Dagboka fredag 4. januar, 2013

Dagboka har vært våkne i hele natt og ventet på pressemeldingen fra Valle den kulørte presse lovet skulle komme. Den har ikke kommet og etter litt tankespinn har vi kommet til at Vålerengas neste trener ikke er Per-Mathias. Tidligere Vålerengaspiller Jørgen Horn er på landslaget, sånn hvis det interesserer. Også har vi liten lyst til … Fortsett å lese «Dagboka fredag 4. januar, 2013»

Dagboka har vært våkne i hele natt og ventet på pressemeldingen fra Valle den kulørte presse lovet skulle komme. Den har ikke kommet og etter litt tankespinn har vi kommet til at Vålerengas neste trener ikke er Per-Mathias. Tidligere Vålerengaspiller Jørgen Horn er på landslaget, sånn hvis det interesserer. Også har vi liten lyst til å skrive om hockey i dag, men gårsdagens hint om ereksjon forplikter på et vis. Det er fredag, årets først. Takk og pris. 

Trenerjakta

Flere medier forventet i går en snarlig innkalling til pressekonferanse på Valle. Dagboka har derfor sittet det siste døgnet, logget inn på alle aktuelle nettsteder, og trykket F5 uten å ha sett snurten av en slik innkalling. Etter en del undersøkelser erfarer vi at mediesjefen på Vallle, Lasse Vangstein, ikke kaller inn til pressekonferanse uten grunn. Dagboka synes det er defensivt.

Noen som ikke er defensive er NRK. De har annonsert at Vålerengas nye manager er Per-Mathias Høgmo som får med seg Leif Gunnar Smerud fra Hønefoss som hovedtrener. Daglig leder i Hønefoss, Per Christian Balke, mener dette er fullstendig ukjent for ham. Vålerengas styreleder på sin side ønsker ikke å spekulere i navn. Ærlig talt! Hvordan kan Vålerenga være bekjent med en styreleder med så anstrengt forhold til ord og uttrykk? Om Åge-Petter Christiansen kommer med navn vil ikke det være spekulasjoner all den tid han kjenner fasiten. Kunne vært moro å ha folk på Valle som kan en smule om norsk språk og er relativt greie på kommunikasjon. Det er jo ikke akkurat noe poeng i å få oss til å fremstå som en arbeideridrettsforening heller.

For øvrig kan spekulasjonene om Per-Mathias bare begraves, erklæres døde og fordummende. Tross alt har Christiansen uttalt at Vålerenga jakter på en leder som vil være på treningsfeltet. For å sitere klubbens sider:

 Den neste personen som skal lede Vålerenga, må trives personlig med å være på treningsfeltet i det daglige arbeidet.

Modellen med manager/trener er, slik Dagboka oppfatter det, stikk motsatt av dette uttalte ønsket. Vent litt, det er vel Christiansens presise språk som tøyser litt med oss igjen.

De som ikke vil se Høgmo i Vålerenga blir fler

Siden Høgmo ble nevnt som ny Vålerengatrener har mange uttrykt skepsis. Sist i rekken er Tromsøs ene supporter, Lars Jørgen Grønli. Til Aftenposten siteres han på følgende:

På den ene siden kan man si at han fullførte kontrakten med TIL, og sånn sett gjør han ikke noe galt. Men det er nok mange som vil synes at det er litt merkelig dersom han drar til VIF eller en annen norsk klubb

Lars, her er du unøyaktig. Ikke bare kan man si at Høgmo fullførte kontrakten med TIL. Han fullførte kontrakten med TIL. Hva vil dere, evig troskap til en perifert fotballklubb der bare reinsdyr og is bor? Verden kan rett og slett ikke fungere slik.

Jørgen Horn på landslaget

Tidligere Vålerengaspiller Jørgen Horn er tatt ut på landslaget. Det kan Jørgens nye lokalavis, dt.no, berette. Jørgen får plass på laget etter en rekke forfall fra andre, og bedre, spillere. Hvorfor nevner vi det? Vi veit mange fremdeles er arge for at Vålerenga slapp Jørgen og nå gir vi dere muligheten til å kjenne på disse mørke følelsene igjen.

Når vi først nevner landslaget er det greit å gratulerer tvillingbroren til Martin Andresen, Tor Ole Skullerud, med jobben som landslagstrener for U21. Enda en mann som var for dårlig for Vålerenga.

Kjenn på de mørke følelsene….

Kjempeskrell hos Kristin

Vålerenga spilte i går ishockey mot Lillehammer i hallen til Kristin. Det gikk dritbra! Helt til tredje periode. Da andre periode var over ledet Vålerenga 4-2. I tredje periode slutta Vålerenga å virke. De slapp inn 4 (!) mål uten å score noen selv. Slikt ender en kamp 6-4 til Lillehammer og turen tilbake til Oslo ble drøyere enn nødvendig. Fakta fra kampen leser du på klubbens sider.

Vålerenga i helga

Som vanlig starter fredagen rolig med øl på Vertshuset eller så kan du få et adrenalinkick til ølen på Bohemen. De serverer og quiz, ledende i Norge. Lørdag oppsøker du de samme stedene for de har fat som aldri blir tomme. Begge steder er som overflødighetshorn av fludium! Dessuten viser de sikkert noe ski-drit på skjermer og lerret. Og det digger vi å se på.

Søndag er det ny kamp for hockeylaget. Vålerenga spiller på Jordal sammen med Lørenskog. Den tarvelige tjuvgjengen fra utsiden av bygrensa blir offer for Vålerengas revansjelyst. Kampen starter 17:00.

En kommentar til «Dagboka fredag 4. januar, 2013»

Legg igjen en kommentar