Dagboka mandag 23. juli, 2012

Det oppløftende spillet etter krisen fortsetter. Vålerenga tok sin 4. borteseier for året, fullt fortjent, mot et Stabæk lag som har mer enn en fot i Adeccoligaen. Vålerengas mål ble scoret at Simon Larsen og Marcus Pedersen (som scoret to). Sist Vålerenga spilte mot Stabæk, 24. juni, så ble det tap og krisen som har … Fortsett å lese «Dagboka mandag 23. juli, 2012»

Det oppløftende spillet etter krisen fortsetter. Vålerenga tok sin 4. borteseier for året, fullt fortjent, mot et Stabæk lag som har mer enn en fot i Adeccoligaen. Vålerengas mål ble scoret at Simon Larsen og Marcus Pedersen (som scoret to).

Sist Vålerenga spilte mot Stabæk, 24. juni, så ble det tap og krisen som har klubben som en mare siden fjoråret en eller annen gang så ut til å måtte ende med Martins hode på et fat. Den gang ei, og det var flere som begynte å lure på om klubben helt hadde mistet grepet. Ikke det heller, i stedet ble tydeligvis grep tatt, for siden den gang er det bare Strømsgodset og Rosenborg som har greid å matche Vålerengas poenghøst.

Martin påstår dette skyldes det «nye» spillesystemet, med enklere og mer direket spill.

– Spillerne takler det nye systemet mye bedre fordi det er enklere å spille og vi har fått resultater etter at vi la om spillet, sier Vålerenga-trener Martin Andresen til Aftenposten.no.

Mulig det, men vi aner at det er mer som har skjedd i kulissene enn bare en liten endring i spillestil. Som kjent så vinner man ikke kamper om man ikke vil vinne kamper, og Vålerenga pre-24.juni så ikke ut som et lag som hadde humør til å vinne. Det har endret seg, og da kommer naturligvis poengene trillende, for det er mer enn nok talent i troppen til at laget burde hevde seg i nærheten av toppen av tabellen.

Dessuten så har forsvarsspillet blit mye bedre. I går glapp det bare en gang, når unge Stengel fikk føre ballen helt uforstyrret langs 16-meteren i flerfoldige sekunder. Med god tid til å se an situasjonen fant talentet løsningen og dermed 1-2 (og forøvrig, er det noen som i dag synes det er opplagt at Veigar er så utrolig mye mer verdt enn en opsjon på Stengel?). Men her viste Vålerenga endringen som har skjedd: mens Stabæk hadde blod på tann og ante utligning og det som verre var, så tok Mohammed Fellah tak. Bare sekunder etter utligningen driblet han halve Stabæk og fikk avgårde et skudd som førte til retur og deretter, vakkert, 3-1 av Marcus Pedersen.

– Jeg synes vi vinner fortjent selv om dette er en dårlig fotballkamp. Vi har mye å gå på i det offensive spillet, sier Martin til Aftenposten. Han fortsetter

– Vårt mål må være å spille bedre enn i vårsesongen og målet er forsatt å henge med helt der oppe.

Fra vårt ståsted så tror vi at en seier mot Brann er en nødvendig forutsetning for å «henge med helt der oppe», men etter gårsdagens kamp å dømme, så burde seier være innenfor rekkevidde.

Veigar

En som ikke har fått det helt til, selv etter omleggingen, er Veigar Pall Gunnarsson, som heller ikke i går fikk det til. Mens Bojan Zajic, Kristofer Hæstad og Mohammed Fellah viser tydelig forbedring, virker Gunnarsson fortsatt langsom og anonym, med flere dårlige involveringer og balltap enn en burde kunne forvente av en stjerne i norsk målestokk. Vi på tribunen var i hvert fall enige i at Martin gjorde rett i å bytte ham ut i pausen fordel Marcus Pedersen.

Slik ser ikke Gunnarsson på det.

– Jeg har vel blitt byttet ut tidlig i de seks siste kampen jeg har spilt fra start. Selvtilliten er nå i minus, sier han til NTB.

– … de har ikke fått maksimalt ut av meg. Jeg ble kjøpt for å være den spilleren jeg var i Stabæk. Så gjør de alt for å forandre meg. Med en gang jeg skrev under, ble det snakk om vekten min. Det og en del andre «smågreier», sier han til Aftenposten.

VG har også snappet opp Gunnarssons misnøye, og siterer ham slik:

– Han [Martin] må forstå det, og det er ikke lenge siden han har vært spiller selv. Han skjønner dette. Det er ikke vits i å ta opp det med en såpass rutinert mann som Martin, sier 32-åringen.

Vel vel, sier vi, vi hadde hatt mer sympati om det lyste spillevilje av Gunnarsson når han faktisk får sjansen.

– Jeg skal uansett fortsatt gjøre mitt beste, avsluttes intervjuet.

Godt.

– Jeg må ta meg en prat med Veigar om det at han føler seg dårlig behandlet, sier Andresen til VG Nett og fortsetter, – I en fotballklubb er det 11 som skal spille og det er 18 i troppen. De elleve beste må få spille og så må man gripe mulighetene man får.

Vi får satse på at dette ordner seg, for Vålerenga trenger en spiss til som er i spillehumør, og Veigar på sitt beste er mer enn god nok, men det er han ikke slik han framsto i går.

 

Damelaget

Også damelaget spilte kamp på Nadderud i helgen. Lørdag måtte de ta turen til bygda for å møte Stabæk, som i motsetning til klubbens herrelag, er i toppsjiktet i serien. Helt etter oppskriften tok Stabæk ledelsen, men Vålerenga kom tilbake og utlignet. Vålerenga var aldeles ikke tapt bak en vogn selv om Stabæk leder 3-2 når stadionuret tipper over 90 minutter. Da bestemmer damene våre seg for at de virkelig vil ha med seg et poeng og utligner. 3-3 borte mot Stabæk i toppserien står det virkelig respekt av.

Neste kamp for damene er mot Lillestrøm (isj) førstkommende lørdag i Vallhall.

2 kommentarer til «Dagboka mandag 23. juli, 2012»

Legg igjen en kommentar