Dagboka mandag 12. november 2012

Det blir en lang vei å gå for lovlig blussing på norske tribuner etter kampen i går. Noen få går dessverre alltid over streken. Media kaller lokalderbyet i går for en skandalekamp. – Hva syns du om det?, spør vi talsmann Kjellsen på Bohemen fem sørgepils etter kampen: – Dønn enig. Å tape for lillestrøm … Fortsett å lese «Dagboka mandag 12. november 2012»

Det blir en lang vei å gå for lovlig blussing på norske tribuner etter kampen i går. Noen få går dessverre alltid over streken.

Media kaller lokalderbyet i går for en skandalekamp. – Hva syns du om det?, spør vi talsmann Kjellsen på Bohemen fem sørgepils etter kampen:

– Dønn enig. Å tape for lillestrøm er rett og slett skandaløst!

Sportslig sett var forestillingen i går sånn midt på treet, men med klart trekk for unødvendig tap for bedriftslaget til fellesslakteriet. Det pipla litt blod fra de blå trøyene; gutta prøvde, hadde det meste, men fikk det minste. Sånn er det bare. Av og til blir undermakta for stor, men vi driter i det, for alt drukna i det utenomsportslige. Fyrverkeri, røyskodde, purk og svidd kylling tok fokus fra det kvelden egentlig skulle dreie seg om, og takk for det.

Det smalt på Ullevål i går. Endelig noe som fikk opp stemninga denne bedritne sesongen. Nei, vi applauderer ikke gærninger som lopper klubbkassa og setter klær og helse i fare med nødblussa sine, men i går klaffa det rett og slett. Lokalderby nå også i Norge! Dumt med den unødvendige pyroen for pyroens egen skyld når det ikke var noen grunn til å fyre opp, men den avtalte, klarerte flamme-kastinga funka fint som faen. To hundre lovlige bluss etterfulgt av tjue ulovlige kan umulig gi den aller største boten, men nøff vil selvfølgelig grynte og noen og hver må spørre seg sjæl om det er verdt prisen.

Men der Bendit var vakker var VG-svingen totalt ute av kontroll. Vannbøfla fra sumpene i øst tørstet etter hevn for at halvguden ingen tilregnelige fotballspillere lenger kjenner navnet på, endelig ble kledd i passende drakt fra Felleskjøpet. Hevnen ble passe søt. For oss.

Frostpinnene fra bygda fyrte opp blussa sine under teltduken sin for å holde varmen. Det kunne gått riktig gæernt, det lukta svidd høne og giftgassene bredde seg gulgrå og faretruende ut over grasmatta. Et par nygrilla kyllinger blei sendt ut på båre og beredskaps-troppen inntok manesjen. VG-nett forteller om massedeportasjoner og arrestasjoner, mens vi på fredelige Vestbredden stort sett godta oss og sa oss fornøyd med pauseunderholdningen der hvithjelma purk omringa de tøffeste kyllingene i hønsehuset mens skarpdresserte bikkjer tok plass ved dødlinja.

Slaget er tapt
Det er ikke lenger noe poeng i å arbeide for «lovlig» pyroteknikk på norske tribuner. Gårsdagens blussing gikk forsåvidt knirkefritt for seg for Vålerenga-fansens del på Bendit. Nok en gang uten personskader og faremomenter. Desverre ble det kastet et par knallskudd ut på banen. Før kampen mot egen keeper, og deretter mot Ramovic etterpå. Det er altså et par personer som velger å ødelegge hele greia.

Det er mange som ikke liker blussing i det hele tatt selv om det meste av på Bendit var lovlig. Den lovlige biten kom likevel i skyggen av det andre. I stedet for å vise samarbeidsvilje skal enkelte på død og liv vise seg fram fordi de mener at deres klæck eller gjeng er større enn resten.

At det nå er bråstopp for arbeidet med lovlig bluss er vel temmelig sikkert. Verre er det med hvilke konsekvenser det kan ha for samarbeidet med forbund og supportere generelt. Strengt tatt har dette samarbeidet aldri vært helt topp, men det har vært en slags framgang de siste par åra. Det blir nok vel en stund til framgangen fortsetter.

Litt om det sportslige
Resultatet er glemt, men innsatsen varma. Om det er nok til å fylle noen busslaster til Stavanger om en uke, er tvilsomt. Men etter det er det ny sesong.

Kom igjen Enga!

 

Du kan se fler bilder fra kampen her og bilder fra TIFO-arrangementet her.

4 kommentarer til «Dagboka mandag 12. november 2012»

  1. Stemninga var magisk. Å se terrorsnut på hønsejakt med køller og sjold var topp pauseunderholdning. At noen få av våre går over streken er ikke greit, men forståelig og til å leve med. I den settingen vil jeg si at siden Ramo hønsekeeper ikke ble banka i buret sitt kan ingen påstå at ting var ute av kontroll. Det var gitt tilatelser til pyro over hele landet, så det er bare å kjøre på. Med tanke på resultatet er jeg glad for å grille høne neste år. Med seier til oss ville kanariene antaglig fulgt Stabæk nedover i divisjonene, og frem til Lyn eventuelt blir bedre på fotball enn dok falsk trenger vi noen å hate, på østlandet.

  2. 200 lovlige ?
    Klanen hadde fått lov til å fyre av TI bluss, IKKE 200, og KUN før kampen, ikke etter scoringer….
    Jeg har sagt det i hele år, Ikaros og de andre ultras IDIOTENE er ødeleggende både for fotballen og Vålerenga, og de MÅ vekk…Folk som truer andre i finlandshetter osv, det er galskap, og folk kommer ikke på engakamper når det er som nå…Rydd opp eller få tomme tribuner

Legg igjen en kommentar