Dagboka tirsdag 23. april 2013

Vålerenga 2 tok i går sin andre seier av to mulige. Det ligner på tidenes seriestart av andrelaget, og kanskje bærer det bud om at det i alle fall ikke blir en kamp om å unngå nedrykk fra 2. divisjon i år. Dagboka ser også fremover mot lørdag og Aalesund-kampen. Analyseansvarlig for A-laget og ansvarlig … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 23. april 2013»

Vålerenga 2 tok i går sin andre seier av to mulige. Det ligner på tidenes seriestart av andrelaget, og kanskje bærer det bud om at det i alle fall ikke blir en kamp om å unngå nedrykk fra 2. divisjon i år. Dagboka ser også fremover mot lørdag og Aalesund-kampen.

Analyseansvarlig for A-laget og ansvarlig for rekruttlaget, Aleksander Olsen, uttalte til dittoslo.no rett etter kampen:

– En grei kamp

– Første omgang er godkjent, da kontrollerer vi kampen. Andre omgang blir mer Hawaii-preget, her må rett og slett vi lære oss å bli mer kyniske. De fikk et for billig baklengsmål. Alt i alt er dette en grei kamp, med flere gode prestasjoner underveis av både unge og etablerte. Det er viktig at vi har fått en god seriestart, men nå må vi bare fortsette å jobbe videre, sa Olsen.

Vålerenga startet med følgende lag: Øyvind Knutsen – Marcel Wawrzynkiewicz, Akinsola Akinyemi, Giancarlo Gonzalez, Joachim Thomassen – Ghayas Zahid, Mathias Blårud, Jesper Solli – Chuma Anene, Mostafa Abdellaoue, Monir Benmoussa.

Altså en fin blanding av ungt og rutinert. Det som var helt klart var at Gonzales herjet i Vallhall. Muligens tapte han en hodeduell på slutten av kampen, men han tapte garantert ikke to. I tillegg var unge Jesper Solli imponerende på midtbanen. Ja, vi kunne nevnt flere, men poenget er at Vålerenga i perioder imponerer med en form for fotball som handler om å spille, ikke sparke. Mange lekne, tekniske spillere med høyt tempo i dette laget lover rett og slett bra.

Målene ble scoret av Ghayas Zahid, Mostafa Abdellaoue og Fitim Kastrati.

Så var det A-laget, da

Er det ikke herlig? Når det endelig lukter godt av rekruttene, da stinker det av A-laget. Eller hvor ille er egentlig situasjonen for oss? Jada, jeg ser folk konkluderer med at Reka var tabbe, og hva-var-det-jeg-sa, og det er liksom ikke måte på hvor fotballsmart det er mulig å være for fotballåret 2013 allerede i april. Men vi er sju poeng bak serielederen etter fem spilte kamper (da regner jeg ikke med Aafk for de vil garantert ikke være serieleder når høst blir til vinter). I tillegg er vi faktisk to poeng foran seriemesteren de to siste årene. Så det er mine fem cent for krisa.

Men selvsagt er jeg misfornøyd, eller jeg kan si som en viss rådmann sa da Lillehammer og ikke Åre fikk OL: Jag är inte besviken – jag är förbannad! Jeg vet at det bor mer i spillergruppa og jeg vet at de kan løpe raskere og oftere, de kan i det hele tatt prestere på et helt annet nivå. Når spillere som trener såpass mye ikke får til mer, så klarer jeg ikke annet enn å bli forbanna. Nå må det trykkes på riktige knapper. Alle skjønner at lørdagens kamp blir viktig, og at det er enormt med prestisje for begge lags trenere. Sånn er det bare. Dagboka ser på dette som en gyllen mulighet til å kapre tre poeng.

Hvem lekker til pressen?

Men sesongen er for faan ikke over, det er fortsatt 75 poeng som skal deles ut. Og nå har jeg ikke en gang nevnt at VG fredag offentliggjorde O2-testen til Fegor Ogude. Hvilken idiot er det som lekker en slik test til skadedyrene der ute? For alt jeg vet er dette bevisst fra Vålerenga for å få fokus bort fra egen situasjon og i stedet statuere et eksempel osv, men jeg håper inderlig ikke det er tilfellet selv om Reka bekrefter overfor avisen at Ogude er i for dårlig form. Ja, det er lavmål å ha så lavt O2-opptak som 52, men det er å synke dypt å gi pressen slik mat. Nå må vi stå sammen for å få skikk på skuta.

Golden Goal

Ellers kan det nevnes at Johan Golden og Henrik Elvestad deltok på gårsdagens treningsøkt, og resultatet kan ses fredag kveld. For den som liker sånt. Golden er uansett sitert på følgende i Aftenposten:

– Alt det som har skjedd i sesonginnledningen er i henhold til planen. Dette er planlagt. Vålerenga gjør ingenting uten at det er en plan på det. Dette er Rekdal-effekten, det, sier Golden og smiler.

Vålerenga i dag

Vålerenga trener klokka 10.30. Ellers er det vel bare å benke seg foran skjermen klokka 2045 for å se verdens to beste klubblag for tiden: Bayern München og Barcelona.

En kommentar til «Dagboka tirsdag 23. april 2013»

Legg igjen en kommentar