Dagboka tirsdag 9. juli 2013

Vi ser på billige og dyre scoringer, vi feirer historiske bragder, vi finner hoder på låven, vi leter etter Anene og vi tar et oppgjør med utlendinger og norsk grådighet. For en Dagbok! Ihvertfall for en middels tirsdag i jubileumsårets sommer 2013. Vålerenga – Viking Det er dagen etter dagen, og da er det jo … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 9. juli 2013»

Vi ser på billige og dyre scoringer, vi feirer historiske bragder, vi finner hoder på låven, vi leter etter Anene og vi tar et oppgjør med utlendinger og norsk grådighet. For en Dagbok! Ihvertfall for en middels tirsdag i jubileumsårets sommer 2013.

Vålerenga – Viking
Det er dagen etter dagen, og da er det jo moro å se på andres reaksjoner etter kampen mot Viking. Spesielt de fra Viking selv.

– Vi har marginene mot oss, sier Jonevret til egen nettside og mener de slapp inn for billige mål.

Og han mener vi har mer å stri med på det offensive enn dem.

Vel, han har jo rett i det siste, i hvert fall mot velorganiserte lag som Viking. Men målene våre var da ikke billige. Børven gjorde en god prestasjon, og Kongshavn kasta seg inn i feltet. Det var ikke noen som ga vekk ballen til oss slik Ogude gjorde flere ganger til dem, eller
mangel på markering som på deres spill?

De scora billige mål, billigere enn klær på Cubus, kneipp på Rema og ei tøyte i Molde. Vi scora fete, flotte, dyre mål. Dyrere enn dressene på Ferner, krokodillekjøtt på Jacobs og en frisørdame fra Groruddalen (high maintenance). Kall oss østkantkakser!

Historisk
Ikke bare ble Berre historisk i går, det ble faktisk Kongshavn også. Det er jo ikke så ofte keepere scorer slik, og riktig nok: Kongshavn er den første keeperen i Vålerenga noensinne som har scoret i toppserien samt scoret et spillemål i obligatorisk kamp. Legendariske Ivar tar-en-røyk-etter-match Rønningen scora for andrelaget på straffe i 97. Jeg var der, woohoo.

Uansett: med dette kommer Kongshavn alltid til å være husket i Vålerenga. Det må være veldig kult å vite. I forbifarten anbefaler vi en fin artikkel på klubbens sider om Vålerengagutt og tippeligadebutant Ivan Næsberg.  Engammel legende, en ny legende og en kommende legende er en fin måte å oppsummere dette avsnittet av dagboka på.

Hodet på plass
Bøfla ser ut til å fiksa hodet til Tom Lund (!). Kunstneren som laget det har funnet gipsformen av Lunds hode, melder Lindesnes avis. VPN syns det var fint, det er alltid lurt med rett hode på rett plass. Uten det tenker man jo fort bare med pikken.

Uansett: det er ikke det vi fester oss ved i artikkelen. Derimot hvor gipsformen ble funnet:

– Jeg trodde egentlig at vi hadde kastet den for lenge siden, men det viste seg at den lå og slang innerst på låven, sier kunstner Hageland til Lindesnes Avis.

Altså, her er det så mye man kunne sagt. Om Toms løse hode, om låver, om bønder og bøfler og om sære sørlandskunstnere som har mye rart liggende på låven og som hyres inn for å dekke over for manglende kunstneriske ferdigheter hos bøffelfolket. Men vi lo bare så godt av den setningen i seg selv av vi tar den en gang til:

– Jeg trodde egentlig at vi hadde kastet den for lenge siden, men det viste seg at den lå og slang innerst på låven

Klassisk.

Hvor er Chuma Anene?
VPN ringte Bjærke i begynnelsen av forrige uke og spurte om Anene var skadet, men fikk kun en tekstmelding tilbake: Han er ikke skadet. Er han solgt? Leid ut?
VPNs researchteam har sjekket følgende og funnet at Anene mangler følgende steder:

Chuma Anene på VIF 2:
Ikke i troppen mot Molde2 5.juli, Bærum 1. juli, Asker 24. juni, Moss 15. juni, Østsiden 10. juni, Førde 2. juni, Nesodden 22. mai, Kjelsås 18. mai. Men mot Kvik-Halden 13.mai borte spilte han fra start.

I Tippeligaen var han siste gang i troppen til A-laget mot RBK 25. mai.

Chuma Anene i cupen:
Ikke i troppen mot Frigg, innhopp mot Ullern 1.mai, ubenytta reserve mot Asker 29.mai, ikke i troppen mot Sogndal 26. juni

Hva skjera?

«Typisk utlending»
Vår gamle keepertrener Tor Thodesen var litt ute og sykla på twitter under kampen Vålerenga – Viking. Med en kommentar om utenlandske spillere med utgangspunkt i Gyan på Viking som rota bort en stor sjanse:

– Det er faktisk helt skandale. Og typisk utlending som er for å «komme seg videre». Se på meg, se på meg.

Thodesen beklager generaliseringen i etterkant, fair enough. Men Dagboka har to ting å si om dette:

For det første har han et poeng, om enn man ikke skal generalisere over alle spillere. Nemlig at det er nok plenty med utenlandske spillere i norsk Tippeliga som ikke har fokus på klubben de er i, men klubben de skal til eller vil til. Det er ikke alltid like heldig for lag, samspill, moral etc. Kort sagt, alt som handler om at fotball er en lagsport. Akkurat nå stiller for eksempel jeg meg selv noen spørsmål om Ogude som var så lovende for oss, men nå virker helt lost. Hva motiverte han før, hva motiverer han nå? Det er lettere å vite hva som motiverer Næsberg, for eksempel. (regner med at du har lest artikkelen på klubbens sider nå). Jeg vet hva jeg setter mest pris på.

Men, og det er et stor MEN:

For det andre er dette en situasjon norsk fotball har satt seg selv inn i. Med et oppblåst «produkt» har man håva inn millarder fra TV-selskaper og sponsorer, som igjen gir klubbene kjøpekåthet i et rotterace om tippeligaplass og mer penger. Som igjen resulterer i gode betingelser for utenlandske spillere som da ser på norsk tippeliga som et sted med mye penger og muligheten til å bli sett fra utlandet. Kort sagt: kollektivt sett kan klubbene holde kjeft.

Vålerenga i dag
Sjampis anyone?
Eller vil du ta en tur på låven så jeg kan vise deg hodesamlingen min, søta?

Legg igjen en kommentar