Dagboka torsdag 21. mars 2013

Etter en lang sesong er det pause. Men vi har da Dagbok å lese i mellomtiden. Litt om Tjorven, masse om Bohemen Live og et lite lass med møkk og dyreverden. Igjen er du fascinert av innsalget for dagens Dagbok og kan ikke la være å lese den. Mindgames, kompis – mindgames. Pause Ja, det … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 21. mars 2013»

Etter en lang sesong er det pause. Men vi har da Dagbok å lese i mellomtiden. Litt om Tjorven, masse om Bohemen Live og et lite lass med møkk og dyreverden. Igjen er du fascinert av innsalget for dagens Dagbok og kan ikke la være å lese den. Mindgames, kompis – mindgames.

Pause
Ja, det er jo logisk i norsk fotball. Det kan jo hende at det finnes gode grunner for at man har seriestart i minusgrader, og så har pause (etter første kamp!) før sesongen fortsetter igjen. Vi vet det er landskamp og blablabla. Men det kjennes ikke logisk ut i det hele tatt.

Kunne man ikke starte serien på ordentlig når den starter på ordentlig? På den annen side er det ok å late som om Brann-kampen var en treningskamp. Sånn mentalt sett.

Grindheim forevah’
Aftenposten forteller at Grindheim er keen på å bli fast i Vålerenga, ikke bare utlånt.

– Ja, selvfølgelig. Ellers hadde jeg aldri gått hit på lån, heller. Men akkurat nå må vi bare ta disse månedene først. Jeg aner ikke hvilke planer FC København har, dessuten vet vi ikke noe om overgangssum, sier han der.

– Vi har ikke begynt noen forhandlinger eller diskusjon med FC København ennå, det kommer vi neppe til å offentliggjøre hvis den tid kommer, sier Vålerengas rittmeister, Stig-Ove Sandnes.

Men han innrømmer at klubben har ”en fortløpende og god dialog med FCK, både når det gjelder Christian og Mos”. Det føles rart å kunne skrive det etter noen treningskamper og en seriekamp, men Grindheim har tilsynelatende blomstra allerede. Spilleren vi kalte Tjorven i starten og som unektelig ligna på Brolin (utseendemessig) var en kjempehit sist han var hos oss. Han bare vokste og gikk fra utvilsomt talent i FKH til en norsk kvalitetsspiller i Vålerenga. Ikke bare er det hyggelig, men det er en voksen mann som snakker til Aftenposten. For han ser det ikke som noe nederlag å komme ”hjem” til norsk eliteserie.

– Det er ikke noe krav fra meg om å fortsette i utlandet. Jeg har hatt fem år i utlandet og fire og et halvt av de har vært veldig bra. Jeg er veldig glad for at jeg har fått prøve det, sier han.

Bra mann, og denne Dagboka håper dette blir et lenger forhold enn et noen-måneders-stand.

Les også: Grindheim vil bli VIF-spiller permanent (aftenposten.no)

Bohemen live på DittOslo.no
Premieren var igår, og Dagboka gjør som alle andre rasshøl i media, vi anmelder programmet selv om vi er hysterisk inhabile.

Det hele bærer preg av at alle mann i studio er i en ny situasjon, og det er ikke akkurat høy temperatur de første ti minuttene. Men lunt og fint er det. Etter hvert som deltagerne blir litt varmere i trøya (og det har gått ned noen kalde) begynner det å komme fine meldinger og meninger, ikke bare svar. Det er som fotball, laget må finne sine posisjoner og etablere godpraten.

Siden vi har sett mange TV-programmer og dermed er kvalifisert som synsere kommer vi med følgende råd: Litt raskere tempo på spørsmål og svar, kanskje noen shots og. (men ikke for mange, da begynner disse gutta å surre.) Dernest burde DittOslo tenke på hva slags stil det skal være. Facts og fotball, eller litt mer fristil, dissing og kødderi? Akkurat nå virket det litt midt i mellom?

Selvfølgelig satte Dagboka mest pris på den utilslørte flørtingen fra Grydis til programlederen. Det blikket har vi bare sett hos tannleger rett før de tar frem det største borret sitt. Subtile vendinger hadde han og der han lurte på ”hva som kommer ut av Mos” og lissom rota med ordene og sa ”gjennomkjøring” før han retta til ”gjennomføring”. Programlederen ble helt klart rysta og påvirket der han plutselig lurte på om vi ”trenger noe bak der, eller tror dere det kommer noe inn bak der”.

Legg for øvrig merke til hvordan VPNs mann ikke drakk mer enn en halv halvliter. Klart han hadde en mørk plan da.

Dagboka tror dette programmet finner sin form og blir fast underholdning for flere enn bare oss som liker å se menn på TV. Takk til DittOslo.no, vi gleder oss til fortsettelsen. Dersom programlederen tør å komme i studio igjen da?

Vålerenga – Sparta  5-2

To mot en i kamper og tøffe tak på Jordal i går
To mot en i kamper

Sparta var ikke til å kjenne igjen fra forrige kamp og Vålerenga vant greit 5-2 på Jordal i går kveld.

Ingen mål og få sjanser i første periode. Mye action og mye rot i andre, spesielt foran kassa til Sparta og 2-1 til Vålerenga. 3-1 og en liten slosskamp på tampen av en god sluttperiode og sluttsifrene 5-2.

I morgen kveld skal Vålerenga lede 3-1 i kamper. Glem fotballandskampen, følg laget til Hockeytown. Bussinfo dukker etterhvert opp på klanen.no

Les også: Nå må vi fortsette som i dag (vif-hockey.no)

For øvrig melder vi at:

  • VPN satte nettopp ny rekord i spekulativ bruk av sitater ut av sammenheng.
  • Tjorven my arse, her snakker vi en ekte fotballspiller med holdninger i Christian Grindheim.
  • Ræva vår ler og ler av Nils Røine i NTF som desperat prøver å forklare media at fotballen er kjempemye verdt på TV. Klart man ikke vil snakke ned ”produktet” som man liker å kalle det helt til folk og penger uteblir. Da snakker man kanskje plutselig om fotball, sjel og verdier igjen?
  • Pungrotter er kanskje verdens kuleste dyr. Tenk selv, alltid en lomme til en kvart bitter og en brødskive med salami. Raske reflekser, sjarmerende oppsyn og en hale man kan kile kroppsåpninger med. Blir ikke bedre enn det.

Supportertreff på Bohemen

Klanens medlemmer er invitert til Bohemen i kveld for litt lystig grilling av Kjetil Rekdal. Seansen starter 18:00 og du må være medlem av Klanen for å få adgang. Morten Nydal er dirigent for kvelden og setter pris på innspill til  samtaleemner. Informasjon om dette, og mer til, finner du hos Klanen.

Vålerenga i dag
Vent. På restart av sesongstarten. Vent…

En kommentar til «Dagboka torsdag 21. mars 2013»

Legg igjen en kommentar