Fortsatt tilskuerflukt for Vålerenga Fotball

Etter halvspilt serie er det flere klubber som har en solid økning. Samtidig rømmer fortsatt VIF-tilskuerne Ullevaal. Norsk Toppfotball har sluppet en samlet tilskuerstatistikk etter halvspilt serie. De to nyopprykkede Sarpsborg (30,26%) og Start (24,32%) troner øverst på økningen (merkelig…). Rosenborg følger hakk i hæl med en økning på 20,77%. Vålerenga på sin side fortsetter … Fortsett å lese «Fortsatt tilskuerflukt for Vålerenga Fotball»

Etter halvspilt serie er det flere klubber som har en solid økning. Samtidig rømmer fortsatt VIF-tilskuerne Ullevaal.

Norsk Toppfotball har sluppet en samlet tilskuerstatistikk etter halvspilt serie. De to nyopprykkede Sarpsborg (30,26%) og Start (24,32%) troner øverst på økningen (merkelig…). Rosenborg følger hakk i hæl med en økning på 20,77%.

Vålerenga på sin side fortsetter den nedadgående trenden, og har en nedgang på 6,42%. Dette er over fire prosent dårligere enn resten av Eliteseriens snitt. Samlet har Eliteserien en nedgang på 2,40%.

I samme sesong som klubben fyller 100 år, utvikler man seg altså i negativ retning av resten av ligaen.

Jubileumskampen mot Sarpsborg vil ventelig trekke en del opp for VIF. At man likevel ikke greier å mobilisiere sterkere i klubbens hundreårsjubileum er svært bekymringsverdig. Man burde ikke gjøre seg avhengig av en spesialkamp for likevel å ha en økning. Likevel er det ikke helt mørkt, og Vålerenga er fortsatt tredje størst med i overkant av 10 000 tilskuere på hver kamp. Dette er selvsagt bare ljug. Det telles på antall solgte billetter, inklusivt sesongkort, gitt til sponsorer, delt ut på cup og lignende (du teller selv om du ikke møter, så lenge du har en billett).

Hvis man skulle korrigert oppgitt antall til reelt antall, ville det vært helt mørkt. Vi lar derfor være å gjøre det, men antar at situasjonen er 15-20% mørkere enn hva som er oppgitt…

De sportslige resultatene må bære noe av ansvaret for tilskuerflukten. Likevel burde det være mulig å få til litt bedre rekruttering i en såpass stor by som Oslo. Første skritt på veien er å radikalt endre billettprisene, som er helt hinsides.

Èn voksenbillett på hovedtribunen koster 300(!!!) kroner. På Vestbredden er prisen 200, samme pris som i VG-svingen. Barnebilletter koster mellom 50 og 100 kroner, og du kan da tenke deg hva det koster å ta med familien på kamp. I tillegg kommer alt det rundt kamp, øl, is, popcorn og brus alt ettersom hvem du reiser sammen med.

Sammenlignet med det øvrige kulturtilbudet i Oslo priser Vålerenga Fotball seg nå helt ut av markedet. En kinobillett ligger på 100-150 kroner. Flasker du til å spanderer på dama, samt river i en «delemeny» (en enorm popcorns-porsjon og to brus), ligger du på 300-400 kroner totalt. Dessuten får du rabattkoder i ymse slag på billetten. Konsert og teater er noe dyrere, men du kommer ganske langt på vei selv i Operaen med de billettprisene Vålerenga Fotball opererer med nå.

Det er rett å slett ikke verdt 200-300 kroner å se et lag som kjemper midt på tabellen. Ihvertfall ikke når byen bugner av tilbud i alle retninger. Til sammenligning økte Vålerenga Ishockey sitt tilskuersnitt med nærmere 20% i sin jubileumssesong!

Vålerenga er inne i en positiv giv, med annonsering både på internett og i kollektivtrafikken. Det som har vært etterlyst i så mange år er endelig på plass. Mange tilskuere snur nok godt og grunding når de går inn på VIFs sider hos Billettservice. Det er rett og slett alt for dyrt.

3 kommentarer til «Fortsatt tilskuerflukt for Vålerenga Fotball»

 1. Når Ikaros og Sirkus får egne tribuneseksjoner i fra klubben, er det også noe som skurrer kraftig.
  Dette er folk som ødelegger for egen klubb, så blir de belønnet med egne plasser, hallooo

 2. Hector: hva mener du Ikaros gjør som ødelegger for klubben? Og hvis Ikaros ødelegger for klubben, som du så velbegrunnet påpeker… Hvorfor er du imot at vi står vekk fra deg?

 3. Hadde det ikke vært for det gode selskapet før, under og etter hver eneste kamp, så hadde heller ikke jeg vært på kampene. Har blitt rimelig lei mennesker som tar mer plass enn de behøver og tror at tribunen kun er for dem selv.

  Det som er rimelig tragisk er hvor mange forskjellige grupperinger vi har. Plutselig så kan du stå der, hvor en til to andre grupperinger plutselig begynner å synge på helt andre sanger, noen av dem med rimelig tragisk sanginnhold også.

  Det er ikke bare dårlig spill som ødelegger for Vålerenga. Også negativ medieomtale som f.eks bråk, slossing, stengelgate osv. En annen faktor er at Oslo-folket (som har mange innflyttere fra inn og utland) har funnet ut at det finnes utrolig mye annet å gjøre i helgene i Oslo enn å dra på fotballkamp.

  Vålerenga er dessverre ikke slik det var. Det var mer moro før.
  Men så kom alle disse grupperingene med kule småunger med finlandshetter, bar overkropp, pillerhasjogkokainsang etc. Etter det har antallet publikum gått ned. Om det er årsaken får andre avgjøre!

Legg igjen en kommentar