Dagboka tirsdag 11. juni 2013

Langhelg og mandagsfri er fortid, men om dagboka har noen framtid er en helt annen sak.Gårsdagens dagbok ble skrevet med usynlig blekk og vår mann på nett mistet i tillegg dekningen i samme øyeblikk som han skulle til å trykke på publiserings-knappen. Sånt skjer og det vil skje igjen. Sommern er over oss og vi … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 11. juni 2013»

Langhelg og mandagsfri er fortid, men om dagboka har noen framtid er en helt annen sak.Gårsdagens dagbok ble skrevet med usynlig blekk og vår mann på nett mistet i tillegg dekningen i samme øyeblikk som han skulle til å trykke på publiserings-knappen. Sånt skjer og det vil skje igjen. Sommern er over oss og vi hater agurker. Men neste gang vi tar oss en ufortjent feriedag uten lønn gir vi kanskje beskjed på forhånd så du slipper å skru på PC’n den dagen.

For øvrig hendte det ikke all verden i vårt lille Vålerenga-univers i går heller, og det lille som skjedde burde egentlig ikke ha skjedd. Vi sikter til andrelaget som i stedet for å gå opp til 2-0 tjue minutter før slutt, fikk annullert målet samtidig som Østsiden utliknet sekundene etterpå. Vålerenga ledet riktignok noe ufortjent etter en førsteomgang med rotete spill og Østsiden-dominans, men løfta seg mange hakk etter pause og skulle ha dratt hjem tre poeng om sjanser og spill hadde vært det som telte. Men nei, effektive Østsiden putta to til og det endte til slutt 1-3. Vi sier som Vålerengas trener:

– Det føles bittert (vif-fotball.no)

Lokkemat
I kveld venter vi oss intet mindre enn en solid bunnrekord når det gjelder tilskuertall eller antall solgte billetter eller begge deler på Ullevaal. NFF skjønner også at A-landslaget er i ferd med å miste taket på sine trofaste medgangssupportere, og er desperate etter å finne på ting som kan få fart på billettsalget. Det lokkes med storskjerm som sender hele førsteomgangen av Norge U21 mot Italia direkte før avspark Norge-Makedonia. Og mens A-landslaget vårt prøver å spille fotball i sin førsteomgang, vises høydepunktene fra andreomgangen i Israel på skjermen.

Et eksempel til etterfølgelse; vi ser fram til dagen da Nationaltheatret sender James Bond i pausen for å lokke flere folk til å vente på Godot.

Ikke noe så galt at det ikke er godt for noe. I kveld er det bare for A-landslaget å kaste et hurtig blikk opp på storskjermen for å se åssen det skal gjøres. Hva skal vi med Drillo?

Lånetida snart ute
Kontrakter er til for å skrives, så gjenstår det å se om de også er til for å holdes. Åråsen blir sannsynligvis Mos siste sjanse i blått, dagen etter er låneoppholdet slutt og han drar tilbake til benken sin i København om ingen finner på noe annet.

Christian Grindheim derimot vil vi tviholde på, og det betyr kjøp om vi vil ha ham med videre. Og det vil vi.

Interessert og interessant
Nicolai Høgh er en 29 år gammel danske som gråt da han ble født fordi han ikke fikk mer enn 13 kamper på det danske U20- og U21-landslaget. Nå kan han tørke tårene og smile, for endelig har han mulighet til å få spille for Vålerenga. Kjetil Rekdal er hemmelighetsfull og vil ikke si en dritt til aftenposten.no bortsett fra dette:

– Det er mange spillere som er interessante for Vålerenga.

En ting er at det er mange som er interessante, en helt annen ting er om noen er interesserte. En som i alle fall er interessert er Vegard Forren. Det har stoppa litt opp for stopperen, og om han ikke får spilletiden han syns han fortjener i Southampton er det duket for at en utlånsavtale kan tvinge seg fram i høst. Aftenposten.no har snappa opp at han gjerne kunne tenke seg å spille under Rekdal.

– Jeg vet at mange har lyst til å spille for Vålerenga, det har jeg sagt mange ganger før. Vi holder på å bygge et nytt storlag hvor vi vil ha en blanding av unge spillere og mer rutinerte profiler. I dette prosjektet ville Vegard Forren vært en interessant spiller, sier Rekdal til den samme avisen

For ordens skyld: Forren er absolutt en ikkesak dette overgangsvinduet, men det kommer vinter etter vår. Dansken, derimot, banker på sommervinduet, og kan være klar 15. juli. (Nytt av året er at sommervinduet er åpent 15. juli til 15. august, om dekk lurte.)

Vålerenga i dag
Vertshuset er åpent, men uten direkte sending på storskjerm fra ølkrana på Bohemen

Legg igjen en kommentar