Hønefoss – Vålerenga 1-0

Sakte vals i Hønefoss der Leiv Vidars tok føringa mot 10 mann etter to billige gule kort til Simon Larsen. Hønefoss – Vålerenga  1-0 (0-0) Tippeligaens 9. runde – AKA Arena  19.05.2012 – 4246 tilskuere.  Før kampen Her skulle vi gjerne funnet på noe artig å si om laget Hønefoss, stedet Hønefoss, eller enda bedre … Fortsett å lese «Hønefoss – Vålerenga 1-0»

Sakte vals i Hønefoss der Leiv Vidars tok føringa mot 10 mann etter to billige gule kort til Simon Larsen.

Hønefoss – Vålerenga  1-0 (0-0)
Tippeligaens 9. runde – AKA Arena  19.05.2012 – 4246 tilskuere. 

Før kampen
Her skulle vi gjerne funnet på noe artig å si om laget Hønefoss, stedet Hønefoss, eller enda bedre stedet og laget Hønefoss. Etter det som skjedde på Lerkendal 16.mai hvor Hønefoss ødela det som kunne blitt en fisefin «fest» for trønderne,  velger vi å spare litt på kruttet. Selv om Hønefoss tok med seg 3 poeng fra møte mot Bart City er de fortsatt et nitrist fotballag fra et enda tristere sted, og vi tar bussen tilbake til Oslo fort som faen etter at dommerpikken har blåst. 

Her er et lite innblikk i hvordan Vålerenga er totalt tannløse og hvordan Hønefoss tar 3 velfortjente poeng i en skikkelig drittkamp. 

1.omgang
Det er et Hønefoss-lag proppet med selvtillit som åpner kampen mot et lavt Vålerenga. HBK har ro og harmoni i spillet sitt der Vålerenga virker å spille tupp og mæl i åpningsminuttene. Kampens første sjanse kommer etter at HBK viser frem en revolusjonerende cornervariant som går ut på å pakke inn Lars best mulig, med 5-6 mann rundt han på streken blir det vanskelig å plukke ballen. Returen havner ut i feltet og et helt ålreit skudd blir reddet av Lars.

HBK sliter med å holde trykket oppe og kampen åpner seg en god del i det 1.omgangen nærmer seg halvspilt. Det meste av Vålerenga sitt spill foregår ute på venstrekanten til Håvard hvor han gang på gang kommer seg rundt, men innleggene sitter ikke helt der de skal. 

Lite som skjer, en og annen halvsjanse her og der. Ut av ingenting får Vålerenga en gedigen mulighet i det Hønefoss roter det skikkelig til i eget forsvar, først løper Marcus opp en forsvarsspiller og skaper litt kaos før Berre gjør det samme og vinner ballen rundt 16.meterstreken. Helt upresset fra litt skrått hold skyter Berre kontant rett i stolpen, returen kommer ut i feltet men med kun nanosekunder å reagere på går ikke avslutningen til Marcus på det åpne målet. 

Forsvaret til Vålerenga har det blitt skrevet flere kilometer om, det er derfor ikke nødvendig å nevne dette noe mer enn nødvendig. Det som kan sies er at Hønefoss ved gjentatte anledninger kommer rundt på kantene og at Dawda er den penest kledde rundingsbøyen i hele verden. Kan ikke gå feil når man er kledd i kongeblått. 

Omgangen dabber ut som den har utspilt seg, kjedelig. Sjanser har vært en mangelvare denne første omgangen på AKA Arena. 

2.omgang
Vålerenga foretar seg ett spillerbytte i pausen, Suleiman kommer inn for Håvard Nielsen. Kampen fortsetter i et behagelig tempo. Det svinger mye frem og tilbake i ballbesittelsen og ingen av lagene har et helt klart overtak. Hønefoss har kanskje ballen litt mer, men det skyldes mest at Vålerenga ligger veldig langt bakpå og noe ukarakteristisk er veldig slappe i gjenvinningene. Tilfeldigheter og personlige feil kan fort bli en avgjørende faktor når ingen av lagene har den nødvendige presisjonen i siste tredel. 

Den tilfeldigheten kan fort være Simon Larsen sitt noe uheldige røde kort, Hønefoss slår en kjapp kontra etter en VIF-corner og tre mann blir jagende etter en Hønefoss-spiller. I det Simon Larsen tar igjen, så vender kødden og oppsøker Larsen før han legger seg ned og med det får Larsen sitt andre gulekort på kun noen minutter. 

Hønefoss slår inn, en spiller fra Hønefoss vinner en duell og header inn 1-0. Grusomt. 

Etter utvisningen til Larsen har alt handlet om Hønefoss. Vålerenga velger å fortsette med Marcus som enslig spiss selv når de ligger under 1-0. Først når det gjenstår 10-15 minutter putter vi inn en som har noen offensive fibre. Anene inn for Singh. Sett bort ifra et helt ok forsøk på å curle ballen opp i lengste,  får ikke Vålerenga noen som helst form for sluttspurt. 

Hønefoss vinner dermed en nitrist kamp fortjent 1-0. Været var helt ålreit og pauseunderholdningen med cheerleaders var det nærmeste vi kom noe å juble for, selv om de også var triste som faen.

Adjø.

 

 Se fler bilder fra kampen på grydis.no

 

Kampfakta

Mål: 1-0 Kaland (68.min)
Gule kort Vålerenga: Harmeet Singh (44.min), Nicolai Næss (81.min)
Rødt kort Vålerenga: Simon Larsen 2 gule (59.min og 64.min)
Dommerjævel: Ken Henry Johnsen

Vålerengas lagoppstilling:

Lars Hirschfeld

Dawda «Rundingsbøya» Leigh, Næss, Larsen, Thomassen

Singh(Anene 79.min)

Zajic, Pusic

Berre, Pedersen, Nielsen  (Suleiman45.min).

 
Innbytterbenken: Kongshavn, Gunnarsson, Fellah, Suleiman, Hæstad, Anene, Payasl

 

Leiv Vidars:

Leiv Vidar Clark

Leiv Vidar Adalsteinsson, Leiv Vidar Lafton, Leiv Vidar Sigurdsson, Leiv Vidar Groven

Leiv Vidar Mora, Leiv Vidar Dahl (Leiv Vidar Bolseth 55.min), Leiv Vidar Haugen

Leiv Vidar Larsen (Leiv Vidar Hovda 86.min), Leiv Vidar Riski, Leiv Vidar Magnusson (Leiv Vidar Kaland 52.min)

  

Spillerbørs Vålerenga:

 

Lars Hirschfeld – 6

Dawda Leigh – 5
Nicolai Næss – 5
Simon Larsen – 6
Joachim Thomassen – 5

Harmeet Singh – 4

Bojan Zajic – 6 BB
Martin Pusic – 5

Morten Berre – 5
Marcus Pedersen – 5
Håvard Nielsen – 5

Innbyttere: 
69’ Kristofer Hæstad – 5
78’ Chuma Anene – for kort tid

 

 

3 kommentarer til «Hønefoss – Vålerenga 1-0»

Legg igjen en kommentar