Brann – Vålerenga 3-1

Ingen grunn til å gjemme seg etter en middels dårlig serieåpning i Bergen, der Brann var heldige da de vant fortjent over et Vålerenga som ikke er til å kjenne igjen fra i høst Brann – Vålerenga 3-1 (1-0) Tippeligaens 1. runde – Brann Stadion 16.03.13 – 12.102 solgte billetter Det lå i spåkortene at … Fortsett å lese «Brann – Vålerenga 3-1»

Ingen grunn til å gjemme seg etter en middels dårlig serieåpning i Bergen, der Brann var heldige da de vant fortjent over et Vålerenga som ikke er til å kjenne igjen fra i høst

Brann – Vålerenga 3-1 (1-0)
Tippeligaens 1. runde – Brann Stadion 16.03.13 – 12.102 solgte billetter

Det lå i spåkortene at Vålerenga måtte tape. Du vinner ikke mange treningskamper ustraffet, særlig når du møter lag som har tapt det meste i sin oppkjøring. Når vi samtidig plusser på den flatterende Vålerenga-statistikken i Bergen med heldige poeng og seire de siste fem årene, skulle det ikke store spåkona til for å forutsi tap på Brann Stadion denne gangen.

Vi visste på forhånd at de fire bak er Vålerengas svakeste ledd, men vi legger likevel ikke skylda på dem. Vålerenga ble senket av et drømmetreff etter corner i første omgang, en heldig rekyl etter klabb og babb i feltet rett etter pause, og først på tredje baklengs var det snakk om noe som kan likne på en forsvarstabbe.

Vi henger alltid med huet etter et tap, men ikke lenge, og denne gangen er det ingen grunn til å sture i langdrag. Selv uten seire i årets Tippeliga ligger Vålerenga kun fattige tre poeng bak teten. Og konkurrentene våre som ennå ikke har kjent åssen det er å tape, kan allerede i neste runde ha rota seg inn i nedrykksstriden selv om de føler seg på sikker grunn nå. Nei, dette er langt fra avgjort.

Første omgang
Vålerenga sto for det meste av spillet, Brann for skåringa. Utagbart lykketreff fra 10-12 meter etter hjørnespark.

Andre omgang
Brann virket hakket hissigere på grøten i denne omgangen, samtidig som Vålerenga misset for mye i pasningsspillet. Kudos til Vålerenga som ikke ga opp etter kveldens andre kalddusj rett etter pause, men kampen jevnet seg ut, men etter at den tredje satt i nota tjue minutter før slutt var det hele i realiteten over selv om Børven tente et lite håp med sin redusering.

Børven Brann VIF 2013Børven litt bak skjema

VPN sekunderer Torgeir Børven som er kandidat til å bli målkongen i Tippeligaen 2013. Reka har sagt han trenger 50 sjanser for å skåre 15 mål. Mot Brann brant han 3 store sjanser og satte den fjerde i mål. Litt for dårlig uttelling, men ikke så mye at han ligger spesielt dårlig an.

Spillerbørs Vålerenga

Daniel Fredheim Holm  Vålerengas og kampens klart beste spiller
Daniel Fredheim Holm
Vålerengas og kampens klart beste spiller

Gudmund Kongshavn – 5
Jan Gunnar Solli – 5
André Muri – 5
Giancarlo González – 4
Joachim Thomassen – 4
Chuma Anene – 5
Christian Grindheim – 6
Fegor Ogude – 5
Daniel Fredheim Holm – 7 BB
Mostafa Abdellaoue – 4
Torgeir Børven – 5

Innbyttere: 61’ Morten Berre – 5 ,  61’ Aaron Samuel – 4, 68’ Ghayas Zahid – 5

Se flere bilder fra kampen her.

Kampfakta

Mål
1-0 Haugen 13’
2-0 Larsen 47’
3-0 Nordkvelle 74’
3-1 Torgeir Børven 77’

2 gule kort  til  Brann-spillere etter 28’ og  70’
Hoveddommer: Svein Oddvar Moen – god

Vålerenga 4-4-2: Gudmund Kongshavn – Jan Gunnar Solli, André Muri, Giancarlo González, Joachim Thomassen – Chuma Anene (Morten Berre fra 61’), Christian Grindheim (kaptein), Fegor Ogude (Ghayas Zahid fra 68’), Daniel Fredheim Holm – Mostafa Abdellaoue (Aaron Samuel fra 61’), Torgeir Børven

Brann: 11 stk – 3 innbyttere

En kommentar til «Brann – Vålerenga 3-1»

Legg igjen en kommentar