Dagboka mandag 3. september, 2012

Mandag igjen etter en helg hvor det meste har gått Vålerengas vei. Fredag fikk Sandnes Ulf juling 4-0 samtidig som flere nye spillere fikk presentert seg på Ullevaal. En kjapp kanadier var blant dem som overvar kampen, han skal Vålerenga ha glede av ut sesongen. Dessuten så slo Vålerenga 2 Lillehammer 3-1 i den svært … Fortsett å lese «Dagboka mandag 3. september, 2012»

Mandag igjen etter en helg hvor det meste har gått Vålerengas vei. Fredag fikk Sandnes Ulf juling 4-0 samtidig som flere nye spillere fikk presentert seg på Ullevaal. En kjapp kanadier var blant dem som overvar kampen, han skal Vålerenga ha glede av ut sesongen. Dessuten så slo Vålerenga 2 Lillehammer 3-1 i den svært viktige bunnkampen i 2. divisjon.

Sandnes Ulf til pers

En skal ikke friskmelde Vålerenga ennå, til det er tabellsituasjonen fortsatt for mye preget av «midt på tabellen» syndromet. Men som så mange ganger før så aner vi at det finnes en toppplassering et sted der oppe, såvidt utenfor rekkevidde. Alt som skal til er et brukbart resultat (les seier) i Trondheim om et par uker.

Akk ja. De bekymringene tar vi seinere. I mellomtiden kan og skal vi suge litt på helgens karameller, for eksempel Mohemmed Fellahs 3-0 scoring.

– Jeg fikk ballen på midtbanen og plutselig var det en motorvei foran meg. Da var det bare å gå til jeg kunne skyte. Jeg traff akkurat der jeg siktet, sier Fellah til VG Nett.

De andre to scoringene i 10-minuttersperioden Vålerenga vant kampen var heller ikke å forakte. Først treffer Ullevaaldebutant Diamanka stolpen etter en flott kontring. Simon Larsen, meget aggressiv for dagen, er på riktig sted til riktig tid, tar den tiden han trenger – «Jeg skal ikke sette ballen over. Jeg skal ikke sette ballen over» formelig lyser det av bevegelsene hans – og setter ballen kontrollert i mål. Og Torgeir Børven snur seg elegant i feltet etter å ha fått en småvanskelig ball av Mohammed Fellah, vender dermed bort forsvaret og finner åpningen med et utsøkt skudd.

Dessuten synes vi at forsvaret, tross noe smårusk med slappe tversoverpasninger og det hele, greide seg mye bedre i denne kampen enn på lenge. Gonzales spilte til mer enn godkjent og de to unggutta var tydelig på hugget.

– Vi scorer fine mål og er gode i angrep. I tillegg får vi brukt mange unge spillere. Det er bra for laget, fortsetter Andresen.

At debutanten Aaron Samuel Olanare scorer etter å ha vært på banen i fem minutter er heller ikke å forakte.

Tosaint Ricketts

Vålerenga har flere debuter i mente.

– Vi har hentet en kanadisk landslagsspiller som Lars Hirschfeld kjenner godt fra landslaget. Han har vært på prøvespill her en ukes tid og har egenskaper som vi har sett etter siden vi solgte Luton Shelton. Jeg regner med at han kan gå rett inn på laget, sier Vålerenga-manager Martin Andresen til VG Nett.

Ricketts er 25 år, fra Edmonton, og kommer gratis til Vålerenga etter at hans tidligere klubb Politehnica Timosoara gikk konkurs.

– Vi har vært nødt til å erstatte farten vi mistet med Håvard og Marcus. Både Ricketts og Olanare er hurtige. Dere kan forvente mye fart, mange dype løp og innlegg – og mål, sier Andresen i VG. Vi setter oss altså tilbake i godstolen og forventer. Mens vi driver med det fortsetter Andresen.

– Vi har signert han ut sesongen for å få et bilde av ham i kampsituasjoner og i det daglige i klubben. Deretter kan vi eventuelt gå inn i forhandlinger etter hvert om en mulig forlengelse. Det er en trygghet for begge parter.

Velkommen til klubben skal du være Tosaint!

Seier for Vålerenga 2

En meget viktig seier for Vålerenga 2 i går ettermiddag i Vallhall. Lillehammer lå dypt og hadde i følge rapportene lite å stille opp med før midtbaneanker Martin Andresen rota det litt til på stillingen 2-0. Heldigvis så var feilen en engangsforeteelse og Vålerenga satte spikeren i kisten med sitt 3. mål i det 89. minutt.

Vålerengas mål ble scoret av Ghayas Zahid (to stykk) og Aaron Samuel. Martin Andresen og Chuma Anene fikk gule kort. Neste lag Vålerenga 2 skal møte er Elverum, hjemme i Vallhall på onsdag. Der er alle poeng bonus.

2 kommentarer til «Dagboka mandag 3. september, 2012»

Legg igjen en kommentar