Damelaget virket ikke

Om det skyldes utagerende sandvikenskarring under håndhilsingen før kampen, eller bare en dårlig dag på jobben vites ikke, men damene være leverte ikke varene på lørdag. Man fristes nesten til å skrive at de så like hjelpeløse ut som gutta har hatt for vane i store perioder denne våren, vi sto ikke imot fristelsen…   … Fortsett å lese «Damelaget virket ikke»

Om det skyldes utagerende sandvikenskarring under håndhilsingen før kampen, eller bare en dårlig dag på jobben vites ikke, men damene være leverte ikke varene på lørdag. Man fristes nesten til å skrive at de så like hjelpeløse ut som gutta har hatt for vane i store perioder denne våren, vi sto ikke imot fristelsen…

 

Første omgang

Sandviken har tre sjanser i første omgang og går allikevel til pause med ledelse 2-0. Vi forærer de 1-0 etter at Cathrine Rolness løper opp sin egen feilpasning bare for å slå en ny. Et løst tilbakespill plukkes opp av sandvikenvingen som bare ruller ballen løst i det lengste hjørnet forbi en feilplassert Christine Colombo Nilsen i mål. Hele første omgang er egentlig en sammenhengende lidelse sett med vålerengaøyne. Vi blir for dype med den sentrale midtbanen og er aldri i stand til å fylle opp med folk i boksen når vi kommer rundt på kantene. Solveig blir tynn aleine på topp uten støtte og når hun flyttes ned ved siden av Tina utover i omgangen, blir vi bare enda mer baktunge. Vi går av banen uten og skapt andre farligheter enn noen presist slåtte dødballer. Litt trist er det å se at mange av de smarte og presist slåtte ballene inn i bakrom på kantene ruller over sidelinja, eller blir løpt opp av bergenserne fordi jentene venter med å starte til slått i stedet for å tjuvstarte. Mer trist er det å se at det er Sandviken som vinner det som er av dueller.

 

 

Andre omgang

Cecilie viser i hvert fall vilje til å gjøre grep, uten at vi klarer å feste det store grepet på Sandviken. Bergensera er flinke til å presse oss høyt i banen og som i første omgang produserer vi lite. Vi går over i å spille 3-5-2 i et forsøk på å komme inn i kampen igjen, men det er bergenserne som skårer og skårer. Det er trist å tape for et Sandviken når mye av forklaringa på at de klarer å spille oss lave er at de både tar duellene og vinner dem over hele banen.

VPN teller 8-3 i målsjanser til bortelaget, men bergenserne er like effektive som de er kjedelige, det ender 4-0 til Sandviken.

 

 

Oppsummering

Av og til er det godt å ha noe godt å se fremover mot. Det gjelder i hvert fall denne uka, på lørdag kommer storlaget Røa på besøk og det inviteres til byderby i Valhall. Det er øst mot vest, det er lønn og trygd mot aksjeutbytte og fallskjermer, det er fortiden mot fremtiden i kvinnefotball. Det er rett og slett Vålerenga mot Røa!

 

VPN forsikrer deg at disse damene hater å tape, at dem vil brette opp erma og sende golddiggera fra vestkanten hjem med 0 poeng i Louis Vuitton-veskene sine.

Du finner fler bilder fra kampen her.

En kommentar til «Damelaget virket ikke»

Legg igjen en kommentar