En runde med mening

Rema Ballklubb fikk for mange og Vålerenga for få poeng, men ellers var tippeligarunde nr 13 grei nok   Rosenborg – Strømsgodset 1-0 Strømsgodset er det eneste laget som kan hindre Rema Ballklubb et comeback på toppen av Tippeligaen, og det er det bare trøndere, NFF og nolduser flest som ønsker. Resultatet på Lerkendal var … Fortsett å lese «En runde med mening»

Rema Ballklubb fikk for mange og Vålerenga for få poeng, men ellers var tippeligarunde nr 13 grei nok

 

terning-0Rosenborg – Strømsgodset 1-0

Strømsgodset er det eneste laget som kan hindre Rema Ballklubb et comeback på toppen av Tippeligaen, og det er det bare trøndere, NFF og nolduser flest som ønsker. Resultatet på Lerkendal var et slag mot norsk fotball. Vel, det skapte mer spenning i toppen, men toppen er ikke vår greie og egentlig ytterst uinteressant. Og enda mindre interessant blir toppen om bartene kommer tilbake. Ikke det at vi er så glad i harry biltjuver heller, men Godset er tross alt den eneste klubben i tillegg til Vålerenga som har stilt med et skikkelig bohemlag i øverste norsk fotballdivisjon (en periode rundt 1970)

VPNs dom: Alle kamper som ender med borteseier på Lerkendal gir i utgangspunktet en klar sekser, mens hjemmeseier er bånn i bøtta. Her blir eneren eneste mulighet, og det syns vi er altfor mye, så vi lar være å trille. Terningkast 0

terning-3Sarpsborg 08 – Start 2-1

Tabellnaboene våre måtte ha spilt uavgjort om vi skulle blitt helt fornøyd. Nå har særpingene fått en liten luke, og det liker vi dårlig. Om Start hadde fått fart på den harske makrellfotballen sin og banka Sarp, hadde lukene vært litt mindre, men vi sier som Østfolds store sønn, Petter Solberg, but but it’s not only only

VPNs dom: Det kunne vert verre, det kunne vært Start. Vi hater seierherrer i gult og svart, og siden vi ble skånet for det, havner vi hakket over det vi egentlig mener. Terningkast 3.

terning-6 ståendeTromsø – lillestrøm 2-0

Det er sånne oppgjør som er årsak til at publikum svikter og at interessen for norsk toppfotball synker som en stein. Merkelig nok klarte tangklysene med Fridays-trøyer å vinne helt fortjent, det sier sitt om styrken på bøffelkrafta for tida. Kanarifuglene ett og torskepulerne hele fem poeng foran Vålerenga, tilsier kanskje at vi skulle ønska oss bøffelseier. Nei, ærlig talt! Det eneste gode vi ønsker fjøsdyra er at de får beholde sitt svenske funn av en trener, en trenerlegende nesten på høyde med den kroatiske gymnastikklærer’n Lyn en gang kvælte seg sjæl med.

VPNs dom: Et ypperlig utgangspunkt for blå-søndag på Åråsen der vi sender bøffelflokken ned i hengemyra for å bli. Rekerunkerne tar vi oss av når den tid kommer. Terningkast 6

terning-6 ståendeHaugesund – Brann  2-1

Som i fiskeværet langt mot nord, så også i sildestenget i sørvest; det viktige er ikke hvem som vinner, men at motstanderen taper. Sånt liker vi.

VPNs dom: At Haugesund økte ledelsen til oss driter vi i. Brann tapte og vi fikser det derre med Haugesund etter hvert. Terningkast 6

terning-5Ulf – Sogndal  1-3

Det Vålerenga trenger i en mulig nedrykksstrid er et par virkelig etablerte bånnlag, og nå fikk vi ett. Ulf er der nede for å bli, mens eplekjekke Sogndal spilte på seg overdreven sjøltillit før cupkampen mot oss onsdag. Ellers noterer vi at det mest positive fra Sandnes er at Tommy Høiland var usynlig det meste av kampen og at fri idretts-tartan og løpebaner hindrer folk i å se kamper som dette.

VPNs dom: Sogndal har altfor mange poeng og tilhører eplenikkers-adelen, men i Sandnes utførte de et godt stykke nødhjelp for Vålerenga i bånnstriden. Terningkast 5

terning-5Aalesund – Viking  2-1

Vi ser ikke AaFK som seriøs utfordrer til RBK, så sånn sett hadde det vært bedre med seier til dølle Viking. Dessuten er AaFK uvenner med Reka og derfor hater vi våre fordums spyttslikkervenner.

VPNs dom: Om AaFK lover å banke RBK, Brann og lillestrøm, får kampen en betinget femmer.

terning-6 ståendeHønefoss – Odd  1-1

Hva som er best? Ei høne i hånda eller Odd på taket? Disse to usedvanlig kjedelige lagene klarte ikke å bestemme seg for hvem som skal spille Adecco 2014. Tipper de må ha noen dype samtaler med Sarp og Molde om det alvorlige dypdykket, men på Ringerike ringte det ingen bjeller for noen av dem. Grått, med små islett av grønt. Tippeliga er raua.

VPNs dom: Ingen av lagene økte eller minsket avstanden til Vålerenga, og det var jo greit for oss. Terningkast 6

Legg igjen en kommentar