Dagboka torsdag 7. juni 2012

Irland vinner EM, Cariff City ødelegges og Vålerenga har starta opprop mot rasisme! Dagboka er her! Det er stille og rolig rundt Vålerenga nå. Fotball-EM er som kjent forebeholdt landslag, så morroa i Polen og Ukraina får ikke Vålerenga være med på. Det gjør ikke Norge heller. På forumet er det laget eget EM-forum for … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 7. juni 2012»

Irland vinner EM, Cariff City ødelegges og Vålerenga har starta opprop mot rasisme! Dagboka er her!

Det er stille og rolig rundt Vålerenga nå. Fotball-EM er som kjent forebeholdt landslag, så morroa i Polen og Ukraina får ikke Vålerenga være med på. Det gjør ikke Norge heller. På forumet er det laget eget EM-forum for de spesielt intresserte. Der kan du til og med stemme på hvem du håper skal vinne, si hvem du tror vinner, og hvorfor.

Diskuter og stem her, og i samme slengen gi en slant til Vålerenga.

I anledning EM har Vålerenga Fotball og Vålerenga mot Rasisme tatt initiativet til ett opprop mot rasisme og vold i Polen og Ukraina. Med budskapet; ”Vi ønsker et rasisme- og voldsfritt UEFA EURO 2012 hvor deltagere, publikummere og gjester kan føle seg trygge og som en del av den europeiske fotballfamilien.” har Vålerenga fått med seg NFF, NTF og alle klubbene i Eliteserien. Oppropet er nå sendt ut over hele Europa. Mer om dette finner du på vif-fotball.no

BBC-dokumentaren «Stadiums of Hate», som du kan se i NRKs Nett-TV til 12. juni, er nok litt av årsaken til dette. Dokumentaren avslører utstrakt rasisme og organisert voldsutøvelse i de to landene. Se dokumentaren og gjør deg opp din egen mening, men vær klar over at den er veldig ensidig.

Når vi da er i EM-modus tar dagboka sats og lanserer Irland som favoritt! Litt fordi dagens skribent tror, noe påtatt riktignok, på at fyllesjuke kvapsete irer kan lande hele mesterskapet i havn. Like mye fordi det nok ikke er noen andre som foreslår dem som favoritt. I gruppe med miniputtnasjoner som Spania, Italia og Kroatia vil gruppespillet gå helt knirkefritt, og da er det cruise frem til pokalen 1. juli. Eller kanskje ikke…

Oddsen for at Irland vinner EM er hele 100 ganger pengene hos Unibet. Det samme får du på Danmark og Hellas. Norsk Tipping har derimot langt mer trua på Irland, for der får du «bare» 38.46. Hellas gir 46.15 mens Danmark gir deg latterlige 17.75. 

Contra el Fútbol Moderno!

Cardiff Citys nye logo

Den walisiske fotballklubben Cardiff City FC, har blitt nok ett offer for det som gjerne kalles den moderne fotballen. En pengesterk og overtroisk malaysisk eier kommer inn og rydder opp i en skrantende klubbkasse. Prisen å betale? Identitet og tradisjoner…

Med nye draktfarger og ny logo skal den en gang så tradisjonsrike klubben ut å erobre. Ikke bare Wales, eller det engelske ligasystemet de spiller i, men det uttømmelige asiatiske fotballdraktmarkedet. Klubbens hjemmefarger er bytta ut fra blått og hvitt til rødt. Rødt er selvsagt lykkefargen til den nye eieren, og dragen skal bringe lykke. Dragen var riktignok inne i bildet i klubbens logo fra 1988-2003 og fra 2008-2012. Forskjellen mellom å være ett lite hint om klubbens nasjonalitet, dragen kjenner du såklart igjen fra det walisiske flagget, til å dominere totalt er jo ikke så rent liten.

–Endringen i hjemmetrøyen og den nye klubblogoen innføreres som en konsekvens av investeringspakken (fra de nye eierne). Den skal hjelpe klubben til å utvikle sin merkevare og appellere mot et så bredt publikum som mulig, sier daglig leder Alan Whiteley i Cardiff, ifølge NTB. Les sak hos Dagbladet her.

Dagboka har den dypeste medfølelse med Cardiffs fans i disse dager. Har du holdt med «The Bluebirds» hele livet kan det ikke være særlig morro at det kommer en riking fra malaysia som har lyst å eie «The Dragons» iststedet.

Tenk om noen hadde kjøpt Vålerenga, gitt oss gule drakter og endra kallenavnet til Balletdanserne. Det hadde ikke vært særlig populært? Heldigvis går det ikke ann å eie fotballklubber i Norge, bare driftsselskapene bak. Faren for at vi derfor må dele skjebne med Austria Salzburg, Wimbeldon og Cardiff er derfor liten.

Vålerenga i dag:
Ja, i dag også, selvfølgelig. Selv om det ikke skjer noe særlig. Ta med deg kona, dama eller gubben på Vålerenga Vertshus og spis en pizza i bakgården. Blir det kaldt får du tusle inn og varme deg over på gutteaktige smilet til Koala-Tom eller Stephan (nei, ikke han på Bohemen, Vertshuset har fått sin egen).

Er du avholds? Drikk brus, såklart en sukkerfri variant.

2 kommentarer til «Dagboka torsdag 7. juni 2012»

Legg igjen en kommentar