VPN saumfarer jubileumsdrakta

VPN har kjøpt jubileumsdrakta. Vi har prøvd den, og vi har gått den etter i sømmene. Her er førsteinntrykket av det vi fikk for 699 kroner i Sjappa.  Generelt Vi velger å sammenlikne jubileumsdrakta med fjorårets drakt. En drakt vi tror flere har i friskt minne  framme i pannebrasken. Stoffet på årets drakt er ikke … Fortsett å lese «VPN saumfarer jubileumsdrakta»

VPN har kjøpt jubileumsdrakta. Vi har prøvd den, og vi har gått den etter i sømmene. Her er førsteinntrykket av det vi fikk for 699 kroner i Sjappa. 

Generelt

Vi velger å sammenlikne jubileumsdrakta med fjorårets drakt. En drakt vi tror flere har i friskt minne  framme i pannebrasken. Stoffet på årets drakt er ikke lik det som ble brukt ifjor. Det er en anelse tynnere.

Det gamle stoffet
Det gamle stoffet
Stoffet i Vålerengas  jubileumsdrakt
Det nye stoffet

Det er mer «stretch» i det. Tanken er vel at spillerne skal se bedre ut i dem enn vi  i VPN som dermed må ha drakta en anelse større for ikke å framheve våre korpulente sider. Men ikke tro denne drakta kun er for toppidrettsutøvere med sixpack. Neida, passformen er fin den, Så denne nye drakta vil vi være stolte av å gå med.

Lekre detaljer

Mer rødt

Drakta har erstattet noen små røde flekker på siden bak med en rød kant rundt armen. Dette er pent.

Den gamle drakta har hadde en rød flekk/stripe på siden bak
Den gamle drakta har hadde en rød flekk/stripe på siden bak
Jubileumsdrakta her en rød stripe rundt armen.
Jubileumsdrakta har en rød stripe rundt armen.

En vakker nostalgisk rød stripe tvers over brystet er på plass. Rett under der du kjenner blodet pumpe når du er på kamp. Du ser den til høyre. Blåfargen er en anelse lysere på jubileumsdrakta enn det vi er vant med. En farlig øvelse, men som med så mye annet treffer det blink.

Gammel og ny side ved side
Gammel og ny nåtid
Fjern fortid
Fjern fortid

Vakre elementer

Rett under VIF- logoen står det klar og tydelig 100 år. Hvit på blått. Jubilanten skal feires i år og da er det fint å ha det oppe og framme. Det er valgt en font uten seriffer, en såkalt grotesk. Men det er like fullt mykt. Vi tror det er for å kompensere for harde og tøffe gutter, jenter menn og kvinner. Kragen er tilbake. Den er rød innerst mot halsen og blå ytterst. Krage må man ha når man byr opp til fest. Vi er happy med at det ikke er slipstvang. Men krage må vi ha.

VIF Logo med 100 år under
VIF Logo med 100 år under
Jubileumsdrakta har fått krage
Jubileumsdrakta har fått krage

VIF 1913-2013
VIF 1913-2013

På ryggen under den «nye»» kragen er en veldig subtil innsydd tekst «VIF» erstattet med teksten «VIF 1913-2013». Her er fonten hentet fra logoen på «VIF» og en slags etteraping av fonten, eller videreføring om du vil, på tallene. Det er rød tekst med hvitt omriss.

Tydelig og pent.


Historisk

Bohemene tok Vålerengas første mesterskap med røde ermer på den blå trøya, og i gullalderen var det ikke VIF-logo på brystet. De tre Adidas-stripene på skuldrene og antydningen til V-hals i rødt lukter det åttitall og mesterskap av, men det er det røde feltet på brystet som gjør susen og sender minnene tilbake til den velkjente røde stripa som var varemerket til Vålerenga fra starten og inn i Bohemtida på slutten av femtitallet. Blåfargen er litt blassere enn vi har blitt vant til, men sånn var det. Et nostalgisk blinkskudd, med andre ord.

Konklusjon

Drakter kommer og går. Om denne drakta kun er ment som jubileumsdrakt og forsvinner neste sesong , da blir vi ikke bare skuffa, men skikkelig  forbanna!

Les også: Vakker nostalgi

6 kommentarer til «VPN saumfarer jubileumsdrakta»

  1. Om denne drakta blir med videre i neste sesong, da blir jeg ikke bare skuffa, men skikkelig forbanna!

    Kan godt være at fargen er riktig i forhold til tidligere drakter, men det er ikke for uten grunn at andre har ment at Vålerengafargen har vært den flotteste fargen. Jeg syns denne blåfargen er grufull, mens den mørkeblå er i mine øyne vakker. Men for en sesong, og i ren retrostil, så er dette helt ok!

  2. Kan ikke anna enn å synes at det tilsynelatende er en minoritet som står opp for denne drakta og synes den er fin blandt Vålerengasupportere, mens det er gjennomgående at folk som er objektive eller heier på andre lag synes den er vakker. For ordens skyld, jeg synes den er lekker!

Legg igjen en kommentar