Dagboka torsdag 30. august, 2012

Molde og Rosenborg (og Tromsø) skal prøve å komme seg videre ut i Europa i kveld, samtidig ser det ut som om den muligheten ikke er nok til å hindre tapping av spillerstallene. Vålerenga skal ikke ut i år, så dermed kan vi bare snakke om gammel tapping, og om planer for en alternativ rute … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 30. august, 2012»

Molde og Rosenborg (og Tromsø) skal prøve å komme seg videre ut i Europa i kveld, samtidig ser det ut som om den muligheten ikke er nok til å hindre tapping av spillerstallene. Vålerenga skal ikke ut i år, så dermed kan vi bare snakke om gammel tapping, og om planer for en alternativ rute ut i det nære utland.

Markus Henriksen forlater Rosenborg, Magnus Wolff Eikrem ryktes knyttet til Ajax og PSV, og eh, Kamal Saaliti synes ikke alt er rosenrødt i Sandnes Ulf for tiden. Noen sammenheng? Neppe. Men det er så alt for tydelig at selv norske klubber med gode sjanser i Europa og med de inntektene som kan følge av det, ser seg nødt til å selge unna for å få regnskapet til å gå opp. Og da er det ikke rart at bakgårdsklubber som Sandnes Ulf sliter med å budsjettere med den noe eldre og formodentlig noe billigere spissen med fortid i Vålerenga.

– Jeg snakket med klubbledelsen for en stund siden. Når det nå har gått så lang tid uten at jeg har fått noen tilbakemelding, tolker jeg det dit at de ikke er interessert, sier Saaliti til RA. Han fortsetter. – Foreløpig har jeg ikke lett aktivt etter en ny klubb, men så lenge jeg ikke hører noe fra Sandnes Ulf er det naturlig å gjøre det.

Blant annet er det sikkert surt for Saaliti at Sandnes Ulf har lånt inn en danske: Christian Gytkjær, som debuterte med scoring sist helg.

Vel, vi får se i morgen. Det hadde gledet oss stort å se Gytkjær mislykkes totalt i morgen, for å bli erstattet av en ivrig Kamal Saaliti som mislykkes han og, men på en litt mer elegant måte.

Ny nordisk liga?

En annen gammel kjenning, dog ikke fullt så gammel som Kamal Saaliti, vi husker fra de harde 00-åra var Royal League. Nå diskuteres det om det er noen mulighet for å opprette noe lignende.

– Vi ser på muligheten for å lage en slags regional liga som eventuelt kan bli en kvalifisering til europacupene, Europa League eller Champions League, bekrefter administrerende direktør Niels Røine i Norsk Toppfotball overfor VG.

Topplagene i Norge, Sverige og Danmark skal være med, muligens supplert av lag fra de baltiske landene.

En ting har man lært siden sist:

– Dette har ingenting med Royal League å gjøre. For oss er det uaktuelt å spille i desember og januar i Norge, sier Niels Røine samme sted.

Og mellom linjene i VG-artikkelen så kan vi annet enn lese at dette neppe blir noe av med det første. Men noe må de vel holde på med sentralt i fotballforbundet for å få tiden til å gå.

2. laget

Andrelaget sliter for tiden, og nå kommer det en rekke kamper som vil avgjøre om plassen i 2. divisjon kan beholdes eller ei. Allerede søndag kl. 16.00 er Lillehammer motstander i Vallhall. Dette følges av hengekamp mot topplaget Elverum på onsdag kl 18.00, også det i Valhall, før uken avsluttes med bortekamp mot Tønsberg. Den kampen spilles på Tønsberg gress kl 16.00.

3 kommentarer til «Dagboka torsdag 30. august, 2012»

  1. Vil bare informere Vålerengamiljøet om at min mor Sissel døde stille inn på Grünerløkka bo og service senter natt til i går..
    Hun ble dement og dårligere og dårligere etter en episode med pappa og hjertestopp, og kom seg aldri etter det, dessverre..
    Mange av dere kjenner henne og pappa igjennom det at de gikk på indre bane på Bislett og Ullevål og solgte supporterutstyr for Klanen, så en del av dere har nok kjøpt noe av henne en eller annen gang…
    Hun var aldri A4, men morsom og snill, og hjelpsom…

    Hvil i fred min kjære mor, vi kommer aldri til å glemme deg <3

Legg igjen en kommentar