Dagboka fredag 14. juni 2013

Eric Heiden fyller femtifem og mannen til Kristin Lavransdatter har navnedag. Fotballferien har  tydeligvis sykeliggjort oss siden vi kommer på sånt. Fotballferiefotball i Lyngdal i går, direkteoverføring på web-TV og saker. Flotte nærbilder av grønt gras hele første omgang, mer action i andre da vi i perioder også så fotballspillere på det samme graset. VIF … Fortsett å lese «Dagboka fredag 14. juni 2013»

Eric Heiden fyller femtifem og mannen til Kristin Lavransdatter har navnedag. Fotballferien har  tydeligvis sykeliggjort oss siden vi kommer på sånt.

Fotballferiefotball i Lyngdal i går, direkteoverføring på web-TV og saker. Flotte nærbilder av grønt gras hele første omgang, mer action i andre da vi i perioder også så fotballspillere på det samme graset. VIF lå under til Aaron Samuel tok skjeen i egen hånd og sørget for at Vålerenga fremdeles aldri har tapt for lille Ulf.   –  Foto: Sigbjørn Utland – Lyngdals Avis

Seks mål, men ingen thriller
Vålerenga klinte til med 3-3 mot mektige Ulf. 0-2 ved pause er sjelden noen trussel, og da Fellah reduserte fem minutter etter at han kom inn etter pause trodde vi løpet var kjørt for Ulf. Men de lyseblå tok noen grep, fem mann ut og ti spreke bein inn, det største og lengste byttet vi kan huske å ha sett i norsk fotball siden unionsoppløsningen. Det må jo bli mål av sånt, og det ble det; en vakker lobb over Øyvind Knutsen på altfor tidlig jordbærtur i regnværet. Det likte ikke Aaron Samuel, derfor banka han inn to mål og vi var like langt bortsett fra at kampen var slutt.

Lyngdals Avis lyktes ikke helt med streaminga av kampen, men skal ha takk for forsøket. Eller skal de det? Er det ikke sånn at TV ødelegger fotball? Ja, ja. De femti tilskuerne som trosset været til tross for muligheten til gratis kamp i stua, var kveldens store vinnere. Taperne, som valgte grønt regn på dataskjermen, fikk bekreftet at internett ennå ikke har kommet til Lyngdal for å bli, men den tid den sorg.

Se også: Blinkskudd fra Vålerenga – Sandnes Ulf (Lyngdals Avis)
Les også: Seksmålsthriller på stadion (Lyngdals Avis)

Fellah og Bojan
Vålerenga foretok fire bytter. Endelig fikk vi se Fellah og Bojan i aksjon igjen, begge kom inn etter pause og har ikke vært i kamp siden begynnelsen av mai. Årsak? Skader, sies det. Vi håper det er hovedgrunnen og at fraværet av publikumsheltene våre ikke har en døyt å gjøre med holdninger og reaksjoner på at gutta ikke er så villige til å tegne ny kontrakt. Tankene går til Singh i fjor som heller ikke signerte, men så lenge han var god nok ble han brukt. Håper Reka er like raus som Martin i slike tilfeller.

Populære eller upopulære Vålerenga?
C More har vært greie, eller i alle fall så greie som mulig, i forhold til å holde løftet om at TV-kampene skal fastsettes minst åtte uker på forhånd. Nå er spilleplanen for Tippeligaen spikra ut august og vi kan planlegge på litt sikt. Nå veit vi at vi får mye gratis Vålerenga i TV-kroken og det er tusener å spare for fotballfrelste familier som blir skvisa ut fra stadion på grunn av prisene.

Før i tida, den gangen TV2 hersket, ble de mest populære lagene vist oftest på gratis-TV. Nå står TV2 og Zebra igjen med restene etter at C More har valgt på øverste hylle. Nå er det betal-TV som stikker av med godbitene. Og i 2013 er Vålerenga definitivt ingen godbit. Her er lista over gratisgodteriet på nederste hylle:

Søndag 7. juli kl. 19.00: Vålerenga – Viking, TV2
Fredag 12. juli kl. 19.00: Hønefoss – Vålerenga, TV 2 Zebra
Mandag 29. juli kl. 19.00: Vålerenga – Sarpsborg 08, TV 2 Zebra
Søndag 4. august kl. 19.00: Tromsø – Vålerenga, TV 2
Søndag 11. august kl. 19.00: Vålerenga – Start, TV 2

Vi liker det vi ser, spesielt når vi er forhindret fra å se det på stadion er det flott å få sett det likevel. At det er innvendinger mot kamptidspunktene for bortekampene skjønner vi, men hvor stort hensyn skal de som pøser millioner inn i fotbalkassa ta overfor det relativt begrensete antallet reisende supportere?

Flatskalle + sprayboks = vandalisme
Noen har tatt seg tid til å friske opp Lørenskog-bussen med dårlig håndskrift i blått og rødt. Det er så meningsløst dumt at vi er fristet til å tenke på vålerengahatere for eksempel i Skedsmo og på Hamar som plutselig syns det er glupt å sverte Vålerenga på denne måten. Om vi tar feil og synderne virkelig er vålerenga-sympatisører, er det bare enda tristere. Flaut. Dumt. Råttent.

Les også: LIK-bussen vandalisert (rb.no)

Enga på topp
Problemet til G19-gutta våre er at de slepper inn for mange mål og skårer for lite. I går ble det bare 5-1 over Lillestrøm, men de trygget ledelsen i interkretsserien. Oppsal gikk på en smell og falt ned til tredje. Men Stabæk er bare fire poeng bak oss med én kamp mindre spilt. Neste kamp er neste torsdag mot Follo på Valle.

Les også: Full kontroll mot Lillestrøm (vif-fotball.no)

Ellers
Sokolowski skifter beite. Nå skal toppspillerutvikleren vår bli assistenttrener i Brann der han har en sønn å ta vare på og som trenger all den utviklingen han kan få etter nedturen etter Lyn og Viking.
Takk for jobben hos oss, Kaz.

Les også: Sokolowski til Brann

Vålerenga i dag
VIF i 100 – siste forestilling kl 18 spilles i området Ingeborggata, Vålerenggata, Etterstadgata. Publikum blir guidet av fortellerne fra gatestubber til bakgårder, gressbakker og gatehjørner. Les mer på vif-fotball.no her

sotahjornet-gateteater vif i 100

Foto: Jarle Teigøy

Vålerenga i morgen

Husk skogturen til egen tomt med strandlinje ved vakre Tonevann. Fellesstart fra Bysetermåsan klokka 11.15 – 4,5 kilometer å gå. Fra bussterminalen klokka 10 – Les detaljer om tider og steder her

Tonevann

Legg igjen en kommentar