Sprukne pølser på Hønefoss

Når det er fest på bøndenes hus er det alltid en lokal bråkmaker som blir pælma ut før bandet har begynt å spille. Det var selvsagt ikke noe unntak på Hønefoss da Vålerenga tok turen for å plukke 3 poeng. HØNEFOSS – VÅLERENGA 1-2 (1-1) Tipeligaen runde 16 – Also Known As Arena – 12.Juli … Fortsett å lese «Sprukne pølser på Hønefoss»

Når det er fest på bøndenes hus er det alltid en lokal bråkmaker som blir pælma ut før bandet har begynt å spille. Det var selvsagt ikke noe unntak på Hønefoss da Vålerenga tok turen for å plukke 3 poeng.

HØNEFOSS – VÅLERENGA 1-2 (1-1)
Tipeligaen runde 16 – Also Known As Arena – 12.Juli -3241 tilskuere.

Fotballen er brutal
Regler er regler, og ingen untak for bønder uten hue. Kan du ikke reglene får du bare gjøre ditt beste i å forstå hva dommern mener når han gestikulerer som en stukken gris. Ulvestad skjønte såpass at det røde kortet etterfulgt av peking mot utgangen betyr takk og farvel – skitne spilleren. Også etter kun 4 minutter da, ingen medlienhet her i gården når du spiller som en gris. Også de svake i samfunnet må følge regler.

På bygdefester er det alltid en loka bonde som blir kasta ut før bandet begynner å spille.
På bygdefester er det alltid en lokal bonde som blir kasta ut før bandet begynner å spille.

 

«En mer er feigt!»
«En mer er feigt!» er ikke bare en setning du hører i de mange skolegårder eller på løkka. Også på Hønefoss sin hjemmebane, AKA Ballbinge, AKA Gressplett, AKA stadion, AKA Arena (AKA Tullball) får du høre de samme ordene. I de første 45 minuttene var det feigt, lagene var feige og hadde det vært i en skolegård hadde lagene blitt mixet etter 5 minutter. Men vi mixer ikke urent bondeblod med vårt rene blåe kongeblod. Vi tar heller balletak på bønda og klyper til så hardt at stemmen går i faset og barn er ikke lenger en opsjon – snakk om å gjøre resten av Norge en tjeneste.

 

Jan Gunnar Solli får den første nettkjenninga.
Jan Gunnar Solli får den første nettkjenninga.

De første 45 minuttene ruller vi over Hønefoss etter alle kunstens regler. 10-12 100%-sjanser og mye godt spill er resulatet av omgangen. Det er derfor grusomt når det står 1-1 til pause. Det skal sies at vi spiller mot et lag som ligger med alle sine 10 spillere innenfor 40 meter og sender aldri opp særlig mange om de har sjansen, skikkelig artig lag å spille mot .
Marcel blir offret etter halvtimen til fordel for Solli som har litt mere offansive fibere, viste seg å være grei manøver når samme mann prikker inn 0-1 i det ene bonden ikke holder stangen sin som han skal (høhø) og lurer kula inn helt nede ved stolperoten.

Unødvendig
Som så jævlig mange ganger før i år gjør vi ting som er helt hårreisende for folk som kaller seg «profesjonelle». Hvorfor Simon Larsen skal sparke ned en pølsemaker på vei ut av feltet er uforståerlig for alle – ikke engang Larsen kan svare på det. Men straffe blirre og nok en gang legger vi oss på rygg og sprer beina og lar noen putte den inn uten spesielt mye motstand. Alle skal få.
Nå kommer Gonzales forhåpentligvis tilbake til kampen mot Sarpsborg, vi har en dansk klippe på vei inn og Ivan er i bakhånd – takk og farvel til Larsen? Kan tjene greit i Frontline også.

 

Hvorfor Larsen skulle gi de sprukne pølsene straffe er fullstendig uforståelig.
Hvorfor Larsen skulle gi de sprukne pølsene straffe er fullstendig uforståelig.

DREP DEM, VÅL’ENGA DREP DEM!
I pausen var alle enige om at det ikke var noe stress, vi går utpå banen og lar pølsene sprekke en etter en. Løp dem i senk og slit de ut. Dessverre blir selv ikke Hønefoss-spillerne slitene av å stå stille, og de står mye stille. Vi står komfortabelt på 30-40 meter og sender kula til hverandre, mens Hønefoss ser på og ber til gud om at vi glemmer klokka og gjør dette i 45 lange minutter.
Når vi først prøver å sende ballen høyere opp i banen blir det så enkelt at selv blinde personer kunne brutt ballbanen og kælka ballen opp mot han raske med det rare navnet.
Heldigvis har vi Morten Gladhaug Berre, han kommer innpå og vips så er det 1-2.

Vi prøver å drepe kampen, men gjør det vanskelig for oss selv med en del balltap som gir Hønefoss kontringer. De har også et frispark med retning krysset – heldigvis har vi Gudmund i buret, han ordner opp han nullstress.
Alt i alt en bra fotballkamp fra vår side, vi får til mye spill mot en kompakt betongklomp som ligger rundt egen 16-meter. At vi ikke scorer mer enn to er grunnet en jævla dyktig keeper, litt uflaks med marginer også er vi fortsatt ikke dyktige nok i enkelte situasjoner. Vi vinner i det minste 1-2 og tar 3 viktige poeng i kampen mot Sogndal om 7.plassen.

 

Sveisen til Calvo er ute av kontroll, men han begynner å bli glad i Vålerenga.
Sveisen til Calvo er ute av kontroll, men han begynner å bli glad i Vålerenga.

Bursdagsfest, hurra for faen.
Neste kamp er 29.Juli mot Sarpsborg. Da har vi bursdag og feirer et rundt tall, som med alle andre runde tall håper man det kommer mange gamle kjente som ikke har holdt kontakten på mange år. «Roger fyller 70? Har ikke prata med den gærningen på mange år, helt siden den episoden i 83 med de to ludderne, den palmen og bøtta med glidemiddel» – ja kanskje jeg skal stikke innom og si hei. Visst faen skal du det.
Bare at dette er ikke Roger, dette er klubben i ditt hjerte, klubben som står deg nærmest og vi vet du vil ta deg turen, vi fyller jo 100 år for helvete. Så ikke sitt hjemme med kølla i hånda og lek med deg selv for ente gang den dagen, ta en pause fra 1900 til 2100 og syng «Gratulerer med dagen», «Happy Birthday» og «Jeg rusla rundt i Oslo by».

Se flere bilder fra kampen her.

Spillerbørs med kommentarer

Kongshavn 6
Wawrzynkiewicz 5
Muri 4
Larsen 4
Lecjaks 4
Zajic 6
Grindheim 5
Fellah 5
Fredheim Holm 5
Børven 6 (så vidt)
Calvo 7 BB

Solli fra 31.min 5
Berre fra 58.min 6
Hæstad fra 57.min 5

Man kan være frustrert eller glad. Siden tre poeng betyr alt er jeg glad og overlater sutringen til de som alltid finner noe å klage over.

Vålerenga starta i hundre og en superb igangsetting fra Kongshavn til Børven ga oss fortjent overtaket med en mann mer på banen. Det resulterte i en kanonade fra nesten alle Vålerengas spillere utenom backrekka, men små marginer inkl rammeverket og banens virkelig beste Steve Clark i målet til Hønefoss nekta oss mål.
Helt til Solli byttes inn og han finner et sted der han er uten markering. Smart.

Men så scorer de på straffe når Vålerengas forsvar igjen gjør unødvendige feil.

I andre omgang lugger det mer for oss og Rekdal treffer blink igjen med byttene. Berre gjør som Solli: finner rommet der man kan avslutte slik at ikke Clark kan stoppe ballen. Berre er toppscorer i Tippeligaen og legende i sesongen 2013 allerede.

Derfra ut prøver vi drepe kampen, hvilket er lurt siden vi har ikke annet forsvar enn angrep. Derfor vinner vi selv om vi ikke scorer mer og selv om ny surring gir Hønefoss noen sjanser.

Børven fikk ikke scora idag, men jeg syns han var frisk og prøvde hardt. Sammenlignet med tidligere vårsesongen kaster han seg inn i dueller og går for mål.
Calvo var desidert bestemann, jobber som faen, skaper sjanser og avslutter ofte godt selv og. Han er bare litt for smart for resten av laget til tider, men klarer de å koble seg til han oftere blir det flere mål.

Fascinerende at Bojan og Fellah var på, de prøvde hardt, og skapte endel. Det virker som Rekdal er igang med rulleringen sin igjen, og det skaper jo rom for sutring om spilletid. Men det funker jo ialllefall i de siste kampene.

Så har vi fortsatt et svakt forsvar. Virkelig. Det må bli bedre, men blir det ikke det er svaret iallefall nå å angripe med alle våpen.

Og sa jeg at Berre er en legende?

Morten Berre er et evig fenomen, en legende.
Morten Berre er et evig fenomen, en legende.

 

Kampfakta

Mål: 0-1 Solli(41), 1-1 Riski(45), 1-2 Berre(61)

Kort:
Gule: Groven 75.min, Grindheim 88.min
Røde: Ulvestad 4.min

Lagene:

Vålerenga: Kongshavn – Wawrzynkiewicz, Muri, Larsen, Lecjaks – Zajic, Grindheim, Fellah – Fredheim Holm, Børven, Calvo.

Hønefoss: Clark – Adalsteinsson, Ulvestad, Solli, Groven – Kolehmainen, Vendelbo, Hovda, Larsen – Riski, Kaland.

Du kan se fler bilder fra kampen her.

Legg igjen en kommentar