Dagboka onsdag 15. august 2012

En forvirret dagbok. Hva skjer på tribunen og på byplankontoret. Landskamp i dag. Gjesp. Selv om «dette er viktigere enn en vanlig privatlandskamp» som Drillo poengterer på NFFs hjemmeside og at «for oss er dette starten på VM-kvalifiseringen, vi har ikke så mye tid å øve på, og jeg håper å få flere svar», er det … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 15. august 2012»

En forvirret dagbok. Hva skjer på tribunen og på byplankontoret.

Landskamp i dag. Gjesp. Selv om «dette er viktigere enn en vanlig privatlandskamp» som Drillo poengterer på NFFs hjemmeside og at «for oss er dette starten på VM-kvalifiseringen, vi har ikke så mye tid å øve på, og jeg håper å få flere svar», er det vanskelig å mobilisere den helt store entusiasmen. Vålerengarelatert er det jo ikke og sjansen for god underholdning er langt fra stor. Hva slags svar man kan vente seg etter de siste 90 spilleminuttene før VM-kvaliken sparkes i gang, kan være spennende nok, særlig om det spørres om publikumstall. Hvor glissent må det egentlig være på Ullevaal før tellekorpset medgir at det ikke er stappa fullt?

Forvirring 1
Mange har stilt spørsmål, men hittil har ingen gitt gyldig svar på hvorfor fotballarrangører trikser med tilskuerantallet. Hvordan og hvorfor dobles tilskuerantallet som tilfellet var i fredagens kamp mot Odd der snaut fire tusen ble til nesten ni? Hvem er det fotballfolket vil lure?

Et eller annet nek i fotballtoppen sa en gang at det hadde med moms å gjøre, det var derfor solgte sesongkort måtte oppgis. Ålreit, skjønner det, men momsen regnes ut ved kjøp av kortet, den skal da ikke betales for hver gang du bruker eller unnlater å bruke det.

Er det potensielle sponsorer som skal lokkes til å tro at fotballproduktet er mye gjevere enn det er? Når antall solgte billetter ikke avspeiler reelt publikumstall, hva er da vitsen? Når Rimi-seilet legger beslag på setene på et helt felt, regnes det som publikum. Med dagens publikumssvikt er det på tide å kjøpe den gamle presenningen fra Lyn, den med tegneseriepublikum som fylte hele nedre Bendit. Det blir saker det, da blir det fart på momsen serru.

Forvirring 2
Etter å ha virra rundt på ferie en hel sommer er det fort gjort å miste oversikten eller å holde seg oppdatert om ting og tang, sånn som for eksempel stadionsaken. At den har gått inn i en ny fase var i alle fall en forvirrende overraskelse. Eller kanskje den ikke har det? Ikke veit vi, men Din lokalavis hadde en stor artikkel om Vålerenga stadion i forrige uke. Der framgår det at Byrådet ønsker å øke boligandelen i Vålerenga stadion prosjektet med 100% på bekostning av grønne områder på Valle Hovin! Vålerengas planer og ønskene fra Plan og bygningsetaten var å bevare mest mulig grønt, nå durer byrådet inn. Hva blir det til med Vålerenga Park nå? Les saken med vedleggene her. Om du ikke blir like forvirret som oss gir du oss et hint.

Ellers?
Nei, det tar vi i morra

7 kommentarer til «Dagboka onsdag 15. august 2012»

  1. Det skal bygges 40.000 boliger i umiddelbar nærhet til Valle og så klarer politikerne å be om 100% flere boliger i et område hvor det er mangel på brukbart grøntareal, stort behov for nye skoler og barnehager og trafikk utgjør et av problemene som har stanset hele Valle-prosjektet. Dette er altså et prosjekt som vil gagne ikke bare elite, men bredde og BEFOLKNINGEN i Oslo Øst. 40.000 nye beboere altså bare i nærheten av Valle. Det er et sinnsykt tall som jeg tviler på at politikerne har tenkt veldig mye over når slike forslag kommer. Det er en relativt stor norsk by som blir bygget i løpet av 10 korte år. Når man da får en forståelse av at Ensjø-innflytterne blir lurt av tegninger hvor grøntarealer er tegnet inn i så bratt terreng at det er ubrukelig, politikere mumler om å bygge tak over Jordal, stenge barnebondegården på Kampen, tegne inn flere boliger på Valle samt åpne Strømsveien for mer trafikk lurer jeg på om de har mistet gangsynet og absolutt alle evner. På denne kanten av byen er man relativt vandt med at det ikke hjelper å si fra, men personlig mener jeg det er på høy tid å si fra om at vi er glad i bydelen vår og at den fortjener alle grøntarealene og tilbudene vi har. Det bør bygges opp flere tilbud for barn, ungdom og alle som ønsker å bruke bydelen aktivt. Kino fortjener et område med 40.000 innbyggere. Jordal burde kanskje bygges om til et friluftsområde med f.eks. en liten friidrettsbane og muligheter for allidrett, grusbanen på Kampen kan gjerne få et etterlengtet hus for aktiviteter som speidern, barnekor og skolens kultur og idrettsliv. Denne store byen i den ganske store byen fortjener mye mer enn det den blir gitt i dag. Med flere innbyggere kommer det flere skattekroner til byen og disse bør definitivt sendes direkte tilbake til vår bydel. Saken fra DittOslo i dag forteller meg om en utvikling som ikke er til Oslos beste, Vålerengas beste og langt fra til bydelens beste.

Legg igjen en kommentar