Dagboka torsdag 22. november 2012

Det er Thanksgiving Day og vi takker klanen.no for at vi har noe å skrive om En gang for ikke så veldig lenge siden lurte vi på hva klanen egentlig dreiv på med på nettsidene sine, mens vi i VPN solte oss i solide lesertall, klikk og sidevisninger. Hovmod står for fall. Tegn tyder på … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 22. november 2012»

Det er Thanksgiving Day og vi takker klanen.no for at vi har noe å skrive om

En gang for ikke så veldig lenge siden lurte vi på hva klanen egentlig dreiv på med på nettsidene sine, mens vi i VPN solte oss i solide lesertall, klikk og sidevisninger. Hovmod står for fall. Tegn tyder på at kortene er snudd. Mens VPN daffer avgårde i stilla seiler klanen.no i stiv medvind med kurs for digitalt verdensherredømme i vålerengafamilien i jubileumsåret.

Det er derfor ikke helt overraskende at det er klanens nettsted som forer oss med vålerengarelatert stoff i dag, men først sveiper vi en liten tur innom VG-nett :

– Jager treneren?
VG har kastet seg inn i jakten på ny Vålerenga-trener og skriver i en bildetekst at Vålerenga jager erstatteren. Vi syns det er litt tidlig å jage en trener før han er tilsatt, men med tanke på hvor mange som blir sittende for lenge før de jages, er dette kanskje et skritt i riktig retning.

Les også: – Vi har begynt å snevre det inn (Vangstein til VG-nett)

Mediesjef Vangstein sier til VG-nett at det ikke er så mye å si. Vålerenga er mer interessert i å finne den rette treneren enn å klare det innen en viss dato. Hvor mange Vålerenga har på ønskelista er også hemmeligstemplet, men klubben har begynt å prate med enkelte kandidater.

– Vi har begynt å snevre det inn, sier Lasse Vangstein til VG, og håper vi sitter igjen med én person innen vi setter ribba i ovnen

Noe vi tolker som at trenerspørsmålet er avklart før julaften, men først og fremst som at det ikke blir noe trenerteam denne gangen.

– Jakter fansen?
Klansstyret har tonet flagg og etterlater seg ingen tvil; det var episoder i Bendit-svingen i kampen mot LSK som ikke kan forsvares, og styret skriver at nå må hver enkelt snart ta et valg om de i jubileumssesongen ønsker å være en del av fellesskapet i Klanen eller ikke

Les også: Uttalelse vedrørende blussing mot Lillestrøm (Klansstyret)

Foto: Enga Media – Marius Kaniewski

Jakt poeng, ikke fans! Banneret på Viking stadion sist søndag var for så vidt artig nok og har et retorisk poeng.  Vi registrerer derimot at banneret var bak mål, og da er det ikke stedet det var hengt opp vi tenker på.

Fansen – de som støtter klubben – skal selvsagt ikke være lovlig vilt, men hva er det som er så gæernt med å jakte på såkalte fans, de som bare støtter seg sjæl, de som driter i poengtrekk og sviende bøter for klubben?

 

Løfter om bedre tider
Åttendeplassen i år var til å grine av, men det kunne vært verre. Hadde det vært i Bohem-tida hadde åttendeplass gitt direkte nedrykk, og det gjorde det da også i 1968. Vålerenga sank som en stein og spilte på tredje nivå i Østland/Nordre tre år seinere. Vi tålte det, og vi bør tåle at det per i dag er sju klubber her til lands som er bedre enn oss. Team Martin innfridde ikke løftene om verdensherredømme, men skal det ødelegge trua på at noe stort kan skje i neste år?

Les også: En sommer er over, vi sees igjen til neste år (MortenNsDagbok)

– Jeg velger å sette en tjukk og grei strek for fotballsesongen 2012. Så får klubb og klan bare kjøre sine evalueringsprosesser og gjøre seg klar til 2013. For jeg gleder meg allerede til neste år. Mye er planlagt allerede, og det ser veldig, veldig bra ut. Folk kommer til å bli overrasket. Noen kommer til å bli kraftig provosert, men det er folk de fleste misliker for tida. Jeg tror det blir magisk. Og jeg gleder meg til å virkelig få sett Vålerenga spille igjen…

– Nok sagt, informasjon kommer når beslutningene er endelige

Morten Nydal – klanen.no

Lenge leve optimismen. Vi gleder oss!

 

Så lenge det er liv er det hopp
Samtidig med at fotballen sparkes i gang i neste år avslutter Kong Vinter sine sysler med hopprennet i Holmenkollen. Vålerenga Ski har dessverre ingen representant i verdenscupen dette året heller, men i motsetning til fotballfolket som sutrer over at de bare er åttende best i landet, jubles det over den fantastiske NM-debuten for Jonas Schøien Øvregård som ble nr 22 i storbakken og nr 34 i normalbakken på Rena.

Les også: 22. plass til Vålerenga-hopper i NM (klanen.no)

Framtida kom tidlig for hopperen vår, med NM 2013 allerede i november 2012. Attenåringen har alltid vært ivrig Vålerenga-fan, og meldte overgang fra Årvoll før årets sesong. Forrige gang Vålerenga kunne skilte med en hopper i det beste selskap var før krigen. Vi snakker Henry Tippen Johansen (han med henda som var for store for vanlige keeperhansker, han med Egebergs ærespris). Men den gangen ble det arrangert hovedlandsrenn, så Jonas er Vålerengas aller første deltaker i et offisielt NM i hopp noensinne. Hoppet hans i første omgang på 114 meter kan sammenliknes med et svev fra Bendit til trygg landing i VG-svingen, mens han skjente litt ut mot venstre og landa på 104 meter i andre omgang. Det tar vi som et løfterikt tegn for neste år da Bendit-klanen flyr samme vei og lander på Vestbredden.

En splittet klan skal gjenforenes på Vestbredden. Om du vil være med på flyttelasset bør du sikre deg sesongkort i tide. Før nyttår får du det billig. Etter nyttår litt dyrere. Ære være klubben som lytta til fansen.

Les også: Endring i Tribunesituasjon og priser 2013 (Klansstyret)

Vålerenga i dag
Storhamar – Vålerenga i Hamar OL-amfi klokka 1830

En kommentar til «Dagboka torsdag 22. november 2012»

  1. At vg skal jage trenerne våre er jo absurd,men hva kan man egentlig forvente av såkalte riksaviser?? 🙂
    Veldig bra hyllest til vår nye storhopper Jonas S Øvregård! Håper han får mange lange svev i bakken,gjerne med VIF-logoen på hjelmen.
    Denne dagboka likte jeg godt!

Legg igjen en kommentar