Ny spiss og Berre til topps !

Keeper Kongshavn en slags matchvinner og Morten Berre til topps på Vålerengas adelskalender. Men fotball er fremdeles ingen individuell idrett, kollektivet Vålerenga kom nesten helt til kort i et sommerslapt oppgjør. Vålerenga – Viking 2-2 (0-1) Tippeligaen runde 15 – Ullevaal Stadion 7. juli – 8.621 solgte billetter Vålerenga deler broderlig med Viking i det … Fortsett å lese «Ny spiss og Berre til topps !»

Keeper Kongshavn en slags matchvinner og Morten Berre til topps på Vålerengas adelskalender. Men fotball er fremdeles ingen individuell idrett, kollektivet Vålerenga kom nesten helt til kort i et sommerslapt oppgjør.

Vålerenga – Viking 2-2 (0-1)
Tippeligaen runde 15 – Ullevaal Stadion 7. juli – 8.621 solgte billetter

Vålerenga deler broderlig med Viking i det som føles som en intervalltrening, slapp start etterfulgt av litt press, før det var slapt og så en knallbra avslutning. Og er vi så langt unna å være et «topplag» når Viking er i toppen og kampen bar lite preg av forskjellen?

Trist start
Varmen kan sikkert ta litt av skylden for at det som blir servert første 30 minuttene like så greit kunne vært 4.divisjonsfotball som Tippeliga. Det er langt mellom sjansene, og kort mellom gjespene på tribunen fra de få fremmøtte. Klanen prøver tappert å holde stemning og humør oppe, men det er liksom noe med at stemning på tribune nogenlunde matcher det som skjer på banen. Vålerenga limer ballen fast på sin venstrekant og Calvo er stort sett eneste spilleren i kongeblått som har ball første 30 minuttene. Eneste tiden vi spiller på høyrekanten er etter at Calvo og Daniel bytter kant, kan ikke være så vanskelig å skjønne at det å vri spillet hadde vært lurt?

Viking-dominans
Siste 15 minuttene er vi heldige som bare slipper inn 1 mål, bortsett fra et halvbra skudd fra Calvo som tvinger frem en grei redning fra Jarstein, er det Viking som står for sjansene på Ullevaal. De putter 0-1 på et fisefint angrep som setter alle i Vålerenga ut av spill. «Idiotsirkelen», som det kalles, putter Larsen i pølsebua og Kongshavn hviler vekten på feil skinke og rekker ikke over, 0-1 og for første gang i kampen hørte du at Viking hadde supportere på tribunen. Har du med tromme og ropert på kamp, burde det være skuddpremie på deg – flass.

Som sagt er det lotto ganger to at vi ikke slipper inn flere før pause, en eller annen fyrer en kule mot krøsset, men stanga hindrer. 0-1 til pause i det som har vært begredelig fotball.

Matchvinner i begge ender
Børvis åpner 2.omgangen med å putte 1-1 på nydelig vis, og poff så er overskriftene at han «er tilbake», litt som Jesus der altså. Vålerenga gidder ikke fikse forsvarsproblemene som har straffet oss hele sesongen, og lar et helt fotballag stå alene på bakerste stolpe og vips 1-2 – tellefeil er tillat, å ikke kunne telle er flaut. Fiks det.

Etter 75 minutter våkner Enga, vi spiller nydelig fotball og kommer rundt på begge kantene, igjennom midten, vi er aggressive og vi demmer opp det lille Viking prøver på. Børven kommer til et par flotte avslutninger og laget fungerer toppers. Men når spissene ikke klarer å score, da krever det coaching i verdensklasse. Keeperen opp på overtid av overtid og bang 2-2. Gudmund fikser biffen foran begge måla og landslagskeeperen skjønner ikke bæret av hva han nettopp var vitne til. Klasse var det du så Jarstein, et begrep du sansynligvis ikke hører for ofte, med mindre det er «1.klasse» etterfulgt av en spøk om hvor du hører hjemme.

Alt i alt helt greit med poengdeling, vi er slappe i store deler av kampen og skaper ekstremt lite mot et ålreit kompakt Viking-lag, med et par spillere ute av diverse årsaker er det kanskje greit å spille uavgjort mot et av topplagene?

Glisne tribuner
Søndag klokken 1900, strålende vær og fotballkamp i hovedstaden. Det er Juli og folk har ferie i tankene, men det burde være mulig å lokke en del mennesker på kamp for å skape litt stemning.

Greit nok at det er Viking og medfølgende kjipe supportere som skal til Ullevaal denne vakre dagen, så da blir det kanskje ikke helt fullt. Det å tro på speakeren som roper opp 8.621 tilskuere er uaktuelt, min autistiske venn sa 6.000 ca, han kunne også meddele at det ble solgt ca 1473 pølser. Det er et sørgelig skue når 10.000 tomme seter og en kortside under oppussing står helt stille og forlatt i kveldssolen, derfor er det interessant at landslagsarenaen i det hele tatt pusses opp for økt kapasitet.

Spillerbørs Vålerenga

Kongshavn 6
Wawrzynkiewicz 5
Muri 4
Larsen 4
Thomassen 5
Solli 5
Ogude 4 (tett på treer)
Grindheim 5
Fredheim Holm 5
Børven 6 BB
Calvo 6
Innbyttere:
Näsberg fra 46.min 5
Berre fra 54.min 5
Samuel fra 72.min for kort tid

Kampfakta

Mål:
0-1 Berisha 28.min, 1-1 Børven 48.min, 1-2 Ingelsten 55.min, 2-2 Kongshavn (Ja, han i mål) 94.min

Gule kort: Simon Larsen (21.min, Ogude (59.min), Jarstein (76.min), Sigurdsson (88.min)
Røde kort: Han med tromma.

VIF (4-3-3): Kongshavn – Wawrzynkiewicz, Muri, Larsen (Näsberg 46.min), Thomassen – Solli(Berre 56.min), Ogude, Grindheim – Fredheim Holm(Samuel 74.min), Børven, Calvo
Benken: Knutsen, Berre, Fellah, Hæstad, Zajic, Samuel, Näsberg

Mesta Bedriftsfotballag gutter 14 2.lag Avd. Stavanger (4-2-3-1): Jarstein – Skogseid, Bjørdal, Sigurdsson, Bertelsen – Landu Landu, Ørnskov – de Lanlay, Berisha(Bøddvarsson), Olsen(Gyan) – Ingelsten(Nisja)
Benken: Lunde, Nisja, Edmundsson, Bödvarsson, Gyan

Foto: Digitalsport – VIF Media

En kommentar til «Ny spiss og Berre til topps !»

  1. Ogude, tett på treer, Thomassen 5? Matcher omtrent promilla kampreferenten måtte ha hatt. Hvem redda 2 ganger overtall mot Kongen i kassa, og det uten å pådra seg verkern frispark eller kort i de situasjonene??.

Legg igjen en kommentar