Pilegrimsdagboka fredag 5. juli 2013

NFF har talt. Det blir kvartfinale på Lerkendal onsdag 21. august, men vi er garantert lørdagskamp i Trondheim åkke som. Men noen pilegrimsk fottur til Nidaros blir ikke aktuelt etter våre lidelser i Spania Vi veit ikke hvilken kamp vi skal se i Trondheim, men uansett er den spikra som lørdagskamp. Om ikke RBK er … Fortsett å lese «Pilegrimsdagboka fredag 5. juli 2013»

NFF har talt. Det blir kvartfinale på Lerkendal onsdag 21. august, men vi er garantert lørdagskamp i Trondheim åkke som. Men noen pilegrimsk fottur til Nidaros blir ikke aktuelt etter våre lidelser i Spania

Vi veit ikke hvilken kamp vi skal se i Trondheim, men uansett er den spikra som lørdagskamp. Om ikke RBK er feid ut av Europa tidligere, må vi vente helt til 8. august for å få greie på om det er seriekamp eller kvartfinale vi ser lørdags kveld den 17. august.

Om det er kvart eller Tippeliga er ikke helt samma faen for oss, og garantert ikke for billett-trykkeriet. Tipper Billettservice helst ser at RBK møter sitt ‘Karabagh’ lenge før play-off, at de er utslått før tredje kvalifiserende runde. Billettservice er ikke aleine om å ønske bartene alt vondt, men denne gangen er vi dessverre tvunget til å holde med «trønderne». Det skal ikke gjenta seg.

For en gangs skyld håper vi Rosenborg vinner og går videre til Play-Off, men så er det også slutt. Da får vi kvartfinale lørdag og RBK får utslitte bein til serieinnspurten i høst. Vinn-vinn kaller vi sånt.

Vi håper på kvartfinale. Det er alltid morsommere å være med på noe som gjelds. Om lørdagskampen blir seriekamp, teller den ikke for Vålerenga, men bare for Rosenborg sånn som sesongen har arta seg for middelhavsfarerne våre.

Det realistiske er at RBK cruiser gjennom første kvalik mot Crusaders selv om dem trøbla litt i går. Neste runde blir tøffere, men gullungene til NFF kan utmerket godt skli og flakse seg til 3. kvalifiserende runde. Der blir det bråstopp.

Det stinker Tippeliga av lørdag den 17. august. Still klokka på 18.00 først som sist.

Pressemelding fra NFF
Dersom Rosenborg fremdeles deltar i Europa League-kvaliken vil cupkampen mellom lagene bli spilt lørdag 17. august klokka 20.00 på Lerkendal. Da vil seriekampen terminfestet til samme dato bli utsatt.

Skulle derimot Rosenborg være utslått av europacupen vil seriekampen spilles som planlagt lørdag 17. august klokka 18.00. Da vil cupkampen bli spilt onsdag 21. august

Semifinale ons 25./tors 26. september
Vi møter enten Molde, Haugesund eller lillestrøm. Fugla har kråsen full av hat. Ikke bare for Blått Åråsen, men fordi vi ligger to hoder foran etter møtet på Ullevaal siste helg i august. Alle gode ting er tre, men semifinale mot pip-pipene er ikke førstevalget vårt selv om de hadde flaks da de danka ut makrell utgått på dato i går kveld.

Klart vi banker Fugla om vi må, men vi går heller for hevn: vi hadde Adecco-kandidatene til Ole Sutreskjær på gaffer’n sist og Mjøndar’n viste hvor lett det egentlig er å få det jålete Molde-spellet ut av rytme.

Haugesund er en vits det lukter sild av, så vi takker og bukker, eller hva sier du, Grindheim?

Trekningen av semifinalene vil foregå på Lerkendal i forlengelse av kampen mellom Rosenborg og Vålerenga.

Salme ved reisens slutt

Vinfontenen. Krana til høyre har vann, den venstre har vin. Vålerengas Pilegrim på Nett forsynte seg generøst av den venstre da han en dag slo seg ned for frokost. Allikevel holdt ikke kneet.
Vinfontenen.
Krana til høyre har vann, den venstre har vin. Vålerengas Pilegrim på Nett forsynte seg generøst av den venstre da han en dag slo seg ned for frokost. Allikevel holdt ikke kneet.

Vålerengas Pilegrim på Nett har forlatt den smale sti og dyrker seg selv og sitt skamferte kne med skamløse mengder øl og aircondition i Madrid.

Sammenbruddet kom ikke helt uventet på oss som står denne Vålerengas samaritan nær. Vi har mistet en pilegrim, men får tilbake en fortapt sønn.

Kort har han vandret, men langt nok til å synge sitt siste vers:

 

Først og fremst må det påpekes at VPN, i pilegrimens fravær, roter veldig med begrepene «pilegrim» og «korsfarer». Korsfarerens mål var, og er, å erobre nytt land dersom innbyggerne ikke var kristne, drive litt handel og beskytte pilegrimer mot angrep fra troløse. Det siste var da også det viktigste. I starten.

Pilegrimen på sin side gjorde ikke annet galt en å supe i overkant mye vin og lukte vondt. Det sagt, så er denne pilegrimens vandring over. Lik Vålerenga gikk han rett i strupen på motstanderen og danset seg over Pyrineene. Dessverre ble han så alt for raskt avslørt på teknikk og fysikk. Kneet gikk adjøss og all verdens støttebandasjer, bønner og hviledøgn bedret ikke på situasjonen.

VPNs pilegrim kan bare konstatere at å bære Vålerengas byrder alle de 790 kilometerne til Santiago de Compostella er mer enn hva et menneske med vaklende tro kan klare alene. Dermed ser det ut til at Vålerenga må klare seg videre uten gudommelig hjelp, og fingrene krysses for at spillernes vilje, når alt kommer til alt, er større en pilegrimens vilje.

For når evnene ikke er der, er viljen alt vi har.

 

En kommentar til «Pilegrimsdagboka fredag 5. juli 2013»

Legg igjen en kommentar