å lese den. Men vil du deppe sammen med oss er vi bare et klikk unna.

RBK – Vålerenga

Det er lissom følelsen av å se trønderne på tribunen før kampen. Som stirrer foran seg med tomme blikk og åpen munn. De ser jo ikke stort kvikkere ut enn sauer. Nå er det jeg som ser sånn ut. Bortsett fra at jeg er bitter da, ikke en jovial, selvgod trønder som er i semifinalen.

Det startet skummelt. RBK trykka til, vi ble pressa. Men sjansene i første omgang var få. Etter hvert fikk vi delta mer i kampen, sto høyere og skapte noe av vårt eget spill.  Vi ville spille ball, men det var litt hasardiøst innimellom med balltap i farlige soner.  Rosenborg fikk to svære sjanser, men scorte ikke. Omgangen kjentes tross alt ut som et langt, sjansefattig gjesp mellom to jevne lag.

I andre omgang ser vi bedre ut, men allerede etter fem minutter hadde Kiosk en stor sjanse. Så må Hæstad ut med skade og Monir kommer inn, den unge mannen som er i troppen for første gang. Rekdal er i alle fall ikke skvetten. Så tar han mer grep og tar ut en ganske god Fellah og skyver inn Bojan. Og plutselig skjer det noe med Vålerenga. Med Daniel lenger ned i banen og med Solli i slag begynner vi endelig å produsere sjanser. Bojan skyter to ganger, så smaller Solli til fra 20 meter og skrått. Stolpa nekter oss. Men vi er i Trondheim og når vi begynner å rulle skikkelig blir det vertene som allikevel scorer. Lang ball opp på vingen, han spiller Lecjaks ut i pølsebua og legger inn i 45 grader slik Eggen ville ha onanert det. Vi er ikke oppi og Søderlund scorer. Et veldig bra angrep, og et ikke godt nok forsvar.

Er det håp?

Da er sesongen over for meg, tenker jeg. Man skal jo på match selvfølgelig, men jubileumssesongen vår blir ikke slik jeg skulle så gjerne ønske at den ble. Vi har en longshot på Europa, men det skal holde hardt, og så gjør Kongshavn igjen en stor redning. Samma det, drittsekkene med pengesekkene kommer til å vinne uansett. Lurer på hvor mange som kommer mot LSK, også….

Hva faen? Vålerenga angriper, Monir legger inn, Daniel header ned, trønderbataljonen simulerer Vålerengas forsvar mot Start og hittil usynlige Børven nikker den upressa i mål. Er det virkelig håp?

Med ekstraomganger har vi et psykologisk overtak, dette kan vi ta. Men så, 2 minutter på overtid av tre minutter lagt til får Dorsin igjen overlappe og legge inn. Den manisk depressive dansken til RBK knuser en ellers god Høgh og en annen av våre i lufta og header ned i hjørnet. Så lenge levde håpet. Bittert, faen så bittert. Bittert som sure føtter, bittert som Davy Wathne, bittert som nøttene til et ekorn som sitter fast i nøtteknekkeren.

Spillerne var ikke så ræva. De prøvde, men var ikke gode nok. Jeg klarer ikke være så sur på dem, så lenge de er mer deppa enn meg.

Vi vil jo alltid være her, men dette ble et slag i trynet som helst ikke turte tenke på før kampen. Følelsen av at vår jubel i år vil stilne. At alt ble uviktig. Dette var jo håpet vi hadde. Jeg har ikke lyst til å tenke på neste sesong nå, det er for tidlig. Faen.

Kanskje alkohol og tre poeng mot bøfla vil døyve smerten.

Rettssaken

Javisst, du vet hva jeg snakker. Overgangssaken, Gunnarsson, Haakonsen osv. I dag vitnet den tidligere direktøren. Om du lurer på om det ER relevant for deg? Jo, litt – det er jo interessant å høre hvordan fotballsjefene tenker om penger de bruker. Haakonsen  sa ifølge VG at selv om Pall Mall kom for en mill så var ikke det billig. Allikevel kjøpte Vålerenga han. Hvor desperate var vi? Og det var da ganske riktig at han ikke var verdt det…  Noen medier mener Haakonsen svarte godt for seg. Og han selv virker glad i Aftenposten for å få forklare seg.

Så lurer man på hvorfor Stengel ikke er i Vålerenga. Vi har jo opsjon på han. Eller har vi ikke? I en kommentar i Aftenposten skriver Inge D Hanssen: «Det er ingen garantier, og Stengel selv eller hans foresatte har aldri skrevet under noen avtale. Skulle det dukke opp et godt tilbud fra utlandet, kan han like gjerne hoppe på det. Spilleren bestemmer, ikke klubben.» De fire millionene Vålerenga betalte kan da være tapt.

Forvirret? Jeg og. Det viktige rettslig her er vel hvorvidt Stengels opsjon og Pall Malls kjøp var i samme deal. Eller ikke. Man kan i alle fall skjønne hva Haakonsen sier når han mener at islendingen var verdt maks 1,5 mill. Vi får se.

Det aller viktigste med saken er at Vålerengas gode navn (!) forhåpentligvis ikke rammes av saken. Ille er det uansett om vi taper 4 mill på Stengel, pluss alt det Veigar kosta. Det nest viktigste med saken er at den viser omverdenen hvordan i alle fall deler av fotballen er. Kan godt hende det er det fineste som kan skje på en (kunst)gressmatte.

Men det er deprimerende å se hvordan penger brukes og forvaltes, uansett om det er lovlig eller ikke. Og hvis du tror din klubb (selv om du hater oss i Vålerenga) aldri har gjort noe dodgy eller feil tror jeg du må tenke igjen.

Vålerenga i dag

En skikkelig drittdag. Så piss off og la meg være i fred.

Å ja, glemte nevne at Rekdal har stevna sin gamle klubb Ålesund for «kommersielle rettigheter» på 1,3 mill. Mens Aafk har sendt av gårde motkrav på 700 000 kroner. Og NFF er sure fordi Rekdal har levert anonyme tippetips for Betsson, et utenlandsk bettingselskap. Blir nok mer bråk om det.

Football, anyone?

Legg igjen en kommentar