Dagboka tirsdag 14. august 2012

I dag er det andre boller. Velkommen til en annenrangs dagbok spesial. Rekruttlaget tapte nok en viktig kamp i nedrykksstriden, denne gangen 1-4 mot Grorud og er fem poeng fra tre lag på såkalt sikker plass. Det er 10 kamper igjen og 30 poeng å sloss om, så for all del, krigen er langt fra tapt. Referatet på … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 14. august 2012»

I dag er det andre boller. Velkommen til en annenrangs dagbok spesial.

Rekruttlaget tapte nok en viktig kamp i nedrykksstriden, denne gangen 1-4 mot Grorud og er fem poeng fra tre lag på såkalt sikker plass. Det er 10 kamper igjen og 30 poeng å sloss om, så for all del, krigen er langt fra tapt.

Referatet på klubbens sider sier lite, forumet sier vesentlig mer om kampen i går kveld. Vi siterer i fleng fra diskusjonen:

– Jeg hadde tenkt å tømme kontoen på hjemmeseier ettersom Kongshavn er ute og reservekeeper Engebretsen knapt nok når opp til tverrliggeren.
– 1-0 Maazouzi etter 2 min. Keepertabbe
– 2-0 El Hafedi Keepertabbe
– Var ikke flinke på å holde på ballen akkurat. Må rekruttene også begynne å spille 4-4-2 og mer direkte? Synes heller ikke gutta fra a-laget gjør noe ut av seg heller. Hva skjer med Ibba? Burde ikke han begynne å dominere på dette nivået snart?
– Han er rett og slett ikke bra nok, ikke for rekruttlaget og følgelig ikke for tippeligaspill. Bør gis bort eller loddes ut etter sesongen.
– Denne nysigneringen, Andresen et-eller-annet, er ikke han i troppen? Hadde vært interessant å vite om det var kvalitet, eller om Follo har lurt oss

Dette var sesongen med flying start for rekruttlaget, året det så ut som at Vålerenga skulle slippe nedrykkskamper hver helg, men nå er vi der igjen. I sumpa. Kanskje reddes vi med et nødskrik, kanskje ikke, men hva så?

Vålerenga er ikke aleine om å streve. Andrelagene til resten av tippeligaklubbene har det stort sett likedan eller verre. Av 9 elite-andrelag kjemper 6 under streken i andre divisjon. De 7 resterende basker på i tredje, bortsett fra lille Sogndal som går fra den ene seieren større enn den andre i fjerde.

Fredrikstad går kanskje mot to nedrykk i år; elitelaget til Adecco og andrelaget til fjerde, mens Viking (garantert) og mulig Haugesund er tilbake i andre neste sesong. Ellers er det er kun tre av tippeligaklubbene som på nåværende tidspunkt er over streken i 2. divisjon, nemlig Brann, Rosenborg og Odd.

Her er rangeringen på elitens andrelag midt i august:

2. divisjon:
1 Brann – nr 5 – 27p
2 Rosenborg – nr 9 – 20p
3 Odd – nr 10 – 20p
4 Stabæk – nr 12 – 17p
5 Molde – nr 12 – 16p
6 Vålerenga – nr 12 – 15p
7 Tromsø – nr 13 – 14p
8 Godset – nr 13 – 11p
9 Aalesund – nr 13 9p
3.divisjon:
10 Viking – nr 1 (garantert opprykk)
11 Haugesund – nr 2 (mulighet til opprykk)
12 Lillestrøm – nr 5
13 Sandnes Ulf – nr 6
14 Hønefoss – nr 10
15 Fredrikstad – nr 11 (rykker sannsynligvis ned)
4.divisjon:
16 Sogndal – nr 1 (rykker opp)

To tredeler av topplagenes rekrutter i andre er involvert i nedrykksstrid og fire av seks elite-rekruttlag i tredje har ikke mulighet til opprykk, mens to av seksten holder fjerdedivisjonsnivå. Om Vålerengas rekrutter rykker ned vil de konkurrere på samme nivå som minst fem, men mest trolig noe nær halvparten av konkurrerende klubber i Tippeligaen. Så spørs det da, er evig nedrykkskrig bedre for Vålerengas framtid enn fredeligere hverdag mot jevnbyrdige ett hakk lenger ned?

Sånn. Nå fikk dere litt å tygge på dere som syns det er så livsviktig å ha rekruttlaget i andre.

 

 

2 kommentarer til «Dagboka tirsdag 14. august 2012»

  1. Tror Andresen mener det er livsviktig at rekruttene spiller i 2 divisjon. Til tross for tabellen nå, så er det jo jevnere kamper i år enn i fjor. Men nå er det mye som går galt! Mange jevne kamper som tipper i motstanders favør. Tror Martins tilstedeværelse på banen kan hjelpe etterhvert.

Legg igjen en kommentar