Dagboka mandag 16. juli 2012

Amerikansk spiss eller flere klengenavn? Er det det som mangler dagens Vålerenga som ikke fikser kamper som den på lørdag? Feriedagboka prøver å holde seg på veien, men havner som vanlig helt på jordet. Årsbeste på Ullevaal Molde og Rosenborg fortsetter å sope med seg poeng der motstanderne har taket på det meste. Det er … Fortsett å lese «Dagboka mandag 16. juli 2012»

Amerikansk spiss eller flere klengenavn? Er det det som mangler dagens Vålerenga som ikke fikser kamper som den på lørdag? Feriedagboka prøver å holde seg på veien, men havner som vanlig helt på jordet.

Årsbeste på Ullevaal
Molde og Rosenborg fortsetter å sope med seg poeng der motstanderne har taket på det meste. Det er det som gjør dem til topplag, mens Vålerenga surrer omkring på midten. Lørdag hadde Vålerenga Molde på gaffer’n, vartet opp med variert og morsomt spill og eide matchen, men det er dessverre altfor ofte langt fra nok. – Av og til taper det beste laget, som Fagermo ville ha sagt det.

Molde var bedre fordi de skåra ett mål mere enn Vålerenga. Mer komplisert er det ikke, uansett alle forklaringer på hvor urettferdig verden er. Men Vålerenga sto opp og spilte en god kamp. På forhånd trodde vel noen Vålerenga ville ligge bakpå og la Molde styre, kanskje trodde Molde det òg. Men, nei. Det var Vålerenga mesteparten av førsteomgang, og store deler av den andre. Mye intensitet. Mange dueller vunnet. Og mye fint spill helt til vi passerte motstanderens 16-meter. Der var Molde bedre. Litt bedre, ikke mye bedre. Men det holder å være litt bedre når alt kommer til alt.

Vår mann på Ullevaal fikk med seg alt og litt til. Les kampreferatet her.

Nye, gamle og eldste Vålerenga
Framtidas Vålerenga imponerte, spesielt i første omgang, da de slo RBK etter straffesparkkonkurranse i finalen og vant JET-turneringa på Hamar lørdag. Les mer på klubbens sider her.  Her er det seirende G19-laget:

Øyvind Knutsen – Marcel Wawrzynkiewicz (Kamran Iqbal Ali fra 75), Nicolai Næss, Shola Akinyemi, Lars Vincent Andersen – Mathias Blårud – Kamer Qaka, Ghayas Zahid – Moussa Njie, Riki Alba (Shåresh Ahmadi fra 71), Monir Benmoussa (Jibril Bojang fra 60)

På «gamle» Vålerenga konkurrerer eldstemann med de eldste på «enda eldre» Vålerenga. Morten Berre klatret med innhoppet sitt lørdag enda nærmere Toffa som fremdeles holder andreplassen, tre kamper foran Berre. Veteran Muri er også med på racet og passerte Bamse og Bonden lørdag og forventes å knabbe 5.-plassen fra Åge Sørensen i løpet av sesongen. Les mer på vif-fotball.no

Det som slår oss i denne konkurransen er det totale fraværet av klengenavn på dagens Vålerenga. Er det der hunden ligger begravet?

Kampfiksing
Vålerenga har så lenge vi kan huske fiksa kamper uten å ty til kampfiksing. Men nå når mistankens lys kastes over alle oppgjør med merkelige resultater kan ingen føle seg trygge, uansett klengenavn eller ikke. Vi har satt søkelyset på toppoppgjøret i Landsdelserien avdeling Østland/Nordre 1958/59:

En pengelens keeper på Frigg
han virket så langt i fra pigg
da han møtte Enga,
men han trengte penga,
og kampfiksing syns han var digg

Frigg-Vålerengen 0-9 24.aug 1958

Saken er oppdiktet i ordets rette forstand, så Svein Weltz i Frigg-buret kan glemme det hele, men det klarer han nok aldri.

Chad Barrett
27 år gammel spiss som har passert toppen leser vi mellom linjene på vif-fotball.no om amerikaner på prøvespill

Barrett spiller daglig for MLS-klubben LA Galaxy, skrives det. Daglig er i så fall ensbetydende med åtte innhopp på18 kamper. Det ser ut til at årets sesong er en nedtur fra i fjor da han var førstevalg i 20 av 27 kamper og skåra 7 mål. Om han passer inn på Valle? Den som levan får se.

Vålerenga i dag
Nei, si det!

Vålerenga i morgen
Strømsgodset 2 – Vålerenga 2 i Drammen klokka 18. En kamp rekruttene må og skal vinne for å krabbe over streken igjen etter at flere bånnlag slo til i helga.

2 kommentarer til «Dagboka mandag 16. juli 2012»

Legg igjen en kommentar