Dagboka torsdag 29. november, 2012

Mens vi venter på ny trener legger vi merke til at det europeiske fotballkartet endrer seg. På godt og ondt. Rekdal-nytt Siste ut i «nettopp fått eller nå får han snart sparken» klubben er Henning Berg hvis Blackburnlag greier seg riktig så elendig for tiden. Samtidig var Kjetil Rekdal på Bohemen i går for å … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 29. november, 2012»

Mens vi venter på ny trener legger vi merke til at det europeiske fotballkartet endrer seg. På godt og ondt.

Rekdal-nytt

Siste ut i «nettopp fått eller nå får han snart sparken» klubben er Henning Berg hvis Blackburnlag greier seg riktig så elendig for tiden. Samtidig var Kjetil Rekdal på Bohemen i går for å plugge «Mitt liv som i». Han syntes det var greit «å komme hjem», men vi sitter med følelsen av at han like gjerne tar en tørn som landslagssjef som ny omgang i Vålerenga. Det skal heller ikke settes under en stol at Rekdal ville ha en en enorm fallhøyde ved eventuell retur til klubben i hans hjerte.

På Bohemen meldte Rekdal også interesse for en stilling som fotballeder, i stedet for trener.

– Det å sitte på den andre siden av bordet, hjelpe en trener til å prestere best mulig, det hadde vært interessant med all erfaringen jeg har opparbeidet, siteres han i VG.

Han fortsatte.

– Jeg kommer til å jobbe videre. Jeg sitter ikke i stuen min neste år, tror jeg. Jeg har ingen geografiske begrensninger på hvor jeg kan jobbe. Og jeg har en sterk vilje. Har alltid lyst til å sprenge grenser. Oppnå nye ting med klubber som ikke har oppnådd noe før. Eller kanskje repetere. Klubber som har gjort det bra og skal opp igjen. Og jeg er såpass språkmektig at jeg kan jobbe i mange land.

Tolk det den som kan. Vi lar heller Kjell Grønningen avslutte denne tankerekken:

– Umulig å vite. Jeg tror ikke én spesifisert trener er ønsket hos alle. Men hvis Rekdals navn ville blitt trukket frem som én av tre muligheter, ville kanskje mange pekt på ham, sier han til VG.

Nok om det.

Euro-nytt

Det skjer neppe mye i Vålerenga før ny trener er klar. På den annen side så skjer det en del ting ute i europeisk fotball en kanskje burde legge merke til.

En ting er at UEFA vurderer om Europaligaen skal nedlegges til fordel for å utvide Champions League til 64 lag. Det er flere lag (les Newcastle med flere) som syntes at innsatsen i Europa League koster mer enn den smaker, med harde kamper på torsdag i tillegg til de vanlige ligakampene i helgen.

– Vi diskuterer det. Vi vil ta en avgjørelse i 2014. Ingenting er bestemt ennå, sier UEFA-president Michel Platini til den franske avisen Ouest-France.

Akkurat hva en endring ville bety for norsk fotball er ikke godt å si, men for egen del synes vi at europaligaen er bedre enn sitt rykte. Det er helt greit for oss å ha en turnering der det ikke bare er tegneserielag som kan hevde seg.

Og så er det bråk i Tyskland, der fotballforbundet vurderer tiltak for å få slutt på den utagerende stemningen på tykse kamper «og gjøre fotballkamper tryggere for barnefamilier».

– Ohne stimme, keine stimmung, svarer de tyske supporterene og varsler at den beste stemningen i Europa står i fare for å forsvinne.

Tiltakene går ut på å redusere antall bortebilletter fra 10 til 5 prosent av kapasiteten på stadion samt å gjøre om seksjonen til bortesupporterne fra ståplasser til sitteplasser, full kroppsvisitering og skanning av supporterne i det de ankommer stadion. Osv. osv.

Merkelig nok synes supporterne dette går litt langt. En aksjon er satt i gang der de første 12 minuttene og 12 sekundene skal være stille – fotballforbundet skal nemlig stemme over forslagene 12. desember.

Legg igjen en kommentar