Terningkast i mai

Før du drar på kamp lørdag mot Molde kan du friske opp hukommelsen av hvordan Tippeligaen utspilte seg i mai. Som vanlig ser vi lagene med Vålerenga-øyne De siste par ukene har de store flotte stadionanleggene i Norge ligget ensomme og forlatte i det vakre norske landskapet. Eneste forskjellen er at denne gangen har ikke … Fortsett å lese «Terningkast i mai»

Før du drar på kamp lørdag mot Molde kan du friske opp hukommelsen av hvordan Tippeligaen utspilte seg i mai. Som vanlig ser vi lagene med Vålerenga-øyne

De siste par ukene har de store flotte stadionanleggene i Norge ligget ensomme og forlatte i det vakre norske landskapet. Eneste forskjellen er at denne gangen har ikke NFF bare sendt publikum hjem – men spellere og støtteapparat også. For der mai var fylt med kamper like tett som øya til Tommy Høiland sitter, er det like langt mellom hver kamp i juni som det er mellom tennene til Kurt.

Hvilken herlig plan å ta et lite avbrekk nå som været er diggere enn Therese Johaug og folk for en gangs skyld oppholder seg utendørs frivillig. Greit nok at vi sender et par unge spellere fra norsk liga ned til Asia for å spille Europamesterskap for U21, men vi trenger ikke kaste bort en av de fineste månedene av den grunn.

 

terning-5Strømsgodset

Viking (h) 3-1, Odd (b) 1-1, Brann (h) 2-0, Sogndal (h) 3-1, Start (b) 0-6, Aalesund (h) 2-1

Hva skal man si om Strømsgodset? Rekdal sammenligner dem med Bayern Munchen som nylig tok The Treble når de gjorde reint bord hjemme i Tysk serie- og cup, samt en god seier i Champions League. Med sine 29 poeng troner de overlegent alene på toppen etter 12 spilte kamper og mai måned med sine 5 seiere og 1 uavgjort ble dermed en god måned for Godset. Merkverdig at lille bedritene Odd er de som klarer å snyte Godset for 2 poeng. Nøkkelkampen til Godset denne måneden må allikevel bli 1.mai-kampen mot hjemmesterke Asker, Asker holder et ekstremt høyt nivå i norsk fotball og det er ingen skam å ryke ut av cupen mot et 2.divisjonslag. Norsk fotball har blitt slik at man kan forvente det.

VPNs dom: Med 5 seiere og 1 uavgjort er det nesten en perfekt måned for Deilas gutter. For vår del er det jo flott at de vinner, vi havner ikke i toppen og burde heller fokusere på gleden ved at de slår våre naboer på tabellen i form av Start og Sogndal, heller ikke feil med uavgjort mot Odd. Terningkast 5.

terning-5#Rosenborg

Aalesund (b) 2-2, Tromsø (h) 2-1, Hønefoss (b) 1-2, Sarpsborg (h) 4-2, Molde (h) 0-0, Vålerenga (b) 1-2

#Bart #BilleNilsen #Mai #4seiere og #2uavgjort #kvalmt og #ekkelt #YOLO
Det er twitter, det er en sint danske og det er damer som står i fokus når det kommer til Rosenborg om dagen. Media driter litt i klubben når de kan skrive om LilleBille fra Danmark. Hadde det ikke vært for at VG fører historikk på kampene tror jeg neimen ikke denne skribenten hadde husket noen av kampene til RBK fra mai – med unntak av tragedien som utspilte seg på Ullevaal.
Med 4 seiere og 2 uavgjorte gjør Rosenborg dessverre en altfor god figur i mai. Riktig nok møter de for det meste bånnlag, men det skal godt gjøres å møte et godt fotballag i norsk serie om dagen. Uten av vi gadd å se noe spesielt på kampene til RBK så antar vi at de hadde dommeren med seg i alle kampene og at hovedinngrediensen for suksess i mai er juks og fanteri. Bart og juks hører hjemme som hånd i hanske. Skittent lag, det er kun et lag i Trondheim og det er Ranheim.

VPNs dom: De stjeler poeng fra bånnlaga (Oss inklusive) og deler broderlig med Aalesund, og noe overraskende med Molde. Det er en del 1-måls seiere i mai for et RBK som fremstår noe ustabile i spillet sitt, men jevne resultatmessig. Lukter dessverre medalje av slike tendenser. Her vites ikke om hatet for Rosenborg skal overskygge det positive i at de ikke gir bort poeng til andre bunnlag. Terningkast 5

terning-4Viking

Strømsgodset (b) 1-2, Haugesund (h) 0-0, Start (b) 2-1, Hønefoss (h) 0-0, Sandnes Ulf (b) 1-0, Tromsø (h) 2-1

Viking er selve beviset på at man kan være en anonym liten skitklubb som ikke trekker supportere og allikevel være i toppen av norsk fotball. De er akkurat for gode til at de ikke skaper noen sensasjon når de ligger høyt oppe men akkurat for dårlige til at folk forventer det. De bare ligger der og koser seg så lenge de kan, før de faller som en skutt bonde mot slutten av sesongen.
Med 3 seiere, 2 uavgjort og 1 tap i mai har ikke Viking vært noe klart topplag. Vinne med et mål mot Start og Sandnes roper ikke akkurat kvalitet, samme med uavgjort mot Hønefoss og Haugesund – men i de blindes dal er den enøyde mannen konge, eller noe sånt.

VPNs dom: Vi liker å tenke på oss selv som et bedre fotballag enn sjelløse Viking, et lag der største profilen heter…du skjønner. Men dessverre viser tabellen noe helt annet. At de taper mot Godset er foventet og veldig lite spennende for oss. At de vinner mot Sandnes, Start og Tromsø derimot er gledelig. Det gjør vondt i kroppen å skrive ordene «Viking» og «Topplag» i samme setning, men det er mye som er vondt her i verden, e’kke noe spesielt godt med overraskelsesbesøk bakfra heller, men shit happens. Terningkast 4

terning-3Brann

Sogndal (b) 1-3, Start (h) 2-0, Strømsgodset (b) 0-2, Aalesund (h) 2-0, Tromsø (b) 0-2, Sarpsborg (h) 3-1

Finnes det egentlig noe større drittlag enn Brann? Såklart det gjør, Lillestrøm tar på seg den rollen, men Brann gjør så godt de kan. Brann er vel eneste laget som er sikkert å tippe på i årets Tippeliga, med bare seiere hjemme og bare tap borte legger de seg på en enkel linje selv bergensere klarer å holde følge med. Og det er litt skummelt med den tendensen, for bergensere generelt er ikke så veldig opptatte av hva som skjer utenfor Bergen og vi er neimen ikke sikre på om tapene på utebane i det hele tatt blir rapport av BT. Sterke parareller mellom Bergen og Nord-Korea. Om det skulle bli krig i Korea håper vi også den norske hæren tar til fatning og går inn i Bergen.

VPNs dom: Brann sine motstandere er egentlig uvesentlige, hjemme på Stadion tar de full pott (med mindre de møter sterke Mjøndarn med Broiler på topp) mens de tar null pott borte. De har tapt mot Sogndal og Tromsø, noe som ikke er bra, men har slått Sarpsborg og Start som jo er greit nok. Brann både tar og gir, og derfor gir vi et midt på treet terningkast også. Terningkast 3

terning-4Aalesund

Rosenborg (h) 2-2, Molde (b) 1-4, Lillestrøm (h) 7-1, Brann (b) 0-2, Odd (h) 2-0, Strømsgodset (b) 1-2

De presterer kunststykket å tape for Molde, et lag som er så ræva at Paradise Hotel overgår dem i underholdningsverdi. Et lag så begredelig at du nesten skulle ønske 2.verdenskrig endte annerledes bare så klubben ikke hadde vært til i dag. En klubb som drives av et pengemaskineri, og ikke sjel og tradisjon sånn som andre klubber.
Dette er laget Aalesund klarer å bli rundpult av. Vi har alle gått i klasse med han eller henne som aldri fikk seg noe og du trodde faen ikke det kom til å skje heller – før de plutselig på en eller annen mirakuløs måte klarer å lure en som er mye mer attraktiv enn seg selv til sengs. Hvordan faen skjer sånn? Helvetes Aalesund lot seg lure, og fyren tok like så greit og prøvde alle hull når han først fikk sjansen. 4-1 tap og ydmykelse.

Men faen heller, alle får ølbriller og tar feil. Når de da plukker opp diggeste dama som finnes rett etterpå i form av å smelle inn 7 gåller mot bøfla er feilskjæret mot Molde halveis glemt. Aalesund er til vanlig dritkjedelige, men i mai måned har de gjort seg bemerket, etthvert kongeblått hjerte dunket bittelitt for AaFK i de 90 minuttene de maltrakterte kanarifugler på løpende bånd.
Uavgjort mot RBK er koselig for de som er i toppen og tap mot Godset er vel bare forventet.

VPNs dom: Tap mot Molde er ekstremt lite gunstig for et Vålerenga som bruker 100-års jubileumet i bånn. At de slår LSK er innafor, og de andre resultatene er grei skuring. Alt i alt er det en god måned for Aafk sett med Vålerenga-øyne. Terningkast 4

terning-4Haugesund

Sarpsborg (h) 0-1, Viking (b) 0-0, Vålerenga(h) 1-0, Molde(b) 5-1, Sogndal (h) 0-1, LIllestrøm (b) 0-3

2-1-3 i mai for Haugesund, og selvom både Søderlund og Haugesund var svake denne måneden knallet begge to til mot nettopp Vålerenga og tok en full pott. Referent for dagen skrev dette:
«Solli og Søderlund er ikke uflaks, man har ikke 100 år med uflaks. Dette er tradisjon. Er du søppel? Har du virkelig mistet flyten og troen på deg selv? Er du Engareject? Er du Jostein Flo og aldri har putta et eneste mål på brasse? vel da har vi en klubb som det passer deg å møte. Bondevik skulle ikke fått antidepressiva da han ble sykemeldt. Han skulle fått spissplassen mot Vålerenga uken etter. Kan garantere deg at vi da ikke hadde vunnet 3-1, men heller hadde gått på et surt 3-4 tap etter Hat-trick av Kjell Magne.»

Og selv om laget fra byen med narkiser og visstnok arabere slo til mot Molde uken etter og vant 5-1 på Aker Stadion finner vi ingen trøst i det, det er ingen kunst å slå Molde – kunsten er å tape. Potetåkeren er byttet ut med kunstgress og vips klarte ikke Haugesund å vinne alt som var på hjemmebane – beklageligvis for norsk fotball og det norske folk så begynte de å vinne kamper borte og ligger på en overraskende 4.plass på bortetabellen.

VPNs dom: Dette er dessverre den typen lag undertegnede assosierer Vålerenga med per dags dato. Selvom tabellen tilsier at vi ligger i nederste pulje med Hønefoss, Start, Odd og Sarspsborg vil vi så gjerne tro at vi er kapable til å klyve over pisslag som Haugesund når plassene deles ut ved sesongslutt. Derfor er 2-1-3 ganske så bra, dritt at en av to seiere kom mot nettopp oss. Terningkast 4

terning-5Tromsø

Hønefoss (b) 1-1, Rosenborg (b) 1-2, Sarpsborg (h) 5-0, Vålerenga (b) 0-2, Brann (h) 2-0, Viking (b) 1-2

Tromsø drar sikkert store fordeler av snøstorm og tæla i bakken i mai, og generelt så lange avstander at bortelaget knapt stiller med supportere. De klarte kun to seiere i mai, riktig nok begge på hjemmebane. NFF burde revurdere hvilke lag som får lov til å delta i norsk divisjonsspill og der jernbanen stopper i Fauske burde også grensen for fotballen gå. For hva faen skal vi med et mongolag som ligger så langt nord at reisekostnadene for å dra dit overgår budsjettet til en hel haug med middels store u-land. Tromsø har ingen god mai og kroner det hele med tap mot Vålerenga, å dra fra Ullevaal med null poeng er som å bli med ei dame hjem fra byen og stikke morgenen etter, også er alt du har fått en klam hånd på låret og et halvdårlig kyss mens hun enda var snydens drita.
Nevneverdige resultater er at de slår Brann, men alle slår Brann utenfor Bergen nå til dags,også har de en liten festaften med nedsabling av Sarpsborg 5-0.

VPNs dom: Før sesongen var det en del som tippet Tromsø og Vålerenga ganske tett sammen rett bak en slags tet-trio. Om det hadde vært tilfellet hadde mai for Tromsø vært strålende for vår egen del – dessverre er det ikke sånn stå er og vi gir faen i Tromsø for Tromsø har ambisjoner og ambisjoner er for bønder. Terningkast 5

terning-4Sogndal

Brann (h) 3-1, Lillestrøm (b) 2-2, Odd (h) 2-0, Strømsgodset (b) 1-3, Haugesund (b) 1-0, Start (h) 1-1

Et lag som har hatt en fantastisk mai måned er migboltene fra saftland. Med kun et tap mot serielederen på bortebane har Sogndal notert seg for sterke resultater mot andre drittlag nedover på tabellen. Uavgjort mot Bøffla på bøffelbeite, seier mot Haugesund og en seier mot Odd er resulateter som er strålende gode for en klubb totalt blottet for profiler, sjel, ære, verdighet og alt annet som er positivt her i verden.

VPNs dom: Sogndal hjelper oss langt på vei ved å ta poeng fra alle, og eneste problemet med Sogndal sin gode form i mai er at Sogndal faktisk tar med seg poeng her og der. Helt konge at de dasker poeng ut av Lillestrøm og tar alle mot Odd og Haugesund. Terningkast 4

terning-6 ståendeLillestrøm

Odd (b) 1-2, Sogndal (h) 2-2, Aalesund (b) 1-7, Sandnes Ulf (h) 2-2, Hønefoss (b) 0-1, Haugesund (h) 3-0

Bøffel og kanari står for det feteste resulatet i hele jævla mai når de klarer å tape 7-1 mot et lag fullt av bomkjøp. Det er en prestasjon i seg selv, og de som sier LSK er for anonyme til å skape ekte fotballglede tar skrekkelig feil – LSK og deres begredelig måte å spille fotball på skaper fotballglede hver gang de spiller. Riktig nok for motstanderlaget.
Igjennom knallsterke prestasjoner – til bøffel å være – tar de poeng mot både Sogndal og Sandnes, også klarer de å ta Haugesund 3-0.
Alikevel er det mest glede i Lillestrøm i mai pga skoleslutt, endelig kan tusener av skoleungdom som ble sittende fast i Lillestrøm grunnet dårlige karakterer og uflaks forlate det som kun kan beskrives som venteværelset til helvete.

VPNs dom: De slår Haugesund som er litt dumt for vår del, men utenom det er det ganske fantastiske resulateter fra LSK denne måneden. Terningkast 6

terning-3Sarpsborg

Haugesund (b) 1-0, Sandnes Ulf (h) 3-2, Tromsø (b) 0-5, Rosenborg (b) 2-4, Vålerenga (h) 3-3, Brann (b) 1-3

Før mai hadded denne skribenten ingen forhold til Sarpsborg som sted, utenom at de har et skikkelig tullete fotballag og en maskot som er minst like – om ikke mer – tullette. Hvem faen har en viking på stylter som maskot? Våre gamle krigerske hornløse vikinger snur seg i gravene sine når den maskoten gjør entré – samt at vi andre ønsker oss en grav.
Men etter borteturen til Sarpsborg skjønner man hvorfor laget fremstår som kjedelig, hvem faen klarer å fokusere, og ha kreativitet og glede i spillet sitt om man må bo der nede?
Sarpsborg starter med to greie seiere før de ryker på en kjempeblemme i det kalde nord og en liten blemme til uken etter mot RBK. Og om laget ditt er i en nedadgående kurve og trenger selvtillitt er det et norsk lag som er mer gunstig å møte enn andre – vi mister 2 poeng helt på slutten og Sarspborg jubler som om de hadde fått vite at klubb og stadion flyttes ut av byen.

VPNs dom: 2 – 1 – 3 er helt ok, skulle gjerne sett uavgjort i kampene mot bunnlaga og null poeng mot oss, men at Høiland taper er det ingen som griner over. Egentlig ingen resultater som går voldsomt mot oss og dermed er det en helt ok runde for Sarpsborg sett fra vårt ståsted. Terrningkast 3

terning-2Hønefoss

Tromsø (h) 1-1, Vålerenga (b) 2-1, Rosenborg (h) 1-2, Viking (b) 0-0, Lillestrøm (h) 1-0, Molde (b) 0-4

I en real møkkakamp på Ullevaal Stadion kliner tidligere Vålerengaspiller Solli til rett før slutt å mekker seier til Hønefoss i det som kunne vært tatt rett ut av en dårlig b-film fra Hollywood om rejecten som tar hevn. De slår også Lillestrøm som er helt ålreit, uansett tabellposisjon er det alltid festlig når fugla styrter. Med uavgjort mot Viking og Tromsø i tillegg er ikke mai en så altfor verst måned for Hønefoss.

VPNs dom: Tar overraskende mange poeng, slår oss og tar poeng fra Tromsø og Viking. Tapet mot Molde er heller ikke heldig. Terningkast 2

terning-1Vålerenga

Sandnes Ulf (b) 2-1, Hønefoss (h) 1-2, Haugesund (b) 0-1, Tromsø (h) 2-0, Sarpsborg (b) 3-3, Rosenborg (h) 1-2

terning-5Start

Molde (h) 1-1, Brann (b) 0-2, Viking (h) 1-2, Odd (b) 1-0, Strømsgodset (h) 0-6, Sogndal (b) 1-1

Man trenger ikke poeng, så lenge man har jesus og en stor porsjon fantasi. Odd er eneste laget som lar seg konvertere av innpåslitene sørlendinger mens resten av laga de møter i mai tar det litt mer piano. Det er lite å rope hurra for om du hver morgen våkner i Kristiansand, enda mindre om du i tillegg bryr deg om lokale klubben der nede. En seier i hele mai er ikke bra, riktig nok en mer enn hva de turte å håpe på. Uavgjortene er bare rene bonuser.

VPNs dom: Deler poeng med to andre bånnlag, taper mot topplag og stjeler alle mot Odd, sånt kan vi digge. Terningkast 5

terning-4Odd

Lillestrøm (h) 2-1, Strømsgodset (h) 1-1, Sogndal (b) 0-2, Start (h) 0-1, Aalesund (b) 0-2, Sandes Ulf (h) 3-0

Ved siden av Odd trenger Dag Eilev et jentelag et eller annet sted på bygda der nede, innimellom er det vanskelig å se om han har sendt riktig lag utpå matta når kampene sparkes igang. Laget er minst like kjedelig som stedet og at de i det hele tatt klarer å ta tre-poengere er bevis på at mirakler faktisk skjer også i moderne tid. Seier mot LSK og Sandnes hjelper Odd i bunnstriden, og også oss.

VPNs dom: Helt greit at Odd tar poeng mot LSK og Sandnes, samt uavgjort mot Godset, gir dog bort et par tre-poengere for mye til at vi blir altfor fornøyde over prestasjonene til Fagermos jenter. Terningkast 4

terning-5Molde

Start (b) 1-1, Aalesund (h) 4-1, Sandnes Ulf (b) 0-0, Haugesund (h) 1-5, Rosenborg (b) 0-0, Hønefoss (h) 4-0

Vår neste motstander får 2 – 3 – 1 i mai. For en regjerende dobbel seriemester med kvalmt mye penger og ekle holdninger til øknomi skal dette være dårlige tall for mai måned, men når spillerne dine underpresterer på en måte som får norsk eldreomsorg til å virke god – ja da er ikke 2 -3 -1 så altfor ille. De kommer seg videre fra cupen med et nødskrik mot fjorårets mestere Hødd, og er sikkert superfornøyde med at de ihvertfall klarte å vinne en kamp.
Sterk seier mot Aalesund følges opp med et solid 0-0 mot Sandnes i bunnoppgjøret fra helvete, før de får en skikkelig suser rett i nøttene mot Haugesund som plutselig ble Barcelona på steroider.

VPNs dom: Unødvendig at de vinner to kamper, men at de slår Hønefoss er en fordel for oss. Sett bortifra tapet mot Haugesund er det gode resultater hele veien for vår del. Det at Molde deler med Start, Sandnes og RBK er tipptopptommelopp. Terningkast 5

terning-5Sandnes Ulf

Vålerenga (h) 1-2, Sarpsborg (b) 2-3, Molde (h) 0-0, Lillestrøm (b) 2-2, Viking (h) 0-1, Odd (b) 0-3

Om du er vågal etter du har vært på dass og ser nedi potta merker du at dritten ligger nederst. Med mindre du har sluppet en real flyter – de kaller vi LSK, burde være på bånn men av grunner vitenskapen ikke kan forklare flyter’n bittelitt. Den typen dritt Sandnes er er ingen flyter og kommer aldri til å flyte heller, av bæsjen er de den kjipeste og dårligste. Når du trekker ned er det denne som forsvinne først, hadet bra. Ingen seiere er fasit for mai, står i stil med sjarmen og karismaen til Tommy Høiland som også er totalt fraværende
Fett nok at de tar poeng mot både Molde og LSK, men til syvende og sist er og blir de dritt.

VPNs dom: Full pott for oss mot dem og deler med Molde og LSK. Det at de taper et par mot andre bunnlag er bare forventet. Terningkast 5

Legg igjen en kommentar