Dagboka fredag 19. juli 2013

Kommer det nye spillere? Hvor stor blir boten? Er jubileumsleksikonet utsolgt? Dette er spørsmålene vi stiller før vi avslutter med VPNs første Vålerenga-Quiz på nett Sommervinduet Da er det snart Chuma Anenes tur til å forsvinne ut gjennom sommervinduet. Klubben for alle har ikke plass til alt. Synd, men sant, enten vi liker det eller … Fortsett å lese «Dagboka fredag 19. juli 2013»

Kommer det nye spillere? Hvor stor blir boten? Er jubileumsleksikonet utsolgt? Dette er spørsmålene vi stiller før vi avslutter med VPNs første Vålerenga-Quiz på nett

Sommervinduet
Da er det snart Chuma Anenes tur til å forsvinne ut gjennom sommervinduet. Klubben for alle har ikke plass til alt. Synd, men sant, enten vi liker det eller ikke. Med tanke på alle de gode spillerne Vålerenga ikke har plass til, skulle vi tro klubben var på topp i Norden, ikke en klubb med tærne i nedrykksstrid og åttendeplasser som realistiske, men noe høye målsettinger.

Les også: På vei bort fra Vålerenga (dittOslo)

Vi har ikke fått snusen i hvilke nye spillere som er på vei inn, men så lenge vi ikke hører noe er vi sikre på at ting vil komme til å skje.

 

Blått Åråsen Foto: Kevin Skjøthaug
Blått Åråsen
Foto: Kevin Skjøthaug

Altfor Blått Åråsen

Ikke bare venter vi på at fotballen skal begynne å rulle igjen, vi venter også på hva NFF bestemmer seg for angående de blå røykbombene som pynta opp Åråsen før avspark.

Bot eller poengtrekk? Det siste blir ikke aktuelt, såpass gangsyn har selv folka i de mørke krokene under tribunene på Ullevaal. Men bot blir det.

Røyklegginga var sikker, ingen ting blei kasta inn på banen, men den var ulovlig. Klansstyret likte det heller ikke, her var det en gruppering som kjørte sitt eget løp uten å bry seg om avtalen om å la fyrstikkeska ligge til jubileumskampen mot Sarpsborg 29. juli. Vi siterer fra Klansstyret:

Klansstyret gav klar beskjed om at hvis dem gjorde dette, ville det være det samme som å prioritere fire røykbomber og moro for seg sjæl, på bekostning av alle de andre som gleda seg til jubileumskampen.

At det nå vil bli vesentlig vanskeligere å få gjennomslag for lovlig bursdags-pyro, er hevet over all tvil. Les mer om dette på klanens nettsider.

Les også: Endringer i ledergruppa i EngaTifo
Og tilsvaret: Endringer i EngaTifo. Hva har Klansstyret gjort?

 

Seriekamp på Lerkendal som planlagt
Som ventet ser det ut til at hele Norges Rosenborg får trøbbel med å spille seg fram til play-off i Europaligaen. Kvartfinalen mot Vålerenga ser ut til å gå som planlagt onsdag 21. august i beste barne-TV tid og seriekampen lørdag 17. august blir ikke flyttet. Litt synd, for vi ville mye heller reist til Trondheim for en kamp som teller ikke bare for RBK, men også for Vålerenga, denne lørdagen. Klart vi tar turen onsdag også, men midt i uka tipper vi det blir et fåtallig reisefølge.

Håpet om kvartfinale som lørdagskamp er ikke helt ute, RBK kan overgå seg selv i Skottland (å overgå denne Rosenborg-årgangen er jo ikke all verden). Men å holde med RBK i returoppgjøret i E-kvaliken er å trekke det vel langt, vi har alltid ønsket trønderbønda dit pepper’n gror og vil fortsatt ønske dem alt mulig vondt.

 

Jubileums-leksikon
I desember 2013 kommer det mest omfattende Vålerenga-leksikonet ever. Det tar for seg alle idrettsgrener i VIF. Jarle Teigøy er mannen bak det 260 sider tjukke praktverket til gibortpris kr. 200. Skåret i gleden er at det kun trykkes opp 270 eksemplarer. Send bestilling til ja-teigo@online.no. Første mann til mølla. Leksikonet hentes i Sjappa.

Det er under 100 eksemplarer igjen. Her gjelds det å rappe seg.

 

QuizengaQuizenga
Landsbyen Quizenga har under hundre innbyggere og ligger nordvest i Angola, for de som måtte ha et ønske om et besøk. Vi avrunder med dette fredagsboka med noen spørsmål du kan svare på i kommentar-feltet. Der dukker også fasiten opp i løpet av helga

 1. Hvor mange sesonger har Vålerenga spilt fotball på tredje nivå etter krigen?
 2. Hvor kom vår tidligere måljeger Pål Jacobsen fra?
 3. Han kom til Vålerenga fra Skeid med en fortid i Charlton. Hvem?
 4. Hva het «Sonja» på ordentlig?
 5. Hvem skåra for Vålerenga mot Newcastle på Ullevål i UEFA-cupen 2004?
 6. Når skal du på neste Vålerenga-kamp?

Ja, det får holde for denne gang. Nå kan du angre på at du ikke har kjøpt Teigøys Vålerenga-leksikon eller Fløs Vålerenga-quiz, men trøstespørsmålet klarte du kanskje, eller…?

2 kommentarer til «Dagboka fredag 19. juli 2013»

 1. Uten å sjekke noen som helst kilder, gønner jeg løs fra hukommelsen:
  1: 3
  2: Hamar
  3: Kong Henning Hovi
  4: Het han ikke Sonja? OK, da var det Knut Henrik/Henry (?) Haraldsen
  5: Runar Normann
  6: 29/7-13. Hundre år- stadig størst!!

  1. Fasit:

   1. 1 gang – Landsdelsserien avd østland Nordre 1971

   Før 1963 var landsdelsserien andre nivå i seriefotballen. Før Landsdelsserie og Hovedserie ble etablert (1948?) var kretsene andre nivå (under Norgesserien)

   2. Steinkjer

   Dette var dagens luring. Han kom riktignok til Vålerenga fra HamKam og må regnes som Hamar-gutt, men barne- og ungdomsskoa tråkka han i Steinkjer 🙂

   3. Kong Henning Hovi (noen påstår at han heter Tom Henning)

   4. Knut Henry Haraldsen (men vi er enig i at spørsmålet er feil; at han het Sonja og ble kalt Knut Henry)

   5. Runar Normann

   6. Helt riktig! Olsok. Alt annet er dønn feil!

Legg igjen en kommentar