Dagboka fredag 13. juli, 2012

Fredag den 13. i dag. Godt derfor at Moldekampen spilles i morgen. Vålerenga har hatt en meget god uke, med to borteseire som har flyttet laget fra dødsone/fare for nedrykk-posisjon på tabellen til vi er fortsatt med/mulighet for medalje. Ikke det at stallen eller spillestilen er så voldsomt forandret, men laget trives tydeligvis godt med … Fortsett å lese «Dagboka fredag 13. juli, 2012»

Fredag den 13. i dag. Godt derfor at Moldekampen spilles i morgen.

Vålerenga har hatt en meget god uke, med to borteseire som har flyttet laget fra dødsone/fare for nedrykk-posisjon på tabellen til vi er fortsatt med/mulighet for medalje. Ikke det at stallen eller spillestilen er så voldsomt forandret, men laget trives tydeligvis godt med en noe mer direkte spillestil. Og Håvard Nielsen synes å trives tilsvarende godt med å være på topp i motsetning til på kanten.

Men det er et helt annet lag vi møter i morgen, og det med slitne bein. Vi husker fjorårskampen hjemme mot Molde godt. Vålerenga var fortsatt godt med i serien og ville med seier befeste inntrykket. Luton Shelton herjet på kant og Moldes høyreback hadde store problemer med å henge med. Men Luton fikk ikke hull på byllen og Molde fikk justert taktikken såpass at de kunne gå av banen med 2-1: Molde på vei mot gull, Vålerenga, om ikke på vei mot stupet, så i hvert fall ikke noe godt sted. Det var forøvrig Fegor Ogude som satt Vålerengas mål.

Ellers kan jeg ikke huske annet enn at Vålerenga stort sett trives på hjemmebane mot Molde. Kanskje mest minneverdig for denne skribenten er seieren i 1998 da Kjell Inge Røkke seiersikkert hadde spandert busstur på hele bydga og Vålerenga mot alle odds vant 3-1 etter mål av John Carew, Bjørn Viljugrein og Jan Eirik Ødegaard. Det var vel omtrent den kampen vi skjønte at det kanksje ikke ble nedrykk likevel?

Ja ja. Slikt sett ligger Vålerenga atskillig bedre til i år, selv om Molde også i årets kamp må finne seg i å være storfavoritt.

Vu ses på Ullevaal.

Turneringen tidligere kjent som JET

Vålerenga gikk seirende ut av kvartfinalekampen mot Aalesund og har dermed gjort seg berettiget til å møre sterke Viking i semifinalen. Den fulle historien finner en på de offisielle sidene. Vi nevner bare her det viktigste:

Mål: 1-0 Riki Alba (15), 1-1 Aalesund (16), 2-1 Ghayas Zahid (25), 3-1 Ghayas Zahid (30), 4-1 Jibril Bojang (str. 75)

Vålerengas lag: Øyvind Knutsen – Marcel Wawrzynkiewicz, Shola Akinyemi (Ivan Näsberg fra 60), Nicolai Næss, Lars Vincent Andersen – Kamer Qaka, Gagandeep Singh Lally – Ghayas Zahid (Jesper Solli fra 70) – Monir Benmoussa (Jibril Bojang fra 60), Riki Alba (Shåresh Ahmadi fra 40), Moussa Njie.

Fredag kl. 15.00 spilles kampen mot Viking.

Legg igjen en kommentar