Dagboka torsdag 3. januar, 2013

Tidligere Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo er nesten klar og tidligere administrerende direktør for Tromsø er helt klar, i likhet med vinterens treningskamper på La Manga. Dessuten elsker NHL-stjernene Vålerenga. For en vidunderlig dag i dette jubileumsåret!  Per-Mathias er (nesten)klar TV2 er et mediahus full i dyktige journalister med innsikt, forståelse, kunnskap og integritet. Dessverre jobber ingen … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 3. januar, 2013»

Tidligere Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo er nesten klar og tidligere administrerende direktør for Tromsø er helt klar, i likhet med vinterens treningskamper på La Manga. Dessuten elsker NHL-stjernene Vålerenga. For en vidunderlig dag i dette jubileumsåret! 

Per-Mathias er (nesten)klar

TV2 er et mediahus full i dyktige journalister med innsikt, forståelse, kunnskap og integritet. Dessverre jobber ingen av disse i sporten. Eller nyhetene for den saks skyld. Allikevel melder de nå  at Høgmo kun er detaljer unna trenerjobben i Vålerenga og sannsynligvis signerer denne uka. TV-kanalen skriver på sine nettsider:

Nordlendingen har vært ønsket som ny hovedtrener av Oslo-klubben en stund. Etter det TV 2 Sporten erfarer skal det nå bare være detaljer som gjenstår før kontrakten er i boks.

TV 2 Sporten vet at investorene heller ønsket seg Kjetil Rekdal tilbake, men klubbens ønsker blir veiet tyngst i trenerspørsmålet.

Den gang da Martin Andresen ble trener for Vålerenga ville investorene ha møbelsønnen mens klubben ønsket seg Erik Hamren. Svensken skal enda til ha landet på Gardermoen da klubben ble overstyrt og Andresen klappet inn. Sånn sett er det muligens helt greit at investorene ikke vinner denne gangen. Ikke at VPN generelt eller Dagboka spesielt har noe i mot Rekda. Tvert i mot. Men det er fristende med nytt blod. Noen som gir en følelse av at klubben er på vei fremover. Hvis ikke kunne man like gjerne tredd drakta på Bruno og Henger`n igjen og sent dem på banen.

Om Høgmo er den mannen, altså mannen til å drive klubben fremover, skal være usagt. Muligens. Mange tolker sendrektigheten som at klubben ansetter en motvillig fyr med anstrengt forhold til «R». Det kan rett og slett tenkes at kampen mellom investorer og klubben har tatt litt tid, ikke minst er det grunn til å tro at Høgmo har stilt en rekke krav. Ikke for sin personlige kontrakt, men rolleavklaringer, midler, spillerstall, fasiliteter også videre. I så fall er vel «detaljene» TV2 prater om Høgmos personlige krav. Sånn som lønn.

Nå er det jo ikke lenger halv skatt på Høgmo om han skal skatte til Oslo.

Pål Breens støttekontakt

Etter hvert ble det altså klart at Pål Breen hadde behov for en støttekontakt. Eller «stabsjef» som det så proletarisk heter i Vålerengens idrettsforening. Vi prater selvsagt om Tromsøs tidligere direktør, Stig-Ove Sandnes. Han hadde sin første dag på jobb i går kan Aftenposten berette. Første arbeidsoppgave er visst å definere konkrete arbeidsoppgaver og hvordan stillingen skal fylles. Det er noe beroligende med et firma som bestemmer seg for at de ønsker en bestemt mann, ansetter ham og deretter lurer på hva de skal bruke ham til. I det minste har Sandnes noen tanker om dette selv:

I begynnelsen blir det viktigste å jobbe tett på Pål Breen (daglig leder)

Eller støttekontakt som det heter i offentlig sektor.

Videre er det interessant å merke seg at Breen omtales som administrerende direktør på klubbens sider, mens støttekontakt Stig-Ove Sandnes går rett inn og degraderer Breen til daglig leder. Eller er det Aftenposten som har degradert ham?

Uansett, Sandnes har forstått at Vålerengens idrettsforening har jubileum og omtaler klubben på denne måten til Aftenposten:

VIF er på mange måter den klubben i Norge med størst potensial, ikke bare sportslig, men klubben som sådan. Blant annet har klubben et samfunnsengasjement det blir spennende å ta del i

Siden Breen mener Sandnes har enorm arbeidskapasitet oppfordrer vi sistnevnte til å gidde å bruke hele «Vålerenga» fremfor forkortelsen. Eller er det snarveier av denne typen som gir stor arbeidskapasitet?

Kvalifisert motstand på La Manga

Vålerengens idrettsforening, avdelig fotball/topp/herrer reiser på sin sedvanlige chartertur til La Manga i februar. Bading, paraplydrinker, teite veddemål og tapas blir stundom avbrutt med fotballkamper. I år får CSKA Moskva, Nordskjælland og Start gleden av å møte Vålerenga. Kampoppsettet er på klubbens sider.

Håkki!

Dagboka blir litt erigerte når vi har et påskudd for å skrive om håkki. Denne gangen har vi to grunner. For det første reiser Vålerenga (1. plass)  til Lillehammer (6. plass) i dag for å spille kamp. Du hører det sikkert på Klanens webradio, vi har i hvertfall ikke hørt annet. For å høre går du inn på www.klanen.no også finner du avspilleren i høyre marg.

Andre grunn til å skrive om håkki er NHL-super-mega-duper-kjempe-stjerna Scott Hartnell. Siden NHL har konflikter og spillere ikke får spille og sånn ønsker Hartnell seg hjem til Vålerenga. Derfor ringer han jevnt og trutt til Jan Tore Kjær og stiller seg til rådighet. Sist var i forbindelse med jubileet.

– Dette er enda en sjanse for å ringe hjem til Oslo, tenkte Hartnell. – Gratulerer jeg Kjær med bursdagen blir han glad.

Det er i hvert fall slik Dagboka tolker denne saken hos Nettavisen.

En kommentar til «Dagboka torsdag 3. januar, 2013»

Legg igjen en kommentar