100 år markert i Vålerengas ånd

Fra kransen ble lagt ned på graven til Henry «Tippen» Johansen på Østre Gravlund og frem til kampstart kl.19.00 har dagen vært preget av folkelighet. Det er lite pomp og prakt, de som forventer smokinger, høye smørbrød og champagne har gått på en smell i dag. Dagen har vært som klubben, den har vært for … Fortsett å lese «100 år markert i Vålerengas ånd»

Fra kransen ble lagt ned på graven til Henry «Tippen» Johansen på Østre Gravlund og frem til kampstart kl.19.00 har dagen vært preget av folkelighet. Det er lite pomp og prakt, de som forventer smokinger, høye smørbrød og champagne har gått på en smell i dag. Dagen har vært som klubben, den har vært for alle seinest markert med flaggborg med flagg fra alle land representert i vår kjære forening.

Etter den nevnte kransenedleggelsen i dag kl. 08.30 gikk turen videre til Vålerenggata 23 med avdukning av plakett fra Oslo Vel, som med få ord beskriver hva Vålerenga er og betyr i byen vår. Foran 100 til 200 fremmøtte ble jubileumslåta «Stolthet, respekt, kjærlighet» avsunget av Trond Ingebretsen og Ragnar Strandbakke. Den låta og naturligvis «Vålerenga Kjerke» har vært gjennomgangsmelodien i dag.

 

Arrangementene på Vålerenga ble avsluttet i Vålerengaparken, med gratis boller og brus til de fremmøtte. Veldig greit med litt næring i kroppen før den lange marsjen til Bohemen Sportspub. Fra de første morgentimene hvor de fremmøtte som med VPNs representant bare var 20-30 stykker kunne man glede seg over flere hundretalls deltagere i toget til Bohemen.

 

Bohemen har vært godt besøkt i dag, det samme forventer vi om Vertshuset og alle andre vannhull med en viss vålerengarelevans. På Vålerenga vaier enda flere flagg enn på en vanlig kampdag, «Gratulerer med dagen» er dagens hilsen og på Ekeberg og i byens gater møter du enda flere og enda blidere folk i engadrakter enn du pleier. Det er deilig å fylle 100 år, det er deilig å vite at klubben har gjort mye rett. Vi er like blakke som for 100 år siden, vi har ikke egen stadion, men vi har betydd noe i folks hverdag og i bybildet, det er mer enn bare «noe».

 

Før jubileumskampen

Før kampen mot Sarpsborg har vi fått oppleve hornmusikk, flaggborg og slipp av ballonger. At EM-sølvjentene også har varslet er også med til å bidra til rammen rundt kampen og vise vårt mangfold, som den eneste klubben har vi spilt oss til plass i øverste divisjon både i herre- og damefotball. Andre lag bare later som og har egentlig bare hentet inn allerede etablerte topplag i damefotballen for å fremstå lekrere overfor publikum og sponsorer.

Vålerenga hadde også i samarbeid med Klanen søkt om, og fått tillatelse til bruk bluss i kontrollerte forhold til denne kampen. Synd da dersom seksjonen i øvre sving hadde behov for å markere seg selv i så stor grad at de var med på å gjøre fremtidig bruk av pyroteknikk vanskeligere gjennom å dra av egne bluss. Noen av oss feirer klubben, andre bare feirer seg sjøl.

 

Pausen 

Med 2- 1 til pause, er naturligvis all pauseunderholdning bra, men vi tar deg gjennom pausen også. Det er tross alt ikke hver dag vi er 100 år. Vålerenga musikkkorps bød på bursdagssangen i hornmusikkdrakt mens Alex Rosen sang en utpreget hakkete og uklar nachspielversjon av teksten (den som hadde vært på den festen, den må ha vært heftig). Ragnar Strandbakke og Trond Ingebretsen sto igjen for live fremføring av jubileumssangen «Stolthet, respekt, kjærlighet», rart de gutta har stemme igjen etter å ha sunget den og kjerka nærmest kontinuerlig siden kl. 09.30 i dag tidlig. Alex Rosen introduserte fotballjentene som ble klappet rundt Ullevaal. Rosen rakk akkurat å etterkomme massenes krav om mooning før lagene igjen kom på banen, mooningen til Alex kan best beskrives som rumpeblotting utført med dyp sittestilling og med langt nedtrekk på begge ben. Imponerende myk den mannen.

2 kommentarer til «100 år markert i Vålerengas ånd»

Legg igjen en kommentar