Dagboka tirsdag 16. juli 2013

I går spilte andrelaget mot Træff og har nå ferie til 5. august, a-laget har ferie til treningskampen mot Barcelona 27. juli og damene har ferie til 3. august. Så da sitter vi her da, uten ferie og med et overgangsvindu på vidt gap. Vålerenga tapte mot Træff I Vallhall endte kampen i Oddsenligaen mot … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 16. juli 2013»

I går spilte andrelaget mot Træff og har nå ferie til 5. august, a-laget har ferie til treningskampen mot Barcelona 27. juli og damene har ferie til 3. august. Så da sitter vi her da, uten ferie og med et overgangsvindu på vidt gap.

Vålerenga tapte mot Træff

I Vallhall endte kampen i Oddsenligaen mot Træff med tap, 2-1. Tidlig i kampen fikk vi velfortjent straffe og scoring, litt senere fikk vi ufortjent en mann utvist. Dommeren var ikke helt patent, men det er nå en gang slik at det ikke er dommeren som spiller kampen selv om det kan virke slik fra tid til annen.

Nicolai Høgh debuterte som Vålerengaspiller.
Nicolai Høgh debuterte som Vålerengaspiller.

Våre juniorer var nok ikke helt på hugget etter den flotte turneringa på Hamar (som vi vant) og Jesper Solli var nok ikke rett mann på rett plass. Hæstad på sin side er et dyr som arbeider som få andre og Nicolai Høgh forsvant litt i dimman.

For det var selvsagt Nicolai Høgh sin debut i Vålerengadrakta mange var mest spent på. Han gjorde seg ikke på noen måte bort, men det er klart at kampbildet ble litt andreledes enn man så for seg når man spiller 75 minutter med 10 mann. Så vi får bare vente til Barcelonakampen på å se dansken i full blomst.

Kristoffer Hæstad kjempet i kjent stil.
Kristoffer Hæstad kjempet i kjent stil.

 

Til klubbens sider sier Aleksander Olsen følgende:

Nå har det gått nesten i ett for junior-gutta siden januar, og i dag er det litt dødt. Det kan også være at vi har en utladning etter seien på Hamar i helga, noe som kan være forståelig. Nå får gutta to uker vekk fra Valle og hverandre, noe jeg tror kan være bra. Dette laget kommer til å ta poeng på høstsesongen også, så jeg er ikke redd for det.

Dagboka er helt enig, god ferie!

Om du vil se flere bilder fra kampen sjekker du denne bildesamlinga.

Overgangsvinduet

Som kjent er ikke Vålerenga de raskeste ut av startblokka for å sikre seg hvilken som helst spiller til høyest mulig pris. Riktignok er jo Nicolai Høgh allerede på plasse på Valle, men vi antar det tar noen uker før det skjer ting. Ikke minst fordi signalene tyder på at noen spillere må ut, for å frigjøre lønnsmidler, så det blir rom for nytt blod. Vi synes det er betryggende at man tar ting i rett rekkefølge så vi ikke ender opp med en stall full av skrot.

Jubileum over alt

Når man er 100 år, og såpass sprek som Vålerenga, skal det feires i alle bauger og kanter. For ikke å snakke om i hekken. Først ut er en intet mindre enn en fest for hopen. Barcelona kommer med en Messi i smoking for å vise at det er mulig å score 27. juli. Stor stas for alle som ikke har råd til å kjøpe seg inn i en norsk koloni i Spania. Etter det Dagboka erfarer kjøper du de billettene hos Billettservice.

To dager etter på er festen for oss spesielt interesserte. Ikke bare er det tippeligakamp mot Sarpsborg på Ullevaal, det er og et forrykende program i regi av foreninga. Vi nevner i fleng:
– Kransenedleggelse på graven til Henry «Tippen» Johansen
– Tale, fest og avduking av plakett ved kassesnekkeriet
– Avduking av statue på Sotahjørnet
– Musikk, lek og moro i Vålerengaparken

Vi kunne fortsatt i en evighet, men det er for mye. Ta heller en titt på klubbens sider, de har tidspunkt for begivenhetene også. Reint strukturerte er dem.

Ikke nok med det, Klanen skal jaggu feste også! Og det er jo noe vi kan. Det blir i hvert fall Børst og Ball under brua 9.-11. august med målsetting om at alle skal kunne få en billig fest. De har booka bandliste så lang at Øya nær blir misunnelige. Vi nevner i fleng: The Carburetors, Frank Znort Quartet, Raga Rockers og flere til.

Festivalpass selges i Sjappa fra 18. juli!

Festivalpass for hele helga koster kun 400 spenn. Har du hørt? Skulle tro det var tjuvegods.

For ordens skyld kan Dagboka nevne at Morten Berre også har bursdag 10. august. Så da regner vi med at han er invitert?

 

Kongshavn er en lurendreier

Det er Nettavisen som i sedvanlig katastrofeoppslag kan informere om at Kongshavn flytta litt på målstengene. Han sparket rett og slett nederst på stengene slik at de var noen centimetere nærmere hverandre helt nederst ved bakken. VPNs egen ingeniør kan berolige om at ved tverrliggeren vil målet allikevel være i sin foreskrevne bredde.

Allikevel, Nettavisen værer en skandale i emning og har fotfulgt Kongshavn i flere dager før de fikk denne uttalelsen:

Jeg får bare beklage. Det skjedde litt i kampens hete. Jeg ble litt revet med, siden det var en utrolig viktig kamp for oss. Det er ikke noe jeg kommer til å gjøre igjen.

Dagboka slenger seg på beklagelsesbølgen:

Tilgi ham far, han er Bergenser

 

Diego Calvo elsker Vålerenga

Følgende twittermelding er snappa opp fra han med håret:

Skjermbilde 2013-07-15 kl. 23.39.05

 

Er det rart det lugger litt i rognpåsan?

 

Vålerenga i dag

Næggu om vi veit…kjøp deg noen billetter så du ikke glemmer det?

Legg igjen en kommentar