Dagboka mandag 14. januar, 2013

Ingen er større enn klubben! Selv om man kan få inntrykk av noe annet etter Rekdals oppstandelse. Ham møter du på Bohemen. I mellomtiden er damelaget i skogen, hockeygutta på glattisen, egen stadion i det blå og Klanen kritiske til seg sjæl. Det er mandag. Vel møtt.   Rekdal > Vålerengens idrettsforening Alle var letta … Fortsett å lese «Dagboka mandag 14. januar, 2013»

Ingen er større enn klubben! Selv om man kan få inntrykk av noe annet etter Rekdals oppstandelse. Ham møter du på Bohemen. I mellomtiden er damelaget i skogen, hockeygutta på glattisen, egen stadion i det blå og Klanen kritiske til seg sjæl. Det er mandag. Vel møtt.

 

Rekdal > Vålerengens idrettsforening

Alle var letta da Rekdal blei presentert som ny trener selv om han er resirkulert. Selv dagens dagbokskribent jubla hemningsløst og spiste en ananas (brusen var ikke å oppdrive) da nyheten blei bekrefta. Etter en uke nyforelskelse er det derimot greit å spørre seg om Vålerengas supportere har et noe usunt forhold til mannen med leppa. Svaret gir seg sjøl. Kong Hening Hovi er kastet av tronen, I er på plass. Messias vendte ikke tilbake 21. desember siden jorda ikke gikk under allikevel, derimot tusla han opp på Valle forrige uke.

Dette er usunt, dette kan antagelig diagnostiseres, dette er jævlig deilig!

Såpass deilig er Rekdals tilbakekomst at NRK i går publiserte en pornofilm med premiere i selveste Sportsrevyen. Rekdal, Vålerenga og Vertshuset spiller hovedrollene, talsmann Kjellsen er relativt skitten bi-rolle og du ser det hele her. Siden du ikke gidder å se skøyter og annen drit spoler du deg frem til 14:39.

Husk på dette øyeblikket når du forbanner TV-lisensen som forfaller i disse dager.

Torsdag rusler Rekdal den korte turen fra Vertshuset til Bohemen. Han regner med å være der 18:00. Dermed tar han tak i tradisjonen med å møte supportere over en øl. I er klar for spørsmål som stilles av kjøpmannen på Carl Berner og svarer nok villig vekk på hvordan han synes umgdomssatsinga i klubben er i varetatt eller hvordan han stiller seg til prostatamassasje. Dette arrangementet er utelukkende for medlemmer av Klanen så nå har du et greit påskudd for å betale kontigenten eller rett og slett melde deg inn.

 

Klanen har evaluert seg selv

På denne tiden av året samles villige (og de med møteplikt) fra Klanen på Brakka og snakker om året som har godt og året som kommer. Denne seansen er mye av forarbeidet til årsmøtet og styrets beretning til årsrapporten. En grei håndfull mennesker var samlet på lørdag og fikk boller og brus av den snille mannen. Av saker som kom opp er den aller viktigste at Disco-Jostein ble sunget inn som tursjef for ett år til, siden han egentlig ville legge opp. Ikke minst er signalene at Klanen må fokusere mer på seg selv og sine medlemmer. Dermed bruke mindre tid på foreninger, klovner, posere og alt annet fjas. Noe som strengt tatt høres fornuftig ut.

Viktigst er det nok for Klanen og dens styre og arbeidslag å definere hva de vil. Ut av dette må de finne ut av hva de kan gjøre, dermed sitter de igjen med et svar på hva de skal gjøre kommende periode. Klanen har selvsagt skrevet mer utfyllende om dette, les selv.

 

Damene på skauen 

Vålerengas damelag ble denne helga forvist til skogs for litt god gammeldags lagbygging. Vi som ikke følger veldig godt med trodde det var stusslige kår i damefotballen og så derfor for oss jentene i telt, til nød snøhule, men den gang ei. Farmasihytta hadde de midler til å booke inn på. Eller så kan det tenkes det er et sponsorsamarbeid? Uansett klinger det godt i dagbokas ører når farmasi og idrett nevnes i samme åndedrag. Trøkk på!

Ryktene skal ha det til at det var obligatoriske øvelser på langrennsski. Det skal ha vakt munterhet når våre eksotiske spillere fra Danmark og Sverige utfordret løypene, men dagboka klarer ikke å bli kvitt tanken på Kathrine Kronkvist som fortvilt forsøker å få sine høyhæla sko til å passe i bindingen.

Jubileumssesongen kommer til å bli legendarisk for damene. Ikke gå glipp av moroa, kjøp deg sesongkort. Det koster bare 400 spenn og du får det ved å sende en e-post til egil.odegaard@vif.no. Du kan også lese mer på damenes nettsider .

 

Skattesmell for Vålerengas stadion

Den som venter på noe godt skal visst nok ikke vente forgjeves. Mange av oss har brukt et helt liv på å vente på eget stadion til Vålerenga. Dette så ut til å gå i orden for noen år siden da bystyret i Oslo syntes 1 krone var fornuftig pris for tomt på Valle. Vi er enige. Siden det har det ikke skjedd stort annet enn at kommunens forskjellige etater har skissert problemer fremfor å være bidragsyter til å få på plass løsninger. Nå er det skatteetaten som er på banen. Aftenposten melder om at gratis tomt kan bety et skattekrav på 70-90 millioner. Ærlig talt! Hvordan har de løst dette i Stavanger, på Bryne og andre steder?

Dagens oppfordring til kommuneansatte og politikere får være at det er bedre å være løsningsorientert fremfor teit.

 

Våle´nga håkki-håkki

Vålerenga prøvde å skyte Rosenborgs keeper i senk.
Vålerenga prøvde å skyte Rosenborgs keeper i senk.

I går kom bartefolket til Oslo for andre gang denne sesongen. Forrige gang vant Rosenborg, det holdt de faktisk på å gjøre denne gangen også. Selv om trønderne kom til hovedstaden med kun fire backer hadde de jommen med seg både keeper og Lou Dickenson.

Da tredje periode startet ledet Vålerenga 4-2 og det var lun stemning på Jordal. Da Rosenborg får en mann utvist senket de fleste skuldrene. Joda, overtallspill har ikke vært

Til slutt var det Rosenborg som gikk på trynet.
Til slutt var det Rosenborg som gikk på trynet.

 

Valerenga-Rosenborg_7-5_GETligaen_2013-079
Stefan Espeland!

Vålerengas fremste våpen denne sesongen, men to minutter i overtall er allikevel grei skuring. Disse to minuttene benyttet Rosenborg til å score 2 mål. Å få to mål i ræva når du er en mann mer enn de andre er rett og slett pinlig.

Eller som Nettavisen noterer seg:

I tredje periode kom Rosenborg ut av garderoben med skumle hensikter. Intet mindre enn tre pucker måtte Vålerengas keeper plukke ut av nettet de første fire minuttene.

Takk og lov har Vålerenga Justin Donati. Han sørget for, sammen med Hilt Jørgensen og Cato Cocozza, for at Vålerenga vinner 7-5. Det er jubileumsgutta sine, det!

Flere bilder fra kampen finner du som vanlig her.

 

En kommentar til «Dagboka mandag 14. januar, 2013»

Legg igjen en kommentar