Stabæk – Vålerenga 1-3

Vålerenga vinka farvel til Stabæk med sikker 3-1 seier. Nadderud er historie og hjemmepublikummet fortjente den avskjedshilsenen de fikk fra Vålerengas tomålsscorer Stabæk – Vålerenga 1-3 (0-1) Tippeligaens 16.runde, 22.07.2012 – Telenor Are……nei vent, Nadderud – 4476 tilskuere.   Kampfakta Mål: 0-1 Larsen (6.min) 0-2 Pedersen (68.min) 1-2 Brustad (73.min) 1-3 Pedersen (74.min) Vålerengas lagoppstilling: … Fortsett å lese «Stabæk – Vålerenga 1-3»

Vålerenga vinka farvel til Stabæk med sikker 3-1 seier. Nadderud er historie og hjemmepublikummet fortjente den avskjedshilsenen de fikk fra Vålerengas tomålsscorer

Stabæk – Vålerenga 1-3 (0-1)
Tippeligaens 16.runde, 22.07.2012 – Telenor Are……nei vent, Nadderud – 4476 tilskuere.

 

Kampfakta

Mål: 0-1 Larsen (6.min) 0-2 Pedersen (68.min) 1-2 Brustad (73.min) 1-3 Pedersen (74.min)

Vålerengas lagoppstilling: Lars Hirschfeld –  Andreas Nordvik, Andre Muri, Joachim Thomassen(Leigh87.min). Moahmed Fellah, Martin Pucis(Waka 85.min), Kristofer Hæstad, BojanZajic, VGP(Pedersen, Pause), Håvard Nielsen

Innbytterbenken: Kongshavn, Aleksander Solli, Morten Berre,Marcus Pedersen, Dawda Leigh, Nicolai Næss, Kamer Qaka

Stabæks lagoppstilling: Sayouba, Eiriksson, Cunningham,Hammer, Hanssen, Brustad, Haidar!, Stengel, Kleiven, Haugsdal, Stokkelien(Boli57.min)

Innbytterbenken: Larsen,Albertsen, Birkemo, Cooper, Berg, Røde.

Gult kort:  Haidar  14.min, Fellah 34.min

Hovedsjef: Espen Berntsen

 

Kampinntrykk

Før kampen
90 minutter på uret og 1-2 på tavla – dommeren blåser og Molde stikker av med alle poengene. I det dommeren blåser av kampen, og i det jeg er på vei hjemover blir jeg truffet av en følelse jeg ikke har kjent på lenge. Jeg vil ha mer. Jeg er ikke «mett», for jeg skulle gjerne sett en omgang til. Vålerenga spiller mer direkte, de spiller rett og slett bedre enn på veldig lenge. Vi kunne gjerne tatt tre poeng mot Molde og vi skulle hatt minst ett.

Nå er det Stabæk som skal få føle Vålerengas mer direkte spillestil, for selv om Stabæk slo oss fortjent på Ullevaal for bare noe uker siden, er det ingen tvil om at årets desidert dårligste lag skal få kjørt seg mot Oslos Stolthet. Snurr ball!

Kampen
Første ti minuttene kunne man brukt kongeblå tekst for å beskrive. Det er lite som tyder på at Stabæk og Vålerenga hører til i samme divisjon – og etter alle solemerker gjør de ikke det neste år. Vålerenga kjører kampen i en meget sterk innledning.  Ikke bare eier vi kampen, men vi putter også, Simon Larsen vinner duellen etter en corner og ryktene sier at keeperen til Stabæk tryna – om noe så gjør det jo saken bare enda morsommere. 0-1 etter 6 minutter, så jævla lett det her skulle være da!

Utover i omgangen skjer det egentlig veldig lite, det er mye «mokking» opp mot en alltid hardtarbeidende Håvard Nielsen. Stabæk skaper noen sjanser de også, den farligste er vel rett før pause da Stokkelien avslutter på halv volley rett utenfor.

I pausen slår tankene om Stabæks nyere historie deg. Vi sitter i 2012 på Nadderud, en middels stadion selv i 1.divisjonssammenheng. Klubben som hadde alt, men som på finuerlig vis klarte å kaste det bort. Vi har til og med tatt deres elskede VGP. Og ved hjelp av litt triksing med avtaler skal vi knabbe til oss Stengel også. Med de harde faktaene som gjør opp Stabæk, er det kanskje ikke så ille at stadionprosjektet vårt tar litt tid og blir nøye planlagt?

Marcus inn for VGP i pausen. Vi trykker på, sparker Stabæk som allerede ligger med trynet godt plantet ned i bakken. VIF triller seg igjennom på begge kantene, i midten og generelt overalt på hele banen. Marcus får et par gode sjanser og laget ser bra ut, til tross for at det ikke går altfor fort fremover. Det er en slags Barcelona i slow mode, bare at det ikke er Barcelona i det hele tatt, men det er slow mode da. Selv slow mode er raskt nok for å gjøre det bra mot smaa blaa lag, Nielsen sender en pen stikker til Pedersen som enkelt putter 0-2. Vi virker kompakte bakover, slipper Stabæk veldig lite til og vi skal bare cruise inn til seier nå. Der Stabæk som lag mangler fart, har de en kølle som løper opp og ned langs siden i et tempo ingen av våre kan matche, når nevnte kølle blir spilt igjennom løper han fra alt og alle og putter 1-2. Da er det helt ok at Marcus Pedersen har fått så mye dritt fra Stabæk Support at han ser det som helt ålreit å score sitt 2. mål for dagen, og Vålerenga leder 1-3. Dette blir også sluttresultatet. Feiringen fra 2-målsscoreren er kanskje ikke politisk korrekt, men etter 90 minutter med slengbemerkninger mot din egen mor, kan jeg se hvor det kommer fra. VPN er ikke politiske korrekte vi heller og gir en tommel opp til den feiringen. Synd Marcus forsvinner, for det ser ut til at det er liv og røre rundt han.

Vålerenga klatrer til 5.plass etter en god seier borte mot Stabæk, vi har ikkefor vane å vinne i Bærum. Kampen sett fra vår side er greit gjennomført og vi tar de poengene vi kom for å ta. Det ble fort mer action forover når vi spilte med to spisser kontra når Nielsen var enslig på topp i de første 45 minuttene, synd bråkebøtta vår forsvinner snart.

Med mindre man møtes i cupen i løpet av de neste par årene, kan det se ut som det blir få skriverier om Stabæk i tiden som kommer, hvem gidder kaste bort tastetrykk på 1.divisjonssøppel. Gratulerer! Dere vant et seriegull og bygde Norges dyreste gymsal, dere viste oss at drømmer kan bygge luftslott og at «containerungene» fra østkanten er de som er igjen lenge etter dere er borte. Ha det bra og hils Nybergsund og XXX fra oss, alle som trosser oss faller! Vålerenga har vist at Oslo er ikke stort nok til at små drittlag kan yppe seg, og nå viser vi at Stor-Oslo heller ikke er noen match for de kongeblå, neste mål på agendaen nå må være å bli kvitt bøfler. Lys tid i vente for norsk fotball i det den ene klubben etter den andre faller, men Vålerenga består – alltid!

Se flere bilder fra kampen her.

 

 

Legg igjen en kommentar