Dagboka onsdag 16. mai 2012

Minnemarkering på Nadderud i dag. Kanskje Stockholmtur og kvartfinale som alternativ til bunad og is i morgen?   Bønda lyktes ikke med sine onde planer om å rive pølsebrøda ut av nevene på skrikende unger syttende mai eller å sørge for problemer med loffen i langhelga. Vi fryktet fotballkamp på Hønefoss lørdag med lange, dampende Leiv Vidars med sennep og papir, men … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 16. mai 2012»

Minnemarkering på Nadderud i dag. Kanskje Stockholmtur og kvartfinale som alternativ til bunad og is i morgen?
 

Bønda lyktes ikke med sine onde planer om å rive pølsebrøda ut av nevene på skrikende unger syttende mai eller å sørge for problemer med loffen i langhelga. Vi fryktet fotballkamp på Hønefoss lørdag med lange, dampende Leiv Vidars med sennep og papir, men uten lompe sånn som det var en gang i forrige istid da skøyteløperne gikk så sakte at det var mulig å få øye på dem og publikum fylte Bislett til trengsel og det var så trangt at vi var glad til om vi bare fikk sennep på papir, men uten pølse.
 

Så fullt blir det garantert ikke på AKA stadion lørdag klokka 18. Det er mye billetter å få kjøpt i Sjappa både til buss og kamp. Pølsebrøda, derimot, må kjøpes i Hønefoss.
 

Den harde tredjerunden
Gjennom tidene er det mange storfavoritter som har bukket under i den harde tredjerunden, men det gjelder selvfølgelig ikke Vålerenga. Når de først bukker og takker for seg, gjør de det like gjerne lenge før de ikke kommer så langt.
 

I år, derimot, er vi på vei til Ullevaal på alvor, for i år så tar vi alt.  Neste hinder er blåhvalene i Sandefjord. Forrige gang vi møttes i cupsammenheng var også i tredje runde. Vi husker ikke så mye annet fra kampen enn at Jørgen Jalland ga Sandefjord ledelsen og at Vålerenga var totalt overlegne den siste halvtimen og vant 2-1 foran et glissent publikum (4888)
 

Da var det egentlig mer underholdende dagen etter kampen, for da leste vi VG:
 

Vålerenga slet med å avgjøre mot Sandefjord. Men med sanghjelp fra Valencia-stjernen John Carew sendte VIF Tom Nordlies 1. divisjonslag ut av cupen.
 

Lille-John sto på Vestbredden med Klanen, men var ikke særlig til å synge, sies det, han var bedre til å sparke ball. Tidene forandrer seg, sånn er det ikke nå lenger.
 

Men den største tilleggsnyheten var forsoningen mellom Rekdal og Nordlie som hadde ligget i krig siden vinteren 2001 da Reka  overtok trenerjobben og Keiko ble sparka. Nordlie kom med sin utstrakte hånd og Rekdal tygde fredssnus. VG fra den gang har detaljene.
 

Uvisst om Stabæk, men ny dato for Haugesund
I forbindelse med cup-oppsettet fikk vi forklaringen på hvorfor Vålerenga-Stabæk ikke blir spilt onsdag 27.juni, den offisielle datoen for eventuelle utsatte seriekamper. Det har seg sånn at de to dårligste norske lagene i europasammenheng, Rosenborg og Stabæk møter Europa allerede i 1. kvalifiserende runde. Om disse to lagene overlever 3.runde i den norske cupen, skal de spille 4.runde onsdag 27.juni på grunn av deltakelsen i UEFA Europa League. Vi tror ikke Stabæk karer seg videre til play-off eller gruppespill og regner derfor med at den utsatte kampen spilles midt i uka en gang i august. Om da ikke både Vålerenga og Stabæk blir feid ut av cupen, i så fall er vi tilbake til 27.juni igjen.
 

På samme vis som Real Madrid sørget for endringer i norsk terminliste for noen år siden (treningskamp mot RBK) er det Manchester United som er årsaken til at Vålerenga skal møte Haugesund i fredagskamp 3.august klokka 19.

 

Ishockey-VM: Russland – Norge, 17. mai kl 14.15
Ingen vålerengaspillere i Globen  syttende mai, men flust av tidligere helter som har spilt for klubben vår, blant andre Ken André og Mathis Olimb, Aleksander Bonsaksen og sist, men ikke minst, Mats Roselli Olsen som gikk fra Vålerenga rett før overgangsvinduet stengte i vinter. At det er VIF-legenden Super-Roy Johansen som styrer laget med sin ruskete stemme må vi heller ikke glemme.
 

Det er flere av de private bussene som vurderer å ta turen til Stockholm.

 
Dette er veldig nytt for oss, så vi har i skrivende stund ikke flere opplysninger enn at VIF-support sannsynligvis kjører. Snakk med folk i buss- og hockeymiljøet så får dere svar. Ikke bare svar på hvor mye det koster og når bussen kjører, men også om dere er garantert billetter til kvarten når dere kommer fram.

 
Vålerenga-supportere  i dag
Minnemarkering på Nadderud Stadion. Blue Lagune, Bøkkebussen og Engabussen kjører. Bøkkebussen er på Vertshuset kl 18, noen få ledige plasser. Mer info her.

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar