2. serierunde slik vi så den

Tippeligaen 2013 er allerede to runder gammel. Etter en unødvendig landslagspause hvor Norge lekte nisser og sendte tre poeng i gave til Albania, er det atter en gang duket for serien vi alle elsker å hate og hater å elske eller elske å elske. Også denne runden ble det spilt kamper utenom den som utspilte … Fortsett å lese «2. serierunde slik vi så den»

Tippeligaen 2013 er allerede to runder gammel. Etter en unødvendig landslagspause hvor Norge lekte nisser og sendte tre poeng i gave til Albania, er det atter en gang duket for serien vi alle elsker å hate og hater å elske eller elske å elske. Også denne runden ble det spilt kamper utenom den som utspilte seg på Ullevaal, vi tar like så greit en kjapp gjennomgang så du holder deg oppdatert.

Iløpet av sesongen vil VPN prøve å gi dere et så lite korrekt innsyn i de syv resterende kampene som mulig, sammen skal vi kose oss over andres misnøye og problemer. Vi skal rett og slett kaste den gode gamle terningen, sett med våre øyne.

Tromsø – Odd 2 – 1

Odd ble snytt for straffer, poeng og generelle menneskerettigheter mot Rosenborg i forrige runde. Som plaster på såret får de lov til å besøke Tromsø og deres 141 centimeter med snø i 2.runde. Tromsø er kjente for å spille ræva fotball på bortebane og for å spille kjip fotball hjemme. Når de får selve poster-laget for kjedelig på besøk, så går det som det må gå. Etter et 90 minutter langt gjesp står det 2-1 til Tromsø, som kan konstatere nok en gang at et ræva kunstgress som står i minusgrader til langt uti juli faktisk gir dem en fordel.

terning-3VPNs dom: Det ble som det måtte bli. Tromsø sanker de fleste av sine poeng oppi nord, for så å bli gruset hardt når de beveger seg mot mer siviliserte trakter. Om Odd hadde klart å kapre poeng her hadde det kun vært en ren bonus. Skulle gjerne sett at Odd ikke var totalt ubrukelige hele jævla tiden, men enkelte kan man bare ikke forvente noe fra. Terningkast: 3

Rosenborg – Brann 4 – 0

Endelig duket for årets første hjemmekamp for Norges Dommerforbund…Rosenborg. Brann som tuktet Oslos stolthet i første runde skulle få bevise om de hadde tur, eller om de har noe å fare med. Alt som trengtes var en tidligere sjef i hentesveisforeningen og en jålebukk med det utrolig kreative kallenavnet «Mix» for å stoppe Brann. Selv om Dorsin har klippet seg, så sitter det stusselige tynne håret hans friskt i minnet, han putter like så godt to gåller og legger opp til en tredje for å kompensere.
Skal sies at tidligere Bari, Portsmouth og Birmingham-spiller (Imponerende liste det der) Huseklepp hadde et hav av sjanser på stillingen 0-0, men man kunne ikke se fruktene av eksotiske utenlandsopphold. Pjolter’n i buret klarer å holde Brann inne i kampen i 45 min før det rakner totalt utover i 2.omgang. 4 – 0 står det når uret bikker 90, det var ingen typisk 4 – 0 kamp, men sånn er nå fotballen. Brann tar med seg 4 mål imot, 0 poeng og 3 gule kort – man kan få orgasme av mindre.

Vi har også lagt merke til at Bart Citys nye danske spiss Billie Vanilli gikk målløs av banen igjen. Det begynner å bli en vane dette og det eneste han konkurrerer i for øyeblikket er i schtøggeste tatoveringskonkurrransen. Den leder han foran Tromsøs Ondracek og Branns egen Forest Gump; Birkir Sævarsson.

terning-3VPNs dom: Det er deilig å se at kjepphøye bergensere hardt og brutalt blir sablet ned. Like fort som seriegullet kom til Bergen forrige uke, blir det nå tatt fra de – hardt å være bergenser. Det som ikke er så deilig er at Bartene står for nedsablingen, det er aldri digg når RBK tar poeng. Selv om det var litt greit denne gangen, jævla skarrepakket må snart lære at de er verdiløse. Terningkast 3

Sandnes Ulf – Aalesund 0 – 1

Rosinen i pølsa, toppen av kransekaken, prikken over den velkjente i’en og sist men ikke minst plommen i egget. Dette er fotball på høyt nivå. Her finnes sympatiske trenere som Janne, fotballspillere som er gode nok for enga i Barrantes og usympatiske rasshøl ut av en annen verden i Tommy Høiland. Denne kampen har alt! Det blir en dørgende kjedelig fotballkamp der Aalesund vinner 0-1 grunnet forferdelig forsvarspill av Sandnes. Det registreres også at Høiland får 3 på børsen og blir byttet ut etter 63 minutter. Tommy er like glad, for han får utbetalt bonus i form av solariumspoletter i alle kamper han ikke blir utvist. Dette pluss 6 gule kort totalt taler for at kampen ikke var helt bortkastet.
Verdt å merke at Aalesund – av alle lag – er ett av to med full pott etter to runder, vel og merke etter å ha møtt to svake lag.

terning-4VPNs dom: Egentlig samma faen hvor mange og hvor poengene går. Skal de først gå noe sted så kan de godt settes inn på veldedighetskontoen for «Høiland til Addecco». Terningkast 4

Sarpsborg 08 – Viking 2 – 1

Viking åpnet serien friskt med seier mot Molde, men nok en gang ser man hvorfor Tippeligaen er så ufattelig sjarmerende. 2-1 tap mot et av ligaens dårligste lag gjør seg dårlig om man fabler om medalje i oljebyen. «Superradarparet» er beskrivelsen Hoås og Wiig får fra TV2-redaksjonen, de er så supre at Sarpsborg rykket ned for to år siden, og skulle ikke forundre meg om de presterer å rykke ned en gang til. At Viking blir snytt for en soleklar straffe gjør saken litt nydeligere.

terning-5VPNs dom: Sarpsborg skal ned, Viking skal muligens opp i toppen om man kan stole på eksperttipsene før sesongen. Derfor er det gledelig at Viking ryker på en skikkelig smell mot harrytassene fra østfold. Terningkast 5

Hønefoss – Strømsgodset 2 – 0

Norges minst sjarmerende derby, kanskje Europas minst sjarmerende også. Et Hønefoss-lag som aldri imponerer, og et Godset som svært sjelden spiller fotball på bortebane. At Strømsgodset i det hele tatt klarer å karre seg nære toppen år etter år er underlig, så utrolig ubrukelige som de er når de er ute på tur. Hønefoss tar sin første seier på noe sånt som ørtenhundreogfemti dager og får sesongens første tre poeng. Ryktes om en kjedelig fotballkamp for de 2.500 som gadd å ta turen hvor høydepunktene må være et par straffesituasjoner, et rødt kort og et kanonskudd fra tidligere Vålerenga-spiller Aleksander Solli. Som Moa sa, «Krysset er alltid ledig».

Så Hønefoss er med dette det beste laget i Buskerud. I tillegg kan de smykke seg å ha den fineste byen og de mest urbane menneskene. Ikke at det betyr så mye og Hønefoss er ingen vakker plass og innbyggerne virker ikke troverdige sammen med asfalt og betong, men når du er eneste som stiller til start så viner du som regel på walkover.

terning-6 ståendeVPNs dom: Det er alltid moro når drittlagene skaper problemer for våre nærmeste konkurrenter. At Deila tar med seg småguttene sine rundt for å tape er ingen sjokkerende nyhet som får noen til å sperre opp øynene, men at de taper mot Hønefoss får ihvertfall enkelte til å løfte litt på ene øye med litt skepsis. Rett og slett et herlig resultat og vi smeller til med årets første sekser! Terningkast 6

Molde – Lillestrøm 1 – 2

Bøfla fra stasjonsbygda fyller år, 96 år for å være pinlig nøyaktig. Hva er vel ikke mer hurra-meg-rundt-stemning enn å feire bursdagen sin i nitriste Molde by? Ta med alle gutta på hoteltur (Som de må betale selv), spise sammen også sparke litt ball etterpå. Molde viser seg fra sin beste side, og gir 3 poeng i gave. Om du trodde bøfla ble glad for 1 poeng mot Sarpsborg i serieåpningen skulle du sett Twitter rett etter kampen mot Molde var slutt. Selvgodhet og en selvrunking som får Bergensere til å virke ydmyke, en lykkerus vi ikke har opplevd makan til siden hjulet ble oppfunnet eller første huleboeren klarte å sette fyr på en pinne (Og mest sansnynlig seg selv i sammen slengen).

Lillestrøm tar overraskende nok med seg alle tre poengene hjem etter en helt ok fotballkamp. Molde blir kjempet litt i senk, selvom de også hadde sjansene og mulighetene til å ta poeng. Begge keeperene må ut med skade og hele tre spillere fra LSK spiller grisete og tar med seg gule kort.

terning-3VPNs dom: Prinsippsak: Vinner Lillestrøm er det dårlig stemning, kamp og dag. Men når de sender Molde ned på delt sisteplass med Tommy Høiland & Co er det et bittelite plaster på såret. Vi klarer dessverre ikke glede oss mer enn middels. Bøffla tok tross alt full pott…på bursdagen sin. Terningkast 3

Terningkastene kan som alltid diskuteres i kommentarfeltet under. Snittet for runden ender opp på 3.4 og er dermed ikke helt håpløst for vår egen del. Dette sett i sammenheng med full pott for oss kan man kanskje kalle det for en godkjent Tippeligarunde.

Legg igjen en kommentar