Dagboka, fredag 31. august 2012

Bojan kobles til Hønefoss, men dagens viktigste er kampen mot Sandes/Ulf i kveld. Velger du å lese Dagboka nå kaster vi inn litt hockey, litt gammal helt og ikke minst litt om utlendingen som ble en utlending for mye. Helt uten ekstra kostnader. Fredagskamp på Ullevaal Da er vi igjen kommet dit i uka som … Fortsett å lese «Dagboka, fredag 31. august 2012»

Bojan kobles til Hønefoss, men dagens viktigste er kampen mot Sandes/Ulf i kveld. Velger du å lese Dagboka nå kaster vi inn litt hockey, litt gammal helt og ikke minst litt om utlendingen som ble en utlending for mye. Helt uten ekstra kostnader.

Fredagskamp på Ullevaal

Da er vi igjen kommet dit i uka som kan gi kamp. Eller ikke. Alt avhengig av TV-kanalenes forgodtbefinnende. Denne fredagen fant Max det for godt å vise Vålerengas kamp, dermed slipper vi kamp på søndag som er selve kampdagen.

I kveld møter du på Ullevaal, banna bein. Alternativet er å se kampen på skjerm med en lett bedøvet Jan Erik Aalbu gjennom høyttalerne. En ateist trives bedre i kirkerommet enn hva fotballglade mennesker gjør med Aalbus meninger om hva som foregår på banen. Dersom du skulle lese dette Aalbu skal du vite at du er en likandes kar med flott hårmanke, men synet er ikke helt hva det var. Slikt kan selv den minst observante lytter få med seg.

Sandnes/Ulf har altså reist hele veien fra Stavanger til Oslo. Sist lagene møtte hverandre var Vålerengas første seier i manns minne. Da dommeren signaliserte at siddisene hadde fått nok juling forserte Hæstad reklameskilt og banemannskaper for å kose litt med publikum før han, med lett fuktige øyne, nøt engasjementet til de fremmøtte. Det var en forløsende seier for en klubb og et lag som hadde vært under sterk skyts en periode. Fra Dagbokas ståsted er det ingen grunn til å regne med noe annet i kveld. Sikker hjemmeseier. Norsk tipping er dønn enige og gir stusslige 1,55 i odds på Vålerengaseier.

 

Pusic til Fredrikstad

Martin Pusic skulle egentlig jobbe for Vålerenga ut sesongen. Etter en bra start har han havnet litt lenger bak i rekka når laget skrus sammen den siste tiden. Da syntes Vålerenga det var greit å la ham gå resten av kontraktstiden i Fredrikstad. Til Vålerengas hjemmesider (hurra, de har fjernet “autoplay”) sier Martin (treneren, ikke spilleren) et par ting vi merker oss:

Martin hadde egentlig en kontrakt med oss ut året som vi ikke kom til å forlenge. Av hensyn til Martin selv og fordi vi trengte å frigjøre plass i utlendingskvoten vår

og

Fredrikstad trenger hjelp for å holde seg og Martin har vist et greit nivå for oss i perioden han har vært her

For å ta det siste først, Vålerenga er kjent for å hjelpe. Jobbsjansen hjelper ungdom uten jobb, Vålerenga mot rasisme hjelper folk med å finne et miljø de kan trives i, Flyktningehjelpen har blitt hjulpet, spillere har vært på norgesbesøk på klubbens regning så Lillestrøm slapp den utgiften før de signerte, Lyn fik cash, Stabæk fikk Veigard og nå får Fredrikstad litt drahjelp de og. Det er fint å kunne gi.

Allikevel er det mest interessante at Martin (treneren, ikke spilleren) trenger plass til en utenlandsk spiller til fordi utlendigskvoten var full. Dette er en mystisk kvote, omgitt av myter. Etter hva Dagboka tror, for svarene var sprikende, kan en klubb melde opp 11 utenlandske spillere til spill i Tippeligaen. Her er passet knekkende likegyldig, det viktige er hvor spilleren befant seg i alderen 15-21 år. Var de da i en utenlandsk klubb i tre år (eller mer) er de utenlandske. Samme hvis de befant seg i en norsk klubb, da er de norske. Joshua King er en slik spiller. Norsk tvers gjennom, men i Tippeligaen settes ville han bli satt i bås som en fra utlandet.

Det viktige her er hvorfor vi skal ha rom for en utenlandsk spiller til? Dagboka gjetter på at det er fordi en kar er på vei inn og han presenteres i dag. Twitter gjetter på at spilleren heter Tosiant Ricketts. Dagboka gjetter på at det ikke er Carew, for selv om han er fra Lørenskog spilte han for norske klubber til han var 21 år. Forresten, Joshua er vel på jakt etter ny klubb etter anbefalinger fra en eller annen landslagstrener? Uansett er dette enda en grunn for å ta turen til Ullevaal i kveld for da får vi sikkert hilse på den det gjelder.

 

Bojan knyttes til Hønefoss

De siste dagene av overgangsvinduet kan ikke spillere engang dra på handletur til Svinesund uten å bli lenket til samtlige klubber i Østfold og videre til Gøteborg. Derfor har det blitt litt liv i mange leire når Bojan “liker” Hønefoss på facebook. Enten er dette facerape, eller så har Bojan tapt et veddemål. Hvem vil egentlig kobles til Hønefoss frivillig? Dessuten ville en overgang for Bojan være helt meningsløs. Hvem skulle da skaffet oss billige TV-apparater?

 

Gjør deg klar for sjefshockey

Hockeyfolka følger ikke samme tidsregning som oss andre. Derfor starter jubileumssesongen til iskrigerne allerede i høst, den slutter ikke før det året klubben fyller 100. Utelukkende fordi det er skikkelig tøft å vinne bøtter og gull et jubelår har Steffen Thoresen pakka bagen i Russland og reist hjem. Tidligere er det kjent at Fredrik Csisar har gjort det samme, så nå er det bare å få kjøpt seg sesongkort før etterspørselen blir så stor at Jan Tore ser seg nødt til å øke prisen.

 

Gammal helt har mista retningssansen

Tor Ole Skullerud, mannen som ble hentet av Marin (spilleren, ikke treneren) for noen år siden skal i følge rykter være på vei til Sarpsborg. Skullerud er visst ikke så opptatt av historien i Vålerenga. Eller hockey. Antagelig er han mest opptatt av å gjøre det han mener er riktig for seg selv. For en syk faen.

En annen gammal helt er Lars Bohinen. Han begynner virkelig å dra på åra nå, og det ser ut som om gangsyn følger med. I hvert fall mener han det er lettere å fikse joggesko til sønnens fødselsdag enn seier til Bærum. Laget skal møte VIF96 og til en forandring er vi på linje med køllesvingeren.

 

Vålerenga i dag

Om du har lest helt hit bør du ha fått med deg at det er kamp i kveld. Hvis ikke, start på nytt. Overgangsmarkedet trenger du ikke følge med på. Vi har satt ett av våre redaksjonsmedlemmer til å følge Pål Breen. Der Breen er, er vi. Oppdateringer følger på twitter (@valerengapanett) om teknikken står oss bi.

2 kommentarer til «Dagboka, fredag 31. august 2012»

  1. latterlig å gi Pusic til FFK. Han er en god spiller. Det som er dumt med Martin(treneren) er at han ikke gir spillere tid til å bli god i klubben. da mener jeg de han kjøper/henter. Man skal ha rimelig flaks om en spiller slår an i første sesongen. Også veldig dumt å kvitte seg med spillere nå mot slutten av sesongen når vært eneste poeng teller, og kan bli avgjørende om hvor høyt enga havner på tabellen. I tilegg har ikke enga så stor bredde i laget at man kan bare kvitte seg med spillere.

Legg igjen en kommentar