Torsdag 11. april 2013

Hockeyrevansje og bomerang for fotball på TV. En dagbok full av stor selvtillit og sunn aggresjon. Og litt misbruk. Velkommen til VPN på en torsdag.   The hockey-empire strikes back Nå har rebellene i Stavanger kjekka seg nok. Norges beste hockeylag gjennom tidene har rydda på bakrommet slik Brede Frettem Csizar fortalte på DittOslo.no sin … Fortsett å lese «Torsdag 11. april 2013»

Hockeyrevansje og bomerang for fotball på TV. En dagbok full av stor selvtillit og sunn aggresjon. Og litt misbruk. Velkommen til VPN på en torsdag.

 

The hockey-empire strikes back

Valerenga-Stavanger_Oilers_1-4_finale_3-029Nå har rebellene i Stavanger kjekka seg nok. Norges beste hockeylag gjennom tidene har rydda på bakrommet slik Brede Frettem Csizar fortalte på DittOslo.no sin livesending på bakrommet. Gutta har bygd opp Dødstjernen, nå skal Oilerssirkuset utslettes på Jordal som Alderaan.

Det er tydelig at karnevalet fra Stavanger også regner med tap. Oilers-eier Christiansen snakker i Rogalands avis allerede om at han regner med politieskorte for busser i Stavanger til kampen de skal spille søndag. (for å være sikre på å rekke kampen)

Valerenga-Stavanger_Oilers_1-4_finale_3-009Avisa snakker for øvrig også om tap på søndag i Stavanger og hva som skjer da. Det liker denne Dagboka godt. Defaitisme er den beste veien til tap.

Våre iskrigere vet hva som gjelder og Oslo kommer til å få en fantastisk hockeykamp i dag. Såpass er det også at fotballklubben Vålerenga forteller på sine sider at spillerne skal alle til Jordal de og. Sånt rører et gammalt Vålerengahjerte helt til rota. Hockeykampen blir da en herlig motivasjon for at fotballspillerne i sin tur er klare for drammenserne lørdag på Ullevaal. Dette kan bli en Vålerenga-uke du sent vil glemme, husk å være tilstede på det hele.

 

Et ord til om fotballen på TV.

Driti ut. Strengt tatt er det to ord, men det er nok innafor hva du tåler. Nå kommer payback for at NTFgutta på vegne av klubbene skulle ha mest mulig kroner ut av et ”produkt” (gud, jeg hater det ordet) som bare selger mer og mer av sjela på jakten etter kronene, mens publikum ser mindre og mindre grunn til å bruke de kronene. Røines selvfornektelse går Komi-Ali en høy gang.

Cmore sine seertall er lave, og sånn er det. Betal-TV generer ikke mange penger, og Cmore har nok kjapt fått like mange abonnenter som TV2 hadde. Det visste nok både de og fotballen. Problemet er at tallene på TV2 sine åpne sendinger signaliserer at folk faktisk ikke syns norsk fotball er sååå fett som vi tomsinger som alltid er der synes. Det lukter baksmell lang vei. (det lukter forøvrig litt surt, omtrent som trusa til LSKs Rune Stakkeland etter at han var blitt traktert av Vålerengas midtstoppere på 90-tallet)

Å bebreide TV blir litt å rette baker for smed, det er våre klubber representert ved de som tok avgjørelsen om at TV-penger teller mer enn sponsorkroner som må svi. Eksponeringen faller og sponsorene rasler med sablene. Det er jammen ikke rart, og det som er ille er at det er vel fra sponsorene de store kronene kommer.

Publikumstallene er ikke fantastiske heller. Og de tallene skjuler jo også sannheten, siden vi snakker om solgte billetter, ikke hvor mange som faktisk er der og bidrar til at fotball er moro.

Dagboka er redd norsk fotball er i en nedadgående spiral fordi man valgte å pisse i buksa for å holde seg varm. Og til alt overmål pissa man i feil bukse. Vi håper vi tar feil.

Vi vil alltid være der uansett, men det bryr jo ingen seg mye om. Eller?

 

Kamer Qaka til Raufoss

Rekdal rydder enda mer. Kaka skal til Raufoss på free transfer skriver klubbens sider.

– Vålerenga som klubb skal være gode på talentutvikling, og i en ideell verden blir alle førstelagsspillere her. Sånn er dessverre ikke realiteten. Nå får Kamer sjansen til å restarte karrieren i Raufoss som er en klubb vi har et godt samarbeid med. Og man skal aldri si aldri i fotballen. Kanskje Kamer en dag blir god nok for en retur til Vålerenga. Vi ønsker Kamer lykke til videre i karrieren, sier I.

Vi skjønner hva han sier, og det er sikkert rasjonelle valg bak dette. Så vi kan ikke protestere mye.

Vi vil bare si at vi håper at det ikke blir for mye av kjente og gamle navn i klubben, mens de unge og håpefulle ryker på dør. Ingen fare ennå, men vi bare sier det. Fremtiden er viktig.

Lykke til, Kamer! Og takk så langt.

 

For øvrig melder vi at:

– VPN vil på det sterkeste avvise at vi misbruker de yngste skribentene våre. Det er helt naturlig at de plukker såpestykker, bærer vann og må gå med sagga fotballshorts uten truse under. Helt naturlig, sier vi.

– Hockey blir redefinert i dag. En god hockeykamp vil for alltid bety det samme som karnevalsmassakre.

– Å spise tannpasta gir deg ikke feber, bare sykt god ånde og zalomage. Tro oss, eller tro den yngste i VPN.

 

Vålerenga i dag

Hva faen, har du ikke lest resten av Dagboka? Jordal, kl.1900. Be there or be a fairy

Legg igjen en kommentar