Dagboka fredag 15. februar 2013

Før spurte folk om hvordan det går med Vålerenga om dagen. Nå er det ingen som spør, de leser om det i avisene. Vi forteller deg allikevel litt, ikke minst at Vålerenga ishockey (nesten) er seriemestere!  Vå’lenga, håkki håkki I går spilte Vålerengas iskrigere mot Tønsberg. Kampen endte 9-4 etter rufsete spill i tredje periode. … Fortsett å lese «Dagboka fredag 15. februar 2013»

Før spurte folk om hvordan det går med Vålerenga om dagen. Nå er det ingen som spør, de leser om det i avisene. Vi forteller deg allikevel litt, ikke minst at Vålerenga ishockey (nesten) er seriemestere! 

Vå’lenga, håkki håkki

I går spilte Vålerengas iskrigere mot Tønsberg. Kampen endte 9-4 etter rufsete spill i tredje periode. Klanens reporter på stedet kunne sågar melde at kampen utviklet seg til å bli en real tøysekamp og at hjemmelagets spillere var reist hjem, i det minste mentalt. Det var i tredje periode etter at Tønsberg satt sin tredje puck i Vålerengas mål på drøyt 5 minutter. Heldigvis kom spillernes hjerne tilbake fra garderoben og seieren kunne tilfalle Osloklubben.

Stavanger Oilers har vært Vålerengas argeste konkurrent til å vinne serien i år, men nå ser det ut til å være slutt. Det er kun fire kamper igjen av grunnspillet, altså 12 poeng å spille om, og Vålerenga har luke på 11 poeng til Stavanger på andre plass. Sånt lukter det seriemesterskap av, også i jubileumssesongen da! Om mulighetene til å dra i land det hele sier Espen Knutsen følgende til klubbens sider:

– Når vi leder med 11 poeng og det er så få matcher igjen, så ser det jo bra ut! Om vi sikrer dette nå kan det nok hende vi legger om litt og trener enda hardere, og kanskje også hviler de som har spilt mye eller har litt småskader.

Det som gjenstår av motstand nå er Rosenborg (B), Sparta (H), Frisk-Asker (H) og Stavanger (B). Seriefinalen i Stavanger er det nok bare å avlyse. Godt siddisene får drikke øl på tribuna, det trenger dem nå. Seiersfesten er nok på Jordal førstkommende torsdag og det bøffes poeng fra Rosenborg på søndag.

Søndag 24. februar spiller Vålerenga sin hjemmekamp mot Frisk-Asker. Den obskure nettsiden Ting jeg liker (drevet av feminister) har inngått veddemål med Vålerenga ishockey. Om det kommer 500 damer/jenter/kvinner til Jordal denne dagen for å se kamp stiller hockeyspillerne opp nakne på fotografier. Overdreven eksponering av hud er som kjent helt greit så lenge det er mannehud. Les mer om situasjonen her.

Tomgangsfotball i Spania

Sånn, da var det gjort. Tapet er et faktum, greit å ha det unnagjort. Og om det skal trenes mer på å tape er det bare å fortsette i samme stil som Gonzales, labli å klarere enkelt og greit og heller prøve å trikse, tråkke på ballen og skli på raua så selv svensker kan snappe opp kula og sette den enkelt i mål.

Bortsett fra det sto Vålerenga for det meste og beste av spillet mens Kalmar hadde like mange eller like få store sjanser. Særlig i andre omgang fikk vi en leksjon i tomgangsfotball som vi har glemt så mye av at det eneste vi husker er at vi sovna og fikk en god formiddagslur.

Chuma Anene er stor og synlig. I går var han synligere enn noen gang og burde avgjort kampen i Vålerengas favør med to skåringer i første omgang. Prøvespiller Erasmus glimta til fra kanten, men ikke så mye at vi tror det blir kontrakt ut av det, unggutta våre er bedre.

Grabbarna från Småland (Susilull och Sussilo) var flinke med albuene, og den som traff tinningen til kaptein Hæstad var om ikke ondsinnet så i hvert fall så dumt plassert at Hæstad måtte forlate banen med tegn på liten hjernerystelse, i motsetning til den noe større hjerneskaden noen må ha som mener kapteinen burde forlate Vålerenga-skuta for godt.

DFH og Grindheim var gode og konstruktive nok så lenge de varte, men ble tatt av i pausen for ikke å risikere å være utslitt før seriestart samtidig som en fullstappa benk trengte nødvendig motgangstrening.

Trening er trening. Dette var tamt, men ikke verre enn noe av det vi så i ånklie kamper i fjor. For ordens skyld: Motstander var svake Kalmar fra Småland og Vålerenga tapte 0-1

Kjetil Rekdals oppsummering til VIF-TV er helt grei:

– Det var rotete hele veien, unøyaktig og daft.

Andreas Nordvik til Ålesund

I går kveld meldte klubben via sine nettsider om ny avgang fra Valle. Denne gangen gjelder det Andreas Nordvik som tar turen til Rekdals forrige arbeidsgiver, Ålesund. Rekdal forklarer til de samme sidene overgangen på dette viset:

– Dette handler om totalen vår da vi hadde en for stor stall i starten av oppkjøringen, og ikke minst veldig mange midtstoppere.

Hva skal man si om det? Annet enn å spekulere i at Ålesund plutselig har spenn å bruke på forsterkninger nå som Rekdal er i Oslo?

Klanen away!

Klanen har satt opp fly til serieåpninga i Bergen. Avreisen 08:30 gjør tiden du må være i Bergen unødvendig lang, men til gjengjeld får du gratulert spillerne med seieren på hjemturen. Prisen for moroa er 1850,- Mer informasjon finnes på Sjappas facebooksider  og flybilletten bestiller du hos Billettservice.

Vålerenga i helga

Jommen var det helg igjen og Vålerenga finner sikker på noe gøy du kan gjøre. Først og fremst er det greit å komme seg til Bohemen og Vertshuset for servering. På søndag spiller fotballen sin treningskamp mot Astra Giurgiu 16:00 mens hockeykampen mot Rosenborg starter 17:00. Bohemen har så drøyt med fjernsyn at de sikkert kringkaster begge deler samtidig.

Kos deg!

Legg igjen en kommentar