Dagboka tirsdag 26. juni 2012

Det er meningsløst å fortsette uten forandringer. Vi tror Andresen er ferdig som hovedtrener, men at han blir i klubben. En vinn-vinn situasjon og fortsatt liv laga for «Prosjekt Martin» Det er ikke ofte vi offentliggjør interne diskusjoner i VPNs redaksjon, først og fremst fordi redaksjonen som regel aldri møtes. Men av og til skjer … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 26. juni 2012»

Det er meningsløst å fortsette uten forandringer. Vi tror Andresen er ferdig som hovedtrener, men at han blir i klubben. En vinn-vinn situasjon og fortsatt liv laga for «Prosjekt Martin»

Det er ikke ofte vi offentliggjør interne diskusjoner i VPNs redaksjon, først og fremst fordi redaksjonen som regel aldri møtes. Men av og til skjer det:

– Skal vi frede Martin eller ikke?

– Nå er vel Martin ferdig uansett hva vi måtte finne på.

– Har pressen rett i at det koster 5 mill å kaste Martin?

– Da er spørsmålet: Har klubben råd til å kaste Martin?

– Spørsmålet er vel heller om klubben har råd til ikke å kaste ham.

– ??

– Ja, fortsetter trenden snakker vi Adecco etter neste sesong. Skal han fredes til nedrykket er klart?

– Akkurat nå ligger Martin nede for telling med brukket rygg. Ingen grunn til at VPN skal bli ufine riktig ennå. Alle veit hvilken vei det går nå.

– Jepp. Game over for Martin, men ikke helt. Det fins en åpning for en svært god løsning, både for de langsiktige prosessene Martin styrer med, og det prekære kortsiktige behovet for poeng:

Martin Andresen fratrer som hovedtrener i Vålerenga Fotball, men fortsetter som sportslig leder. Dette innebærer at han viderefører prosessene sine, og sammen med en erfaren elitetrener utarbeider hvordan klubbens ønskede spillestil gjennomføres i størst mulig grad på a-laget. Den nye treneren får da muligheten til å påvirke laget og spillerstallen inn mot neste sesong, samtidig som man kan utnytte trenerskifteeffekten, uten å miste Martins prosesser.

– Har Martin nok ydmykhet til å klare dette?

– Tror faktisk det, etter å ha fått så mye i mot seg som nå.

 

Det er krisemøter på Valle, først med spillergruppa, så med trenergruppa uten Andresen, så med Andresen uten trenergruppa etc etc. Det kan jo ikke tolkes annerledes enn at enkelte hovedtrenere får andre oppgaver. En slik oppgaveomstrukturering som VPN skisserer er jo ikke helt umulig, i og med at alle disse prosessene til Martin er så viktige. Samtidig kan vi ikke se for oss at andre trenere/sportsledere ikke er i stand til å la seg inspirere av modeller fra Nederland og Spania.

Å kopiere andres modeller er ikke rakettforskning, derimot er det litt smårakett å lage sine egne. Barcelonas og Ajax’ modeller er jo heller ikke noe de er aleine om i den vide verden.

Ballbesittende fotball er ikke verdens største underverk. Men det krever spillere med fotball-ferdigheter til å gjennomføre det. Martin har stilt krav om å få endringer i spillergruppa, hva innebærer dette? Han var jo så fornøyd med stallen før sesongen…

VPN forutsetter at klubbens filosofi føres videre uavhengig av trenerskifte, altså at ikke Stig Mathisen blir ansatt. Vi ser for oss at Bergdølmo overtar trenergjerningen fullt og helt (i praksis er han hovedtrener for A-laget i dag) mens Martin fortsetter det arbeidet han har gjort jævlig bra i resten av klubben.

Vålerenga har gått fra det ene tapet til det andre. Med Martins farvel som hovedtrener og velkommen som sportslig leder, er vi tilbake på vinnersporet.

Les også:

Hele Vålerenga skal spille likt

Dråpen på klanen.no

Foto: VIF-Media

 

 

2 kommentarer til «Dagboka tirsdag 26. juni 2012»

Legg igjen en kommentar